Starševski čvek

ko je lepota ovira

Default avatar
Kar pomnim, mi moške pozornosti ne manjka. Lahko sem urejena ali totalno neurejena, vedno dobim kakšen kompliment. Dostikrat mi rečejo, zakaj ne grem za miss. Sem normalno oblečena, ker ne maram izstopati, prijazna in nasmejana, kar vse skupaj poslabša, saj marsikdo to narobe razume. Partner je neprestano ljubosumen. Bog ne daj, da sem na kakšnem delovnem mestu, kjer je večina žensk neprivlačnih. Prepoznam zavist na daleč, zato se raje družim med sebi enakimi ali z moškimi, saj toliko krutosti kot ženske, ne premorejo. Čeprav izobražena in na delovnem mestu po lastnih zaslugah, se kdo 'kao' poheca, da sem prišla zaradi lepote. Poln kufer imam vsega, da se ljudi ocenjuje po zunanjem izgledu. Kot, da sem moram vsakemu opravičevat zaradi svojega izgleda. Si naj kislino polijem po sebi? Prvo sem človek. Meni ni važno ali je človek lep, grd, vitek, debel, bogat, reven. Karakter šteje! Ima katera podobne probleme?
Default avatar
Čas je, da se prizemljiš in tisti trenutek, ko se boš, se boš nehala obremenjevati s svojo lepoto in svet bo čisto drugačen.
Default avatar
Sama tudi sodim med lepe ženske, a se s svojo lepoto ne obremenjujem, tako kot ti. Pri 50 + se name lepijo bistveno mlajši, pa nikoli, res nikoli nisem dala svojemu možu povoda za ljubosumje. S prijaznostjo rešim marsikateri spor in nisem opazila, da bi mi manj lepi kdaj nagajali.

Predlagam dobro terapijo, ki te bo osvobodila kompleksov. Ker si zelo zakompleksana. Sicer pa še malo počakaj, zunanja lepota vedno mine.
Default avatar
ni drugega kot da počakaš, da se postaraš, pa bo problem sam od sebe minil.
Default avatar
Preveč se s tem obremenjuješ..
Pa kaj če ti očitajo, da si službo dobila zaradi videza? Službo pa imaš in le to šteje. Sedaj pa namesto da ugotavljaš, kdo vse je ljubosumen zaradi videza, bi bilo bolje da delaš na svojem dodatnem izobraževanju glede dela, strokovnosti... Da lepoti dodajo še, da si tudi sposobna. Ampak dokler boš gledala kaj si kdo misli, koliko so ljubosumni... do takrat ne bo nič.

In še namig - nasmehom, prijaznostjo in videzom lahko umiriš še tako tečno stranko, kar je velik + v korist službe.
*** lupus pilum mutat, non mentem ***
** malus omnia in malum verit **
Default avatar
pridna mravlja je napisal/a:
Sam to pa res! Torej ni tvoj problem preveč lepote, temveč premalo karakterja.
Default avatar
zelo te razumem čeprav se bere, kao , da si domišljaš.
Ja, lahko je lepota problem
največ jih je od žensk
moški pač pogledajo se nasmejčkajo
ženske pa opravljajo in škodujejo.
Ja z sem že stara kokoš, ampak lepa
imam hčero 18 lepotica in povrh vsega se na široko smeji, odprto nalezljivo
in ko dela med počitnicam v lokalu, je bil moj prvi nasvet
najprej dobi na svojo stran ženske
Default avatar
Spominjaš me na eno mojo bivšo kolegico, ki je bila tudi prepričana, da ji vsi zavidamo njeno lepoto.

Ona je bila (in je še) prepričana, da smo ženske nad njo izvajale mobing, ker je lepša od nas, moški pa zato, ker ni hotela imeti ničesar z njimi.

