Starševski čvek

samo replika na

Default avatar

Replika

"Postajamo nestrpni, se ne poslušamo, ni zaupanja ..."

Ministrica za zdravje je medtem zavrnila možnost, da bi bil motiv za ponedeljkov tragičnem napad v Izoli, v kateri so umrli zdravnik, policist in storilec, dolge čakalne vrste. "Dejstvo je, da je situacija v družbi taka. Postajamo nestrpni, se ne poslušamo, ni zaupanja, ni nekih moralnih in etičnih načel. To je nekaj, kar bo treba na urediti na širši ravni," je poudarila.

Kot je dejala, je v njeni pristojnosti predvsem gradnja zaupanja, spoštovanja ter sodelovanja med bolnikom in zdravstvenim osebjem, "če je namreč to porušeno, lahko prihaja do nesoglasij in težav," je pojasnila.

Kritična je bila do Zdravniške zbornice Slovenije in zdravniškega sindikata Fides, ki sta po ponedeljkovem napadu odgovornost za vse večje napetosti pripisala državi. "Začudena sem in zdi se mi nespodobno, da se tak ekscesni primer zlorabi za politično manipulacijo in sindikalni boj," je poudarila.

In jaz, mislim, da oni postajajo nestrpni, ker ne morejo tako hitro šauflati denarja iz zdravstvenih kapacitet, le tam kjer je to še mogoče, pacienti pa bodo na račun nje, potegnili takratko, žal. :(
Default avatar

Cat - mačka

Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU

Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika


replika replíka -e ž (ȋ) 1. knjiž. odgovor, zlasti kratek, jedrnat, navadno zavrnilen: njegovo razpravljanje o srednjem veku je sprožilo več replik; replika na članek; replika v razpravi / replike nekaterih razpravljavcev obsegajo več strani 2. gled. del dramskega besedila, ki ga igralec govori, ne da bi ga prekinil drug igralec: režiser je iz besedila črtal nekatere replike; igralec vadi replike; duhovite replike; retorične replike 3. um. izvirnemu kipu ali sliki enaka umetnina istega umetnika: portret je naslikal v več replikah ◊ jur. odgovor javnega tožilca na obrambo, zagovor obtoženca ali tožnika na toženčev odgovor