Forum.Over.Net

Starševski čvek

kakšna skupina za kristjane za spoznavanje in druženje? kje srečati samskega vernega moškega?

Default avatar

mantilla<3

sem razporočena, civilno ločena, živim sama z 2 otroci, 44 let, v postopku ničnosti cerkvenega zakona. hudi časa za mano, bivši sicer ni bil nikoli v resnici veren, kasneje celo izstopil iz RKC, iz vere se posmehuje, itd..

ko razmišljam in analiziram ta moj življenski neuspeh, sem si rekla, da če bom še kdaj šla v kak resen odnos, da želim, da je prisotna vera (rimo-katoliška). V času od ločitve sem svojo vero poglobila, vendar drugače kot prej - odkrivam lepote npr v "pismo korinčanom", v "Amoris leatitia", torej na nekoli višjem novoju,.. želim se o tem pogovarjati in debatirati z nekom, ki bo razumel in bil primeren sogovornik, partner, morda mož v takem smislu, kot naj bil zakon in ljubezen zares bila.

kje bi srečala koga takšnega? torej družba, kjer je možnost da srečam tudi kakšnega samskega, vernega moškega.
Default avatar

mordaaa...

...kakšne duhovne vaje za samske, romanja...
Default avatar

Lubiana

Samskega, vernega, spoznaš v cerkvi, kdo je to boš vedela po mojem namigu. Oblečen je v kiklo, ima velik prstan, ker je sicer poročen, ampak z namišljenim prijateljčkom. ;)
Default avatar

Avtorica, da te nekaj vprašam

Razporočena si? Je to isto kot ločena? Pa misliš, da ti bo uspelo v postopku dokazovanja ničnosti cerkvenega zakona? A ni eden od pogojev, da ne more biti ničnosti cerkvenega zakona to, da imaš otroke? Se pravi, je prišlo do konzumacije zakona.
A lahko malo razložiš? Jaz sem tudi cerkveno poročena, otroke tudi imam, vendar me je mož zapustil zaradi druge ženske. Torej, ne po moji krivdi. Lahko tudi jaz dam prošnjo, da ugotovijo ničnost cerkvenega zakona? Ker, če se bom še kdaj poročila, se želim cerkveno. Ne vem, kako naj bom z moškim brez cerkvenega blagoslova... a bom potem morala biti sama do konca življenja? :((
Default avatar

gola resnica

Pa že, pa že, torej na nekoliko višjem nivoju... ....Toliko nesposobna ali lena, da brez fehtanja ne vidiš niti črede sebi enakih ovc, ki se z glasnim blejanjem sama ponuja. http://srcerazvezani.si/
Default avatar

ne bo več

Avtorica, da te nekaj vprašam je napisal/a:
Ne bo več blagoslova, koruznik ali nič, maškara ti ne bo več požegnala. Sej maš Jezusa, kaj bi še rada?
Default avatar

katoliška

Katoliške zveze ne funkcionirajo. Ko si tak narcis, da se z lastno smrtjo ne moreš sprijaznit in si zato neke namišljene prijateljčke izmišljuješ, je to zelo slab potencial za življenje v dvoje. Dve sta se že pofočkali.
Default avatar

Yo_

mantilla<3 je napisal/a:
Samo eno vprašanje;
Z vero nisi dobila nekega zagotovila, zdaj pa ponovno točno to hočeš?
Default avatar

osel gre enkrat

Yo_ je napisal/a:
Osel gre enkrat na led. Katolik večkrat. Oz. kar vsako nedeljo.
Default avatar

gola resnica

Avtorica, da te nekaj vprašam je napisal/a:
Ah ja, še ena ki ni sposobna konzumirati evangelija:Ne sodite
(Mt 7,1–5)
41 Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš? 42 Kako moreš reči svojemu bratu: ›Pústi, brat, da vzamem iver, ki je v tvojem očesu,‹ če sam ne vidiš bruna v svojem očesu? Hinavec, odstrani najprej bruno iz svojega očesa in potem boš razločno videl odstraniti iver, ki je v očesu tvojega brata.«

Še več, niti v knjižnico se ji ne da iti po ZCP, kaj šele prebrati kakšno knjigo kjer cerkveni pravniki razlagajo postopek ugotavljanja ničnosti zakona.