Seveda noben nad njo ni izvajal mobinga, samo tretirana je bila enako kot vse ostale, čeprav si je na vse kriplje prizadevala, da bi si izborila neke ugodnosti, poleg tega pa je bila še totalno nesposobna.

Pa meni se sploh ni zdela neki ekstra, edino joške je pa imela velike, to pa.
Default avatar
V bistvu zakompleksana je napisal/a:
Ne obremnejuje me v takšni meri, da bi rabila terapije, hvala. So pač opažanja. O kakšnih kompleksih govoriš?
Default avatar
crna_vrtnica je napisal/a:
Sem že omenila, da sem po naravi prijazna in nasmejana. S strankami nimam nikoli problemov.
Default avatar
pridna mravlja je napisal/a:
Ne gre samo zato, da si nasmejana in prijazna. Pridobi si strokovnost.

Tako bom rekla, pa vem da bom spljuvana. V kolektivih kjer je večina žensk, ni nikoli najbolj fajn, pa si lahko prekrasna, povprečna ali grda. Pa ima ena slab dan in se znaša nad drugimi, pa je druga bolj škodoželnje sorte, pa se ena hrani s tem, da ti gre slabo, ti z veseljem pove, da si se zredila, da imaš siv las, da ti obleka ne paše :) (resno govorim in to imajo poštudirano točno komu kaj podrobiti, ker recimo meni glede videza ne pride do živega - sem dovolj samozavestna, mi pa gre na živce ko mi kdo spodkopava delovno kredibilnost - kar tako na podlagi govoric) itd..
Mi smo ločene vsaka v svoji pisarni in če vprašaš mene se razumemo čisto ok za kolektiv. Polovica imamo že izkušnje iz prejšnjih kolektivov in se umikamo kakim osebnim pogovorom, pa opravljanjem. Dve pa sta živ obup in znata občasno skregati tudi cel kolektiv.. Pa je problem da je precej novozaposlenih mladih - in dokazujejo nesposobnot, neresnost, pljuvajo pri šefih...

pa nima videz nič pri tem.. bolj kot to mislim da občutek ogroženosti (čeprav v resnici niso ogrožene) in malo tudi zaradi značaja..
Tako da še enkrat, bolj kot da gledaš kako popadajo dol zaradi lepote, si pridobi strokovnost, usposobljenost, lepoto pa izkoristi za svoj bonus. :)
Ampak dokler zase veš da si strokoven, da je delo opravljeno ok, potem ti nimajo kaj, razen da sebe spravijo na slab glas. In jaz se tega striktno držim.
*** lupus pilum mutat, non mentem ***
** malus omnia in malum verit **
Default avatar
tudi jaz, isto, nikoli ne izzivam z oblačili, večinoma nosim čop, kavbojke, majčke itd..sem postavna in res tudi v obraz vsakemu sem všeč..jaz sem celo nekaj delala za fotosešne itd..pa mi je bilo hitro brezveze..nisem tak tip..
v glavnem, ženske itak ti zavidajo, težko najdeš prijateljice, bognedaj, da se bi družili tudi kot družina, se pravi tudi partnerji od prijateljic in naši otroci.. imam dva mlajša otroka..ženske takoj ljubosumne..
v službi itak..že ničkolikrat sem slišala, s kom vse sem spala da sem dosegla ti in to..in spet vse ljubosumne, ker sem itak vsem velikim in malim šefom všeč..
mož, ja..ljubosumen vedno, ko grem ven,.ker občasno gremo skupaj, recimo skupni prijatelji praznujejo in takoj se tipi lepijo name..kljub temu, da je partner zraven..seveda si potem domišlja, le kaj vse počnem, ko sem zunaj sama...
ne vem, kot sem rekla, ne izzivam ,poskušam se naredit čim manj opazno, tako z oblačili kot z make up-om, frizuro..ampak ne vem, vsakemu sem všeč, se zelo lepo smejim, sem v tujini ko sem študirala delala tudi reklamo za neko kremo in zobno pasto..
enkrat na razgovoru za službo so me ženske tako namučile in psihično uničile, da slučajno ne bi dobila službo..prav čutila se je negativna energija...
starejše še gre, ampak take nekje do 50 pa groza..
jaz sem imela z lepoto ravno toliko pozitivnih kot negativnih izkušenj..mogoče negativnih celo več.
Default avatar
crna_vrtnica je napisal/a:
Zadnji staavek še kako drži!
Default avatar
isto,.. je napisal/a:
No, končno ena, ki me razume...
Default avatar
pridna mravlja je napisal/a:
No če si z zgornjo na isti valovni dolžini, potem je jasno, kaj je vajin problem. Nisem nisem nisem, ampak sem.
Očitno res drži, da lepi še niso nujno pametni.
Default avatar
lepa, a ne preveč pametna je napisal/a:
Tudi manj lepi se morate z nečim tolažit...a ne? ;)
Default avatar
pridna mravlja je napisal/a:


