Starševski čvek

citroen berlingo, izkušnje

Default avatar
kupujemo nov avto in še najbolj nam je všeč citroen berlingo. zanimajo me prednosti, dobre in slabe strani tega avta. Je tu kakšna voznica/voznik, ki ga vozi? Izkušnje,...vsak nasvet je dobrodošel
Default avatar
Khm, Seliškar, išči prodajalca drugje
Default avatar
Naše izkušnje - uporabljali smo ga najprej kot družinski voz, potem še za furanje obrti - velik, praktičen, za vožnjo po mestu včasih malo neroden (širok). Do nekje 180.000 km smo ga vozili brez problemov, potem kar nekaj težav z raznimi motorčki in senzorji. Pri 150.000 je bilo menjano nekaj na zadnjem delu podvozja (se ne spoznam točno kaj), ker je avto "sedel" s kolesi čisto obrnjenimi na ven ;)
Na splošno pa smo bili zadovoljni, vsakdanji, neopazen, hitrostno gledano tudi ne posebej zmogljiv voz, ki pa odvrne z veliko prostora, ne predragim vzdrževanjem in praktičnostjo za prevoz več stvari / prtljage / tovora.
Default avatar
Imela pred 10 leti in je bil noro požrešen. Verjetno je danes drugač. Meni všečen avto, z solidnim prtljažnikom mu pa konkurira pižo ter reno.
Default avatar
Magnifico je napisal/a:
To sem samo sliko prilepila kateri model gledamo. Verjetno ga bomo vzeli pri muršiču v velenju
Default avatar
Vozim zmerno imam na dizlu porabo 5.0 l/100km. Jaz mu rečem tovornjaček. V njega naložiš kar hočeš. Si upam trditi da je eden boljših avtov za tisti denar. Je pa res poceni.
Default avatar
Mi ga imamo, je že star in je do skrajnosti iztrošen. Prav zdaj se mož pogovarja o tem z enim kolegom. Jaz ga nisem nikoli marala voziti,ker se mi zdi zelo velik in neroden. Imam en majhen avto, s katerim sem zelo zadovoljna, saj ga lahko parkiram kjer hočem.
Drugače pa je berlingo kar prostoren avtomobil, mene je motilo tudi to, da je švoh in da slabo potegne. Z berlingotom ne moreš voziti hitro, ker ne gre nikamor.
Default avatar
Magnifico je napisal/a:
Kaj pa je narobe s Seliškarjem? Nam je izračunal najbolj ugodno ponudbo.
Drugače pa ga imamo pol leta in smo zaenkrat zadovoljni z njim.

Lp
Default avatar
Od vseh modelov na trgu vam je gajba na štirih kolesih najbolj všeč? In to prav Citroen? Zdej me pa najbolj zanima razlaga zakaj taka odločitev...
Default avatar
Thorrr je napisal/a:
sem povedala, da pricakujemo 4 otroka. Glede na financno stanje nam tudi cena najbolj ustreza. Veliko jih vidim na cesti in si mislim, da tako slab pa ze ne more biti. Poleg tega pa ima zelo prostoren prtljaznik. Za ceno 17-18000€ bi dobila lahko samo rabljen avto z prevozenimi 100000km in se vec. Poleg tega se lahko se n... in kupimo avto, ki bo non stop na popravilu. Berlingo pa bo nov z 0km. Saj vem, da je tudi nov avto lahko veliko na popravilu ampak je vseeno pod garancijo in tudi moznosti je manj, kot pa pri rabljenem. A razmisljam narobe?
Default avatar
berlingiica je napisal/a:
Za 7000€ dobis volvota XC90 z preverjeno dobro masino D5, 7 sedezev, vsa oprema, neprimerno vecja varnost itd....ostane ti 15.000€...za ta dnar imas v naslednjih petih letih vsa popravila servise registracije nove gume itd in ti se ostane vsaj 5000€....izguba na ceni pa bo minimalna....

Ni mi jasno kaksne blesave racunice delate...
Default avatar
Odličen avto, malo kuri, velik prtljažnik in predvsem so mi všeč drsna vrata, ki zelo prav pridejo v gužvi na parkingu.
Jaz imam same dobre izkušnje.
Default avatar
Thorrrr je napisal/a:
Najmanj tako blesave kot ti ali pa še manj. Ti kupuješ avto, da ga imaš več na servisu kot na cesti? :-)
Pa ni hec tole, ampak čisto konkreten primer. Kolega je kupil ravno rabljenega Volva, pa je imel z njim samo sr.anje in je bil več na servisu kot doma. Avto s 300.000 km je res bil dober, ampak tudi pri njem se materiali starajo oz. so konkretno utrujeni. Tako da je tudi tvoja računica lahko prekleto blesava.
Default avatar
a si ti tolk vase zagledan in v svoje želje, al kaj..
tolk kot si brihtn bi pa lahko vedel naslednje..
letnik 2006 košta cca 8000€..res je oprema in kakovost in udobje maximalna..
ampak za 5 ldi!!! ne za 6 kolikor jih bo!!
potem poraba..teža tega xc 90 je 2 Tone!!!..da to nekam premakneš rabiš mašino..in taka mašine pač "je"...kajne???
potem gume..cena takega kompleta lih ni v rangu navadnih 15-16 col!!
servisi, če jih delaš pr pooblaščencih lih ne bo pocen..ker tak avto ne zna "šraufat" vsak lokalni mazač olja
itditd..
ni vse v poceni nabavni ceni..so tudi drugi posledični stroški..
da ne govorim da jim bo volumensko premali..
če rabijo 6 sedežev..jih pač rabijo 6 in NE 5!!
ne vem ker nisem lih volvo fan če obstaja varianta z 7 sedeži pr XC90, ampak kot rečeno, volumen za prtljago bo PREMALI!!
Default avatar
katastrofa od avta, pravzaprav vse kar je od citroena je katastrofa

če imaš citroena lahko pričakuješ, da boš neprestano na servisih, veliko popravil bo v sklopu garancije, ker imajo citroeni veliko napak ki se pokažejo šele čez nekaj mesecev uporabe.

raje razmislite o kakem korejcu, italijanu ali pa kar rabljenemu nemcu-čehu. Čim bolj stran do francozov in špancev. Iskreno...
Default avatar
Moj foter ga je imel zadnja leta za obrt. Sicer starejšega kot je ta, brez problema (no, razen rednih, tekočih vzdrževanj) ga je pripeljal do 380000 km, pol pa ata v penzijo, berlingo pa na razrez :)
Default avatar
Zakaj pa jih je potem toliko na cesti? (Berlingo)
Default avatar
europa je napisal/a:
smo imeli AX,XSARA,XSARA PIKASO,XSARA KARAVAN,KOMBI in ni bilo nobenih okvar. Res smo jih pa redno servisiral. Tako da ne piši nekaj na pamet da je vse od citroena katastrofa.Sosed ima pa skozi BMW-je in ima non-stop neke težave.

LP
Default avatar
Mi smo imeli volvota in je bil katastrofa. Berlingota pa ne menjam, meni je super. Za starše so drsna stranska vrata ful priročna, ker je tudi na najožjih parkiriščih prostor, da otroke namontiraš v avto in iz njega. Je prostoren, poceni, ne žre veliko, ... Tipi z majhnimi lulčki, ki tripajo samo na znamke, naj se kar zmrdujejo, meni je berlingo zakon.