Zveličanje je v trpečem materinstvu!
Default avatar

jesensko sonce

Glej, najprej si uredi svoj status, da dokažeš ničnost zakona. Kje bi spoznala vernega moškega? V cerkvi, na duhovnih vajah, na raznih romanjih, potovanjih...Obstaja tudi poseben forum za spoznavanje vernih ljudi (mislim, da je kat.stik).
Je pa vsak odnos riskanten. Tudi to, da je človek veren (z vsem spoštovanjem), ni zagotovila, da je dober človek in da bi se dalo z njim živeti. Verjamem, da hrepeniš po ljubezni, vendar dobro premisli, da se ponovno ne opečeš.
Na tvojem mestu bi se posvetila otrokom in zaživela mirno in svobodno življenje. Če bi že, bi si dobila prijatelja, da greš z njim na kavo ali na kakšen izlet ali romanje, ne bi se pa več vezala. Lahko si ponovno zakompliciraš življenje. Vso srečo ti želim.
Default avatar

kaj pa pričakuješ

gola resnica je napisal/a:
Kaj pa pričakuješ od vernikov? Da v knjižnice hodijo? Kako jim bo potem maškara vsako nedeljo svojo verzijo prodajala?
Default avatar

Rok-1

jesensko sonce je napisal/a:
Se strinjam.
Ko sem bral prvi post sem želel pripomniti le eno; za debate kakršnih si želiš (oz. kot zi napisala), ne potrebuješ nujno vernega človeka, pač pa razgledanega. Mogoče tudi malo podkovanega v teoloških zadevah, kar še vedno ne pomeni, da mora biti veren.

Zato ti predlagam, da oči odpreš nekoliko bolj široko in namesto le vernikov, gledaš tudi druge bolj razgledane samske moške. Skozi spoznavanje se potem ugotavlja kompatibilnost - in lahko bi bila presenečena.
Default avatar

amalliris

gola resnica je napisal/a:
Če tebi ni uspelo, pa avtorici mogoče bo.
Če se bo ognila takih kot ti ima veliko možnosti.

Če kdo trpi, potem si to ti. eni se vsaj trudijo, ne samo zlivajo lastni gnoj po drugih.
Default avatar

tarči

Yo_ je napisal/a:
Če je pa on vsega kriv, no.
Default avatar

tarči

Rok-1 je napisal/a:
Razgledani neverni moški v takem razmerju ne vidijo prihodnosti.
Default avatar

gola resnica

amalliris je napisal/a:
Avtorica pa s svojimi nagnjenji ravno od njih beži na svoj višji nivo... Babja norost ji ne dovoljuje, da bi doumela, da veren moški upošteva drugi stavek.
Default avatar

jaz ti povem

ne trudi se ... ded kot ded, nevernik ali cerkvena miš - tile so šele dvolični, hinavski itd.
Default avatar

ni problem

tarči je napisal/a:
Ne vem, če je tukaj problem neveren moški, prej vernica.

Avtorica, jaz ti pa priporočam, da greš k eni pametni cerkveni osebnosti, ki vidi dlje od svojega nosu (torej ne k najbližjemu vaškemu župniku) in jo vprašaš glede tegale blagoslova zveze z moškim in kako bog gleda na to. Mogoče ti bo pa osvetlil še kak vidik, da ne boš do konca življenja odvisna od škofovske milosti (ali kdorkoli že požegna ničnost zakona). Sicer pa, če se že imaš za vernico na višjem nivoju, bi se lahko že sama dokopala do relevantnega razmišljanja o tem zakramentu, da bi se rešila nepotrebnih spon. Tako pa izpadeš predvsem fanatično.