Starševski čvek

Tudi DRŽAVA se strinja, da lahko babica in dedek posvojita vnuka!!!

Default avatar
Imamo temo, v kateri se na veliko razpravlja, če je prav, da stara starša posvojita svojega vnuka v primeru, če so njegovi starši umrli. Mnogi tu gor pišete, kako to ne bilo možno, saj se s posvojitvijo iz rojstnega lista izbrišejo pravi starši, pa se vpišeta babica in dedek, pa kako naj bi bil otrokov stric zdaj kar njegov brat in tako dalje.
Ne poveste (ali ne veste) pa, da je PREDLOG CSD-ja že vseboval izrek, da se sorodnikov v prvi vrsti ne sme posvajati, RAZEN VNUKA!!! Torej tudi CSD-ja oz. države ni nič skrbelo to porušenje družinskih vezi in nazivov. Zdaj pa taka debata o tem, da stari starši naj ne bi posvajali vnukov.
Včeraj je Aleš Primc lepo povedal, da bodo pač spremenili še druge zakone, da nikakor ne bo tako, da bi vnuk, ki bi ga posvojila dedek in babica po materini strani, potem pravno izgubil vse pravice, tudi pravico do dedovanja, po drugih starih starših in Primc je rekel, da bosta stara starša še vedno stara starša, čeprav bosta posvojila. Samo obveznosti staršev bosta sprejela.
Default avatar
Včeraj v Odmevih je napisal/a:
spet eden, ki ne ve, kaj posvojitev pomeni.
Default avatar
Včeraj v Odmevih je napisal/a:
No no, smo tudi drugi gledali odmeve in videli, da Primc nima pojma in odgovora na vprašanja glede dedovanja po posvojitvi. Poleg tega je Primc zagovarjal klasično posvojitev ne glede na posledice za otroka. Tisti predstavnik države pa je rekel, da bi bila dobra neka oblika posvojitve, ki bi bila blizu skrbništvu.
Toliko o "zagovorniku otrok", ki ni imel pojma, za kaj se sploh zavzema. Upam, da bo zdaj malo manj petelinčkal in razmislil o svojem neumnem, nepremišljenem predlogu in zavel reševati dejanske probleme brez ustvarjanja novih.
Default avatar
In zakaj je treba spreminjat in zakomplicirat zakon, ki je že bil dober - otroke brez staršev se že zdaj, če je možno da v skrbništvo bližnjim sorodnikom, ti pa sprejmejo pravice in obveznosti staršev. Zakaj je treba posvojit nekoga, ki je že tvoj - v tvoji družini, tvoj vnuk ali nečak? Kakšen je razlog za tak ukrep? Kaj je zdaj slabo in zakaj ne moremo popraviti te napake namesto, da bodo babice postale mame vnukom in vse ostalo kar potegne za seboj?
Default avatar
Nonono je napisal/a:
Točno tako, ko je Bobovnik vprašal o pravicah in dedovanju drugega para starih staršev, je bila kar nekako zadrega ... hm, bomo pa spremenili še druge zakone.
Default avatar
Očitno Primc nima pojma o zadevi in samo hlasta za pozornostjo, ki si jo vsake toliko nabija s temi referendumi. Zdaj je slučajno naletel na problematiko, o kateri ljudje tudi racionalno razmišljajo. Zdaj mu ni tako enostavno kot takrat, ko je ljudi vabil na referendum s tem, ko jim je pod nosom pomahal z rdečo cunjo, na kateri sta bila narisana dva homoseksualca, ki posvajata njihovega otroka. Ljudem se je od hudega izklopil razum in so šli na referendum spodbijat spremembe družinskega zakonika, brez da bi sploh vedeli, kaj počnejo.

Zdaj je pa treba organizirat tv oddaje na nacionalki, da bi temu Primcu pojasnili tisto, kar bi lahko izvedel, če bi malo prebral zakonodajo. Ampak ta tip pač stalno hodi pred parlament in bo tja po mojem osebnem mnenju hodil praskat po vratih toliko časa, dokler ne bo prišel notri in bo vlekel poslansko plačo. Pa mu, spet po mojem osebnem mnenju, ni mar niti za otroke, niti za starše niti za stare starše. Samo lagodno življenje poslanca ima pred očmi. Po mojem osebnem mnenju.
Default avatar
Včeraj v Odmevih je napisal/a:

No, če je pa Primc tako rekel, potem je pa vse v redu.


Očitno niti Primc sam ne razume koncepta posvojitve, čeprav se sam sebi zdi blazno primeren za reformiranje tega področja prava.

Ne moreš posvojit otroka in ostat njegov stari starš. S posvojitvijo postaneš posvojitelj in si v pravicah in obveznostih izenačen s staršem. Otroku se pa spremeni rodbinsko stanje.