Verjetno sem kar nekaj starejša od tebe, sem klasična lepotica, pravilne poteze, naraven videz, poleg vsega pa še vedno nasmejana, kar še doda k šarmu in lepoti.
Za moža si nisem izbrala ljubosumnega tepca, ampak realnega in pametnega človeka, ki že 20 let hodi z menoj po svetu ponosen, da ima tako ženo, za katero se obračajo mlajši in starejši moški.
Priznam, da kdaj izkoristim svojo lepoto v stiku z ljudmi, naletim pa vedno na pozitiven odziv, saj to mi je tudi cilj, da vzpostavim dober odnos.
Z ljudmi nikoli nisem imela težav, ker sem v stiku z njimi vedno tudi njim dala neko ceno in spoštovanje, tako da nikoli nihče ni bil ljubosumen ali škodoželjen, govorim vsaj o tistih, ki so me spoznali in ne le opazovali od daleč.

Kar zadeva lepljenje moških, sori, nimaš pojma, ker lepota moške dejansko odbije, ne upajo si, nimajo jajc pristopit lepim ženskam, sploh če še te oddajajo neko dostojanstvo in karizmo.
Lepijo se točno toliko, kolikor jim ti dovoliš. Ženske same vodimo igro in oddajamo, kar pač same želimo!

Čas bo, da se prizemljiš in pretreseš malo svoj karakter in karakter svojega ljubosumnega moža. Ljudje se do tebe obnašajo točno tako, kot jih sama izzoveš in nič drugače.
Default avatar
nea se tolko sekirati, čas je vaš zaveznik in bo poglihal, kar sedaj ven štrli.
Default avatar
Kaj pa vem, kje pri tebi (in še nekaterih) tiči pravi srž težave. Mislim, da ne v lepoti kot taki. Ker jaz sem zelo lepa ženska, od nekdaj pritegnila pozornost tako moških kot žensk, pa razen morda izpada ali dveh v življenju nisem naletela na negativno "pozornost" (žensk). Jaz lepote ne skrivam, živim z njo, jo imam rada, se imam rada, je ne izkoriščam niti ne zlorabljam. Kljub izraziti privlačnosti, sem vedno bila tudi spoštovana. ne vem, verjetno gre tu za skupek zunanjosti in notranjosti, predvsem pa odnosa tako do sebe kot drugih.
Default avatar
prizemlji se je napisal/a:
Sem tudi kdaj prebrala kakšno knjigo o psihologiji, duhovni in osebnostni rasti. Zato povzetkov ne rabim, hvala. Kaj je karizma, vem. Da si jako krepostna, vidim. In ne, ne dobimo vedno pozitiven odziv od ljudi, čeprav smo sami naravnani tako. Res pa je, da je od nas samih odvisno, kako bomo na to reagirali. Ne imeti konflikt v življenju z nikomer pa je zame pravljica. Ali pa zavajanje samega sebe. Sem pa samo človek, ki opazuje.