Starševski čvek

Zakaj je po rojstvu otroka pomemben samo še otrok?

Default avatar

NeRazumem

Pari se po rojstvu otrok obnašajo, kot da zase ne bi več živeli. Samo še otrok levo, otrok desno. Samo še za otroka živijo. Meni je to vse skupaj patetično. Valda sem na svetu, da bom zadovoljeval svoje lastne potrebe kot prvo in šele nato potrebe nekoga drugega. Mislim a se vi zavedat da se bo tem sončkom, ko enkrat odrastejo dobesedno je*alo za vas (in prav je tako!) in vas bodo obiskovali morda parkrat letno?
Pa saj čudno, da se vam potem ne zmeša. Najprej 20 let vsakodnevna skrb za otroke. Samo oni v središču pozornosti. Potem pa odidejo in ostanete sami s partnerjem, čustveno izčrpani, brez cilja, po možnosti jezni na otroke, ki vas obiščejo, kot že rečeno, parkrat letno.

To je za vas smisel življenja? Kako lahko kar pozabite nase, na vaše cilje, sanje???? Sej je lepo da skrbite za otroke sam še vedno ... kako lahko kar pozabite nase? Meni se vsi starši sončkom zdite ko eni zombiji, ki ne znate več živeti zase!
Default avatar

Teorija in praksa

Otrok pa še nimaš, a ne?
Default avatar

hmhmhm

nimam pojma od kje si te vzorce potegnil-a, ampak kaj dosti o življenju ravno še ne veš ..
Default avatar

ena monja

Ja vraga, pa da kar vsak dan skrbijo tile čudaki za tega nebodigatreba otroka????

Čuj, otrok je vsaj na začetku malo nebogljeno bitje, ki potrebuje skrb 24 ur na dan, in to vsak dan. Način, kako zanj skrbiš, je odvisen od starosti otroka in ta 24urna pripravljenost je tudi čedalje bolj ohlapna. Na vsakem posamezniku je, da prepozna, kdaj je dovolj zrel, da se je taki skrbi za otroka sposoben predati. Če se nisi, potem pač ne imej otrok, pa je zadeva rešena. Ni pa otrok kot ena igrica na računalniku, nima off gumba.

In kaj tebe tu pravzaprav moti?
Default avatar

tako mislim jaz

Se popolnoma strinjam s tabo. Poznam dosti takih, prej urejene, vedno spedenane, bog ne daj da pozabi nohte nalakirat, vedno sexi ipd. Potem pa komaj da se ji še da kakšne stare cunje izbrskat iz omare, ves denar gre samo za otroka, sebi ne privoščijo več nič. Tudi v družbo dostikrat popolnoma prenehajo zahajati. Opažam pa to predvsem pri ženskah, moški manj.

Vem, da majhen otrok zahteva ogromno časa in energije, ampak ponavadi je tako še ko so otroci že večji, kao se ne spodobi to in ono ipd. Potem se jim pa tam pri 50 strga, ko se odroci odselijo in so izgubile ves smisel življenja.

Pri vseh sicer ni tako, imam eno kolegico ki se še vedno ful rihta, si marsikaj privošči, hodi ven ipd., ampak sem prepričana da bi jo tukaj spljuvali kot "slabo mamo". Pomoje gre dosti za mnenje okolice in so potem takim ženskam ki si še upajo samo zavistne.

Ker dejstvo je, kot praviš, da otrok enkrat odraste in gre in to je normalno. Ja, nimam še otrok in "bom že še videla". Samo jaz imam mnenje, da smisel MOJEGA življenja ne more in ne sme biti neka druga oseba, to ni fer do nje in mene, pa čeprav gre za otroka! Vsak ima svoje življenje, ki si ga mora osmisliti na svoj način in če bi enkrat prišla do te točke, bi se zelo zamislila sama nad seboj.
Default avatar

ti pa kakor hočeš, its your life

A te kdo sili, da imaš otroka?

Mi, ki vemo, kaj je vredno, pa itak vemo v čem je finta.
Default avatar

Hahahahha

ti pa kakor hočeš, its your life je napisal/a:
In v čem je finta?
Default avatar

a bjž bjž

NeRazumem je napisal/a:
Sorči, tebi se je že!
Default avatar

Chocolattt

tako mislim jaz je napisal/a:
Se strinjam.

