Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako bi se v "nasem" svetu znasel pokojnik, ki je umrl pred 30 leti?

Default avatar

Po mojem bi takoj ušel nazaj

Ce bi se vrnil kak pokojnik, ki je umrl cca 20 ali celo 30 let nazaj, kako bi se znasel v "nasem" svetu racunalnikov, mobitelov, elektronike, vsem novim dobrinam in velikim trgovinam, vse splosne krize in revscine, najnovejsih dogajanjih v svetu, problemom z begunci, majhno penzijo in vsak dan visjimi cenami a brez poracunov...
Mislim, da se nihce ne bi hotel vrniti prostovoljno v ta nas zmesan svet, ali pa bi ga cez nekaj ur zadela kap ob teh spremembah....
Default avatar

moja nona

Po mojem bi takoj ušel nazaj je napisal/a:
Moja nona je večkrat rekla, že pred tridesetimi leti, da če bi se spet prišli nazaj ljudje, ki so nekoč živeli na svetu, da bi se zelo čudili kako lahko vidiš človeka, ki govori na drugem koncu sveta v neki škatli(televizija), ali kako lahko nekdo poje in govori v tako majhni škatli(radio), kako se lahko vozimo s kočijami brez konja...
Default avatar

hm,

vse splosne krize in revscine?

a danes je tega več kot pred tridesetemi leti?
kje pa živiš?
Default avatar

general Glanzkopf

20 let nazaj smo že imeli internet, tudi mobilne telefone ( tiste velike cigle). tako da, v zadnjih 20 letih s eni bistveno spremenilo.
Default avatar

gola resnica

Čist normalno, samo potrdilo bi se mu kar je že vedel. Je zapisano v črnih bukvah. Eno tako sem sama brala in je pisano: ko bojo železne kače po zemlji plazile in železne ptice po nebu letale, bo mnogo stisk na svetu.
Default avatar

Hp.

Po mojem bi takoj ušel nazaj je napisal/a:
Bolj bi to veljalo za 50 let nazaj. Leta 1973, za časa mojega študija in tudi prej so računalniki in prgramljivi kalkulatorji že obstajali. Ni bilo PC-ejev in mobitelov in tudi to je bilo že nakazano.
Default avatar

pogled nazaj

Če se spomnim 30 let nazaj. Takrat so ravno prišli mobiteli (nekaj podobnega), imeli smo le stacionarne telefone. Takrat računalnik ni bil v kakšno veliko pomoč;). Vse je bilo treba najti v enciklopedijah, časopisih, informacije po telefonu.... Če si hotel poklicat domov, si moral najti govorilnico...Pa še pa še. Ja, precej drugače je bilo ;).
Default avatar

isto veddno

general Glanzkopf je napisal/a:
Teb ne, takrat nis imel ženske in sedaj je nimaš.
Default avatar

tudi pred železnimi kačami

gola resnica je napisal/a:
Stiske so bile na svetu (morda še hujše kot danes) že odkar svet stoji, torej še veliko pred želenimi kačami ipd. Čeprav zdaj morda res gremo apokalipsi naproti, pa če pomislim kako bi bilo v primeru potresa v Italiji pred npr. 100 ali 200 leti, mislim, da je zdaj veliko bolje. Si predstavljaš koliko časa bi bilo potrebno da bi se za omenjen potres izvedelo po Evropi, kaj šele po svetu Pa vse ljudi ročno reševat izpod ruševin, pa pomoč koliko časa bi potovala? Bili bi skoraj vsi mrtvi.
Default avatar

general Glanzkopf

isto veddno je napisal/a:
Ko da jo ti imaš.
Default avatar

če mene kdo vpraša

general Glanzkopf je napisal/a:
Jaz jo imam!
Default avatar

pa tole ni nepomembno

Pogrešal bi lepe medsebojne odnose, vljudnost, prijaznost. Čudil bi se nad neotesanostjo, sebičnostjo.
Default avatar

sploh ni treba

Po mojem bi takoj ušel nazaj je napisal/a:


...da pride pokojnik nazaj.Že osem in devet- desetletniki se nekateri popolnoma nič ne znajdejo.Ne znajo komunicirati na sedanji način (uporabljajo čudne, stare besede),imajo smešne stare navade (prisluškovanje za vogalom...), umivajo se enkrat na teden , ne potegnejo vode v wc -ju, ker se jim zdi škoda vode, pa vse se jim zdi škoda.
Razen tega so rigorozni (nefleksibilni ) in se držijo svojega kot pijanec plota.Kar naprej molijo in hodijo v cerkev in pričakujejo isto od mladih.Boh ne daj, da pride kdo nazaj, še s temi so problemi.