Forum.Over.Net

Starševski čvek

kaj namesto barve za lase

Default avatar

izpadanje las

Zaradi nenormalnega izpadanja las, sem se odločila, da se ne bom več barvala.
Kaj naj uporabim namesto barve, ker nekaj moram, ker nočem biti siva:(
Kana tudi ne pride v poštev. Kaj mi ostane?
Default avatar

jaz ne

izpadanje las je napisal/a:
preostane ti "siva miš" stanje.

Sivi lasje žensko postarajo, žal. Če se s tem lahko sprijazniš, potem OK.

IZpadajo ti lahko tudi zaradi hude izsušenosti, kar barvanje naredi. Nahrani las pri korenini pri lasišču, pa bo.

Odkar uporabljam kokosovo olje brez vonja, ki ga v mokre lase vtrem v lasišče, nimam nobenih problemov z izpadanjem las po barvanju. Že 10 let. Je pa to olje tudi protivnetno in delno antibiotično sredstvo, kar je super za lasišče ( brez glivic, prhljaja, ipd). Pa lasje tudi niso mastni.
Default avatar

PismoRosno

Kana je cisto v redu. Izberi pac taksno, ki je mesana se z drugimi rastlinami, da ne bos kot korenje. Dobre mesane barve ima Lush, pa Logona, pa v DM se dobita dve znamki rastlinskih mesanic v prahu ali v obliki kreme.
Default avatar

izpadanje las

jaz ne je napisal/a:
Najlepša hvala za nasvet, res sem hvaležna!!!

Ali olje nanesete direktno na glavo - lasišče ali na lase-konjice?

Mi lahko prosim poveste kje kupujete to olje in kakšna je embalaža, da bom znala kupiti pravo :)
Default avatar

ena druga

izpadanje las je napisal/a:
To olje je res fajn, tudi jaz ga uporabljam (celo za kožo, dodam kakšno kapljico eteričnega olja in mi zelo dobro dene) Sicer ti pa svetujem ricinusovo olje (takrat, ko boš imela več časa, si ga namaži na lasišče, daj polivinil kapico (za plavanje?) gor in ovij z brisačo. Pusti kakšne par ur gor in potem umij lase, to jih bo zelo okrepilo-tudi za trepalnice je dobro.
Aja, najvažnejše...dobi se ga (kokosovo) pa skoraj v vsaki trgovini že, jaz ga jemljem v Hofru, ricinusovo pa dobiš v lekarni.
Default avatar

še enna

Katero kokosovo olje pa uporabljate, priporočate?
Default avatar

jaz ne

ena druga je napisal/a:
Jaz pišem o kokosovem olju brez vonja ( odourless), ker mi vonj po kokosih ne eustreza. Takega pa v Hofru nimajo, vsaj dosedaj še ne.

Avtorica: uporabljam pa kokosovo olje brez vonja od Bione - soucine - za kuhanje, pa gledam tudi, da je pakirano v stekleno, ne plastično embalažo ( zaradi izločanja spojin iz plastike v olje):

https://www.google.si/search?q=biona+ko ... 9jO8gtM%3A

Razmažem med prsti in vtrem v lasišče, na korene las, po potrebi potem potegnem po dolžini ( ker so mokri, vsrkajo vase n potem ko so suhi sploph niso mastni, nikoli).
Uporabljam ga tudi za celo telo, po kopanju, še malo kapljic vode na telesu, pa olje namažem in je koža super mehka, gladka in nahranjena. Pa nimam sladkastega kokosovega vonja :)
Default avatar

jaz se preprosto ne barvam

Jaz sem se odločila, da imam raje sive in zdrave lase kot pa barvane in shirane lase.
Default avatar

Gray is new black

jaz se preprosto ne barvam je napisal/a:

Tudi jaz od letos in mi (na srečo!) pašejo, zanimivo, da predvsem od moških dobivam pohvale, ženske, ki me že nekaj časa niso videle, me pa nekaj časa gledajo, potem pa rečejo, da je super (no, ena ni, hehe). Prijateljica mi je rekla, da sem pa zdaj res mačka, hehe..
Itak, sem si rekla, da probam, pobarvam se še vedno lahko, ampak mi ni več do tega (po pravici povem, da mi je malo pomagal ta trend sivih las.)
Dobro se počutim in lepe lase imam (tudi s kokosovim oljem)
Drugače imam pa tak mladosten stil (in ves čas isto težo)
Slika
Default avatar

jaz pa se

Gray is new black je napisal/a:
Zanimivo, tudi jaz sem tak stil, še malo daljše lase imam, samo z modrimi očmi - samo se pa barvam na svetlo, ker nikakor nisem za sivo, mi žal ne potegne.... Ker sem tudi še premlada za toliko sivih las, sem pa tudi že gensko hitro osivela ( po 30em) :) Se pač še ne sprijaznim s tem, še nočem delovat "plesniva" :)
Default avatar

kdo je plesniv

jaz pa se je napisal/a:
a pol so ti vsi sivi in plešasti moški plesnivi
Default avatar

jaz pa se

kdo je plesniv je napisal/a:
pri moških je sivina šarmantna, pri ženskah pa žal ne. Šarmantna je samo za tiste ženske, ki se tolažijo same tolažijo in pred ogledalom prepričujejo, da je temu tako :)

Ok, bom siva pri 60+, ne pa pri 30ih, 40ih, ker imam vso pravico in tudi sredstva na voljo, da nisem, ker me je narava z gensko predispozicjijo pač prej osivela, kot enako stare v populaciji :) Štekaš?
Default avatar

kdo je plesniv

in kdo te je v to prepričal? Daj še kaj v glavo, ne samo nanjo.
Default avatar

jaz pa se

kdo je plesniv je napisal/a:
Moja samozavest, in to serijsko...
Še tola, samo zate, ker pčitno ciljaš name: nimam samo štrikca namonitranega na ušesa, kot ga imaš morda ti.... ( če že poizkušaš na tak način zajebavat take, ki mislijo in delujejo drugače od tvojih zajebantskih načel, op.p.)
Default avatar

kdo je plesniv

jaz pa se je napisal/a:
tvoja samozavest je odvisna od farbe na glavi, pa tudi če se do smrti zastrupiš s kemijo, za katero misliš, da si jo moraš polivat po buči.
Default avatar

Tkole bom rekel

kdo je plesniv je napisal/a:

;))) Bingo!