Čeprav dostikrat opazim, da mladim mamicam nikakor ni najbolj pomemben otrok...niti partner.
To je pa druga skrajnost - na vsak način in za vsako ceno dokazati, kako so še vedno je*bozovne. Kar žalostno gledat to, raje vidim take, ki se okrog otroka sučejo, ne okrog sosedov ;)
Default avatar

O kruhu

Zarecenega kruha se najvec poje. Sami "tapravi" se strinjate z naslovom. No, sanja se vam ne, v tem je problem. Pa jodlate, da je vse crno-belo. Nekega dne, vam bo jasno, da ni

Oh, pa bioloski smisel zivljenja je nadaljevanje vrste, mimogrede...
Default avatar

malsiseuštel

NeRazumem je napisal/a:


Mal si pobrkljal zadeve.
Ko se odločiš za otroka, prvo zadovoljuješ neke svoje lastne potrebe, se ti ne zdi?
Ker si na svet spravil bitje, ki ni sposobno skrbeti zase in ker si odgovoren za to bitje, je edino pravilno, da najprej zadovoljiš njegove potrebe in šele potem svoje. Kakor to bitje raste, je bolj samostojno, skrb zanj vzame manj časa in lahko se spet več posvečaš sebi in svojim željam.

Kakšen odnos si imel s starši, ne vm, predvidevam da zelo slab. Ne ceniš ne staršev, ne otrok, tebi je ta vez v obe smeri popolnoma tuja. Žalostno.

Kar zadeva partnerstvo, če želiš, ga vsekakor lahko imaš, če ne želiš, pač ne. Vse je stvar želje. Midva z možem po 20-ih letih zakona in treh odraslih fantih doživljava novo zaljubljenost. Zdaj sva dve zreli in stabilni osebi, če primerjam z najstništvom, ko sva se prvič zaljubila, bi težko rekla, katera je lepša...
Default avatar

Marko

NeRazumem je napisal/a:
Še vedno jih lahko, ker ko dobiš otroka tvoja lastna potreba postane, skrbeti za otroka. Razen, če si pizdek. :))
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

Audi

1 otrok stane glih tolk ko novi Audi A4 na 84 mesečno kredo.
Default avatar

plitka plitka

tako mislim jaz je napisal/a:
Je tvoja dusica. Ko osebica,ki ji je glavna prioriteta videz in zabava postane mama obicajno preseze svoj egocentrizem in spozna globji pomen,bistvo in radost bivanja ter obstoja cloveka. Preda se minljivemu trenutku,zivi za sedanjost in ceni ta dar. Obicajno posledicno z materialno in vizualno orientiranimi puhoglavkami nima vec nic skupnega in opusti odhode v tako druzbo. Otrok je ne sodi in presoja zato je cas porabljen za otroka tudi veliko bolj smotrno porabljen zivlj.cas. Verjetno bos nekoc to tudi ti razumela. Ce ti bo dano. Sicer pa probaj ze sedaj ziveti zase in ne tratiti cas za obsojanje in misli o drugih. To kako ti trenutno zivis ni kvalitetno porabljen zivlj.cas. Modreci poslusajo,gledajo,opazujejo,prihajajo do spoznanj..avse pa govoricijo in spleticijo vsepovprek.
Default avatar

Jalapena

NeRazumem je napisal/a:

Tako lahko razmišljaš samo zato, ker nimaš otrok. Ko pa jih dobiš, pa vse ostalo pride v paketu. Razen z izjemo hudih sebičnežev, ki že tako postavljajo v 1. vrsto ne le sebe, temveč tudi druge zadeve aka droga, alkohol ...
Default avatar

Žogca iz ofsajda

NeRazumem je napisal/a:
Natanko tako. In hočemo zadovoljiti svojo lastno potrebo po starševstvu, si omislimo otroke. Iz povsem sebičnega razloga.
Default avatar

Razumem

avtorico in se celo strinjam z njo. Smisel življenja niso samo otroci, ker ko le ti odidejo smisla za nekatere več ni. Otroci so del življenja, nikakor pa ne smisel. Z njimi je treba živet, včasih se jim je potrebno prilagajat, predstavljajo skrbi in tudi zadovoljstvo. Skratka so del življenja oz spremljevalci v življenju, tako kot so naši starši.Ampak življenje in smisel pa je v vsakem izmed nas.
Default avatar

pravljice govoriš

NeRazumem je napisal/a:
30let, ne 20. Pa ne odidejo. Še svojo ljubezen pripeljejo v hišo. Ključe jim pa iščeš dosmrtno.
Default avatar

astrid74

tako mislim jaz je napisal/a:
Boljše, da nimaš otrok, ker res nimaš pojma.
Default avatar

Grda resnica

Bolj neumnega zapisa pa ze dolgo ne. Ce jih imas 15 razumem..let namrec