Ne more bit drugače, ker ne moreš delat enih neutemeljenih razlik med otroki, ki jih posvojijo tretje osebe, in otroki, ki jih posvojijo njihovi stari starši, samo zato, da bi Primceve nebuloze rep in glavo dobile.
Default avatar
leelee_nepr. je napisal/a:


A si prebrala, kaj piše zgoraj? Tudi predlog CSD-ja je bil tak, da se sorodnikov v ravni vrsti ne sme posvojiti, izjema so vnuki. A država potem tudi dela nebuloze???
Default avatar
Vam res ni jasno, da Primcu dol visi za te družinske zakonike? Izkorišča družine, otroke, samo zato, da si pridobiva politične točke in da bi s tem prišel čim višje. Mi, ovce pa mu nasedamo in se ukvarjamo s to tematiko, on pa se nam samo smeje. Podobne, če ne celo iste namene ima tudi ga. Zevnik.
Default avatar
Suzy Quatro je napisal/a:
Ja, precej pogosto.
Default avatar
Suzy Quatro je napisal/a:
Ideja, da bi lahko vnuke posvojili stari starši, je bila napisana v padlem družinskem zakoniku iz l. 2011.Primc bi rad, da bi stari starši posvojili vnuke, ostala razmerja med sorodniki pa bi se ohranila. Samo en problem ima - ne opazi, da je to že sedaj ustrezno rešeno tako, da postanejo stari starši - skrbniki vnuka ...
Default avatar
Suzy Quatro je napisal/a:
Ja, res je. Tudi država je kiksnila mimo s tem ko je hotela ugoditi Primcarjem. Ampak je nekako razumljivo- saj jo tako otrok stane manj. Kakšen izgovor ima pa Primc s tem, da hoče prikrajšanti otroke, mi pa ni čisto jasno. Publiciteta?
Default avatar
Res je je napisal/a:

BINGO!

sej ustanavlja neko kvazi stranko, za katero rabi podporo ... ampak kot piše nekdo zgoraj ... ni računal na to, da nek del slovencev dejansko razmišlja s svojo glavo in da je tematik ala gey-i in posvojitve konec.
v tej fazi se bo potrebno upret malo na svoj intelekt, izobrazbo, izkušnje ... tega pa on nima.
Default avatar
Spodnja tema se že umika, pa bom ponovila, kar sem napisala:

Sem še enkrat prebrala predlog na strani ljubiteljev fantov in punčk. A veste, kaj mi ni jasno? Glavni problem Slovenije je ta trenutek ta, da nekima starima staršema niso dali dveh vnukov v rejništvo. Če bo šel ta zakon skozi, tema istima starima staršema ne bojo dali teh istih dveh vnukov v posvojitev. Bistvena razlika, res.

Se pa strinjam s predlogom, da se morilcu drugega starša pri priči odvzame vsakršna roditeljska pravica (tudi, če je baba sama izzivala, a ne). Škoda, da je predlog v paketu in bom morala bit proti.
Default avatar
Primc želi pridobiti volilce. Te njegove posvojitve so primer predvolilne kampanje v stilu tele cvetke:

- Predsednik stranke na predvolilnem shodu obljublja to pa ono in nato za piko na i reče v zanosu : "Zgradili bomo tudi most čez Donavo!"
- Uradni prišepetovalec/svetovalec predsednika stranke: "...psssst, psssst... gospod precednik! Donava ne teče prek Slovenije..."
- Predsednik samozavestno nadaljuje: "... in ne samo to. Celo Donavo bomo speljali pod most!!"
Default avatar
Nam bosta Primc & Co. zrihtala še en referendum??? Jaz res upam, da ne. Ker imam teh blesarij že vrh glave.
Default avatar
zakaj pa? je napisal/a:
Zato, ker lahko obstajajo kar prevcej resne ovire, če posvajajo stari starši v takih primerih: v prvi vrsti alkoholizem ( prikriti oziroma že kar redni), psihične težave ( že obravnavane pri strokovnjakih in posledično jemanje antidepresivov, prigonikov, sedativov), demenca ipd. in je prav, da bi stroka v takih primerih preverila tudi zdravstvene kartone starih staršev-posvojiteljev... ker je tako okolje precej nezdravo in neprimerno za že tako stravmiranega otroka, ki izgubi biološke starše. Nista babica in dedek isto kot starša za otroka nad naprimer 3 leti, pa čeprav sta "mentalno" čista.
Default avatar
Včeraj v Odmevih je napisal/a:
Glej, a primcu ni jasno, madona? Če stari starši ostanejo stari starši in se vpišejo še kot starši (kar POSVOJITEV pomeni), potem mora otrok imet na dokumentih 4 starše po tanovem. Straš 1, starš 2, starš 3, starš 4. Pač superduper naravna družina pol-incestoidna, verjetno so stari im mladi grupiča udarili, pa se ne ve, od koga je. Če se taprve izbriše, potem podlage, da bi še vedno imel stike in kaj od drugih starih staršev NI. Otrok postane iz vnuka sin, sam sebi stric. ČE PA NI TAKO, PA TO NI POSVOJITEV ANE.

Primc bi rad spreminjal definicijo posvojitve. Ga je kao motilo, da bi bili dve homoseksualni osebi napisani kot starša, tako zelo, da bi zdaj kot starše napisal 4 osebe in bo otrok sam sebi stric.
Default avatar
Glupim ni jasno DA JE VNUK ŽE TVOJ. Kako boš POSVOJIL nekoga, KI JE ŽE TVOJ? Torej beseda POSVOJITEV ne bo več pomenila nič. Razvrednotil jo bo. Pač isto, kot je on drugim očital z "Zakonsko zvezo". Samo tu gre za druge ciljne skupine, pa se po njegovem lahko taca po čisto dobrih definicijah. Dvoličnost do kraja.
Default avatar
Tako da naj nedo Primca vpraša, kaj bi on nardil. Ali bi vpisal 4 starše v otrokove dokumente (stara dva + stara stara dva) in bi otrok bil sam sebi stric in nekako otrok 2x zastopan v sorodstveni verigi, kot nek klon ALI da se gre po stari definiciji posvojitve in se otroke pač odtrga iz vezi prejšnjih staršev in tudi drugi starih staršev, kar pomeni nič več dedovanja po njih. Obojega hkrati nekako ne moreš met.