Forum.Over.Net

Starševski čvek

kateri avto za 15-16.000€?

Default avatar

lunbo

Kupujemo novi/stari avto. Sedaj imamo renault ampak bi zdaj kupili vw, ford. Ne vemo se tocno. Gledamo tourana, sharana in Smaxa. Ima kdo izkusnje s katerim od teh? Kaj mi priporocate. Mora pa biti enoprostorec. Karavan in limuzina odpadeta.
Default avatar

Ne moreš verjet

Hehe a ste si izbrali modele.
Default avatar

Thorrr

Mora bit enoprostorec?? Me prov zanima kolk argumentov ZA ste nabrali napram večjemu karavanu...
Enoprostorci so eno skropucalo od pleha...vsi po vrsti...gajbe na 4 kolesih...isto sranje kot razni berlingoti in kanguji
Default avatar

tarči

Thorrr je napisal/a:
No berlingoti in kanguji so boljši. Čeprav, če bi jih še delali, bi vzel kadija enko:-))
Default avatar

Ne morem verjet

Res, pa od kje vam ideje za te enoprostorske škatle?
Ni ga čez ljimuzin.
Default avatar

lunbo

Imamo tri otroke, 2 (dvojcka) sta in se bosta nekaj casa v vozicku. Zato se nam zdi enoprostorec bolj primerna izbira.
Default avatar

Thorrr

Ne morem verjet je napisal/a:
In pol ti pridejo ven s takimi blesavimi argumenti da glava peče!

1. ful več majo placa....ni res... brez podrtih zicov imajo manj placa od npr A6 avanta...ss podrtimi pa recimo 200-300 l več...
In kaj konkretno se bo vozilo, da rabiš tako kanto? Pohištvo se kupuje v paketu, velike gospodinjske aparate , TV je in podobno, ti pripeljejo na dom za 3 €...

2. visoko sedenje je boljše in bolj pregledno...ni res...preglednost je isto sranje kot v karavanu...
Visoko sedenje ima svoje minuse...šasija se preveč nagiba v ovinkih, nimaš dobrega stika s cesto, vozi se ko po jajcih..nobene kompaktnosti...sedenje je nikakvo, kot na stolu...menjalnik na armaturi, volan previsoko in preveč položno...v glavnem, ergonomija je totalno nikakva
Default avatar

Ne morem verjet

Točno tako.Enoprostorc je bolj tesna gajba od ljimuzin.V renoju scenicu se tri normalni drenjajo na zadnjem sedežu.Prtljažnik je pa tudi tko tko.Skratka kontra od reklame.
Najbolj so mi pa hecni tisti,ki imajo recimo normalen avto in dobijo otroka.Moramo kupit veoik avto ,ker imamo otroka.Pa zakaj to ,kok je pa otrok velik.Ne me basat.Pa še nalepko dat gor baby in board.Haha
Default avatar

Karavan ja

Če že kdo rabi plac potem je definitivno karavan.Tam gre not karkoli.Drugo pa vse larifari.
Default avatar

tarči

Bi se strinjal s Thorrom, samo en argument je še in sicer najbolj važen, kupčeva želja. Od njega denar, njegove želje in to je tudi edino, kar šteje.
Default avatar

Thorrr

lunbo je napisal/a:
No, in to je tretji argument ZA...ker se pri sklanjanju malo manj matramo...in ker so sedeži posamezno odstranljivi...wtfff?? kot da ni zadost da ga podreš...

In da se samo zaradi majhnih otrok kupuje enoprostorce, je pa sploh navaden stereotip...zato ker se tko odloči 90% ljudi, se bom pa še jaz...

Otroci hitro odrastejo, ti se pa še vedno voziš v gajbi....

Če je enoprostorc tolk boljši glede otrok, zakaj pa nekateri nikoli ne razmišljajo-mo o takem nakupu?? Ker je sama ergonomija in sama vožnja pomembnejša od malo slabše prostornosti in praktičnosti...Če pa bi že dal veliko na varnost otrok, bi raje vzel npr BMW X5 al pa Volvo XC90, ne pa škatle..
Default avatar

Enoprostorci so

Peljal sem se z golfom plus,ki velja za nekega enoprostorca.To gre kot fijakar po ovinkih.Avto za penzioniste.
Default avatar

Enoprostorec

Trenutno imamo doma enoprostorca- Avensis verso in limuzino. Prej smo imeli karavana- volvo v40.
Glede prostora absolutno zmaga enoprostorc. Pač ni primerjave, notri lahko daš nezložen voziček pa še marsikaj.

