Starševski čvek

Homeopatija, ja ali ne?

Default avatar
Zanima me, koliko zaupate homeopatiji in homeopatskim pripravkom?? Kdo je najboljši homeopat v Sloveniji, kdo je mazač ki nima pojma???
Default avatar
Saj lahko denar direkt v smeti vrzes. Ves? Ni treba prej iti skozi "razredceno vodo".
Default avatar
"Zaupam" točno toliko, kolikor vidim učinke.
Ne poznam pa po imenih - a sam bi zaupal predvsem komu, ki je poleg homeopatije tudi zdravnik klasične medicine.
Default avatar
Sigurno da JA!!!

Pri nas skorajda ne posegamo več po kemiji, ampak pozdravimo vse s ˝čudežnim˝ kroglicami.
Je res da jaz tudi nisem verjela dokler...se nismo pri mlajšem otroku vrteli v začaranem krogu zaradi vnetih ušes...vsakih 14 dni AB. Po uporabi hom. so se vnetja umirila in izginila. V treh letih od obiska hom. je imel vnetje še samo 2x in še to smo pozdravili s kroglicami, brez AB.
Še drugi primer...suh kašelj ponoči, ki se pogosto pojavlja v zimskih mesecih, po 3 kroglicah določenega zdravila, se kašelj po 20min umiri. Če ne vidiš ne MOREŠ VERJETI.
Sama sem imela hudo zmešnjavo v men. ciklusu in grozljive glavobole v času PMS...nasvet gin. je bil da naj uživam KT...po uporabi hom. pa se je ciklus uredil in glavoboli so povsem izginili. Pa še bi lahko naštevala. Lahko mi pišeš na ZS., ker tukaj bova tako popljuvani.
Default avatar
Kroglice FTW!

Slika
Default avatar
jaz sem za in nisem za oziroma homeopatija na vse ljudi ne deluje, ne glede na homeopata in ne glede na desetine preizkušenih pripravkov. Enako kot zelišča, koloidno srebro ipd. Recimo slednje, koloidno srebro popolnoma, 100% učinkuje pri dveh mojih otrocih, pri moji mami, mojemu bratu, popolnoma nič pa ne pri meni in eni moji hčerki. Tudi na zelišča se jaz ne odzivam nič, še celo škodljivo delujejo name. Homeopatija pa, učinkovita pri eni hčerki, drugih dveh nobenega rezultata. Pri meni pa učinek le in to zelo dober, če gre za homeopatsko zdravilo v tinkturni obliki, kroglice nula efekta.
Default avatar
Mi smo imeli odlično družinsko zdravnico, ki je bila poleg uradne zdravnice tudi homeopatinja. Ta kombinacija je zame zmagovalna, res smo ji zaupali tudi ko je svetovala kaj "čudnega", ponavadi smo poskusili in je delovalo.
Žal pa je naš zdravstveni dom in tudi državo lani zapustila. Sedaj imamo spet "navadnega" ata, uvoženega iz Bosne, ki se mu tresejo roke in rad predpisuje Lekadol in elastični povoj....
Default avatar
Jaz sem poskušala s hemeopatom doma in v tujini. Vsakič sem samo na kupe denarja zapravila. Nobene kroglice mi niso pomagale, ampak celo zelo škodovale in se mi je že tako resno slabo zdravstveno stanje še bolj poslabšalo. Nikoli več.
Kolikor spremljam takšno zdravljenje, mislim, da je primerno bolj za "lahke" težave. Prehlad, mala vnetja,...
Default avatar
Mogoce za kaj takega, kjer ta cigumigu ne more resno skodivat. Ker ucinka nima nobenega, le kako naj ga ima? Saj veste, placebo ozdravi kar velikokrat.
Default avatar
Ja, seveda uporabljamo homeopatijo. Že vsaj 20 let. Sin bo letos 20 let in v življenju ni bil na AB.

Jaz sem se ognila operaciji. Prvi homeopat je umrl v nesreči, zdaj pa imam dr. Marušo Hribar.
Default avatar
Staša2012 je napisal/a:
Kadar moj otrok ponoči suho kašlja, odprem okno in kašelj se po 10 minutah umiri. Brezplačno.
Default avatar
Pravi homeopat je zdravnik, ki ima opravljeno homeopatsko izobraževanje. Če se tega držite, potem ni lahko najti dobrega homeopata, ki pa ni poceni. je potrebno hoditi tudi na kontrole. Skratka ne samo nekaj kupiti v lekarni in jemati po občutku
Default avatar
suh kašelj je napisal/a:
Pri nas vedno spimo pri odprtem oknu...ampak...
Default avatar
Staša2012 je napisal/a:
Pri minus deset ga zapremo. Pride hladno. Ampak ti kar troši denar za bedarije, navsezadnje je tvoj in lahko počneš z njim, kar hočeš.
Default avatar
ja ali ne? je napisal/a:
Popolnoma nič, ker bolj zaupam znanstvenim raziskavam (še nobena ni potrdila učinkovitosti homeopatskega zdravljenja) kot "izkušnjam" ljudi, na katere lahko vpliva vse od (avto)sugestije do placebo efekta.
Default avatar
Moja hči je imela alergijo na prah in pršico, posledično astmatični bronhitis. Kašljala cele noči, bruhala zaradi kašljanja, vpihi beroduala ob napadih in stalni vpihi flixotida. Ta zdravila niso prav nič nedolžna in sem seveda iskala alternativo.
Potem pa je homeopatija zadevo uredila v dveh mesecih. Nikoli več napadov, prah je ne moti, nobenih vpihov več in od tega je že 15 let.
Default avatar
Tudi nasa druzina se ze skoraj 20 let zdravi samo s hp. In v resnici me malo briga, ce gre za placebo, avtosugestijo, ali karkoli drugega. Glavno, da deluje. Imam 4 otroke, ki so stari nad 13 let in niso pojdli se niti enega zdravila, midva z mozem pa ze tudi vsa ta leta ne. Prej pa vsako leto kaksen ab. Hp kroglice in pregledi so nizek strosek. Zanesljivo nas za vso druzino ne pridejo v povprecju na leto vec kot 20 evr.
Default avatar
Homeopatija je definitivno najbolj glupa veja alt. medicine. Že njen začetnik je bil v 18. stol. predmet posmeha.
Če te boli glava in ti pomaga en aspirin, bi po homeopatskih načelih pri močnejšem glavobolu bolj pomagalo pol aspirina, kot dva.
Adijo pame
Default avatar
Sem velik skeptik kar se alternative tice, homeopatija pa se je pri nasi druzini izkazala za ucinkovito. Posebej pri otrocih. Hodimo k homeopatu Joštu Klemencu, ki je dr.med.
Default avatar
Ko bo homeopat pozdravil zlom noge, ki je za sodobno medicina mala šala, grem tudi jaz k homeopatu. Za zdaj so pa normalni dohtarji dobri.

Žal poznam preveč primerov, ko so se ljudje zatekali k alternativcem in ostali le brez denarja. Umrli pa seveda na koncu ravno tako.....