Glede same vožnje zmaga limuzina, ki pa za družine z več malimi otroki ni najboljša rešitev.

Karavan je ok, a je enoprostorec meni precej boljša rešitev.

Smo pa zadnja leta na Toyoti in tudi naslednji bo te znamke.
Default avatar

1raglja

Hja, moj je za karavane zmer rekel, da truge pa ne misli vozit. Smo imeli limuzino, audija, ma nikad više, se sam vrata od kufra odpro, brez šipe, čeprav vožnja čist fajn, ampak za takrat nepraktičen. Za znoret pri malih otrocih, ob tem da pri dveh avtosedežih zadaj jaz nikakor nisem imela tolk placa kot kasneje v scenicu.
No, zdaj imamo drugega enoprostorca, pa limuzino, pa še enega golfa sine. Vem, ne bi blo treba enoprostorca, ma ratala sem komot, men je všeč, kaj me briga kaj drugi pravijo, saj sem dala sama denar, no mal zaenkrat še banka pomaga. Bi bla pa prec za x5, sam nekak čutim, da ga ne potrebujem, plus vzdrževanje mora bit po moje kar drago.

Torej, jaz sem za s maxa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar

Sabina V

Evo mi pa imamo enoprostorca pa je bila to ena boljših odločitev.
Ja placa je ogromno, ne samo da grejo 3je avtosedeži brez težav v 2 vrsto turi prtlažnik je velik, ne samo dolg. Ko imaš vziček pa želiš tudi kam na dopust ti to še kako prav pride. Ko so otroci melo večji da ne rabijo vozička ampak kolo ga samo postaviš v prtlažnik.
Pri manjših otrocih, kjer potrebujejo še pomoč pri zapenjajo, če je zunaj dež pač greš v avto in je dovolj placa da brez težave se sprehodiš iz 2. vrste v 1.
No manj najbolj kamot so pa drsna vrata. Ja ko jih enkrat imaš se razvediš in jih ne želiš menjati.

Avtorica, WV je meni ok, pri Turanu poglej zaradi sedežev ali grejo lepo notr ali ne. Pri Smax pa meni je sicer super, so ga imeli sorodniki, me pa moti pri Fordu razmeroma drag servis.
Default avatar

ste težki

Joj ste težki, no. Evo, od lani imam prvega enoprostorca in mi je top. Glavni razlog je bil da kupimo večji avto (prostornejši od naše mini škatlice, kjer otroka nista imela več prostora za noge zadaj), ne pa tudi bistveno daljšega (kar vsi karavani pač so). Zato je zmagal enoprostorec. Poleg tega je višje sedenje absoluten plus, sploh če imaš težave s hrbtenico. Cenovno najbolj ugoden je bil Scenic, gledali smo tudi Berlinga (bil malo dražji + samo dizel,ki ga nismo želeli), B Maxa (totalna škatla, premajhna) in Cmaxa, ki je sicer ok, ampak predrag. Opel MerivaBoljši, ampak predrag je bil Citroen C4 Picasso. Tourana nismo gledali, ker je rang višje po ceni, verjamem pa, da je tudi dober (samo pač bolj škatlast).
Default avatar

ena kr ena

Vidim, da ti blazno pomagajo z nasveti.
Jaz sem nedavno nazaj presedlala na enoprostorca - imam C-maxa.
Prednosti, ki jih vidim jaz zdaj: dovolj velik prtljažnik za tisto kar prej ni šlo v avto, ceste se dobro drži (odpadla bojazen, da se bo slabše držal na cesti, ker je višji) in stara mama nima nikakršnih težav tako za notr kot ven, kar mi je še najbolj pomembno - prej sem jo komaj dvignila pokonci z nižjega avta.
Default avatar

ste težki

Ups, napaka. Opel MerivaBoljši je majhna in s čudnim odpiranjem zadnjih vrat, Zafira je boljša, večja in dražja.
Default avatar

baby on board

Ne morem verjet je napisal/a:
Dobra!
Default avatar

Rumenige

lunbo je napisal/a:

kupi
FIAT 500
ali
ŠKODA YETI