Starševski čvek

Bi se ženske sploh ženile, če jih moški nebi prosili za roko?

Default avatar
Komu je namenjen zakon, njej, njemu ali obema?
Bi se ženska želela poročiti, če je moški nebi vprašal za roko?

Družba nas je vzgojila, da je obveznost, prositi za roko, na moškemu, na ženski pa je v zvezi s tem v roke dan občutek moči, da lahko v zvezi odloča o željah tistega ki se ji klanja po kolenih in moleduje za njun zakon.

Sprašujem se ali je zakonska zveza nekaj kar je v interesu tako moškega kot ženske, ali je to vse samo uresničitev sanj za žensko, ki ima že leta pred poroko enostransko zamišljeno kako bo izgledala njena poroka, njena obleka, njen poročni dan, kako bo ime njenim otrokom,...

GLede na dejstvo, da se moški klečeplazi za njeno privolitev bi mislil, da je poroka namenjena uresničevanju njegovih želja v zvezi s tem da ima ženo, ampak glede na to, da si v praksi vse v zvezi s poroko in zakonskim življenjem dejansko bolj želijo ženske, se čudim kako da nobena od njih ne gre na kolena pa vpraša moškega če bi se zaradi uresničitev njenih želja on želel poročiti z njo.

Ob sami misli, da bi morala ženska kaj takega narediti, se (pa nobena ne ve zakaj) totalno poruši vsa tista idealistična slika k si jo predstavljala o svoji poroki. Iz tega se sedaj sprašujem, a bi se ženske sploh poročile, če bi situcija nanesla tako, da bi morala ona moškega zaprositi na pa on njo?

In ja, marsikatera bo rekla, če bi morala ona moškega zaprositi, da potem pa nebi vedela a si on poroko res želi ali ne (ker je morala ona zaprosit ne on). Ampak drage punce, a ni situacija enaka za moškega če mora on vprašati? Kaj pa tisti odgovor (da ali ne) ki bi ga dala lahko oba drug drugemu. A to pa nič ne šteje? Šteje samo kdo gre na kolena in kdo ne?
Default avatar
Adammm je napisal/a:
Zakon je za moške, da si najdejo služabnico, ki jim kuha, pere, čisti. Tradicionalno je zakon bil prodaja ženske moškemu. In seveda ne bodo ženske naprej furale te seksistične tradicije, vsaj večinoma, sploh če ne dobijo veliko iz njega. Če dobijo, se še nekako potrpi.
Default avatar
zakon je za moške je napisal/a:
Bi ti dal prav. Včasih je bilo res tako, da si je moški zase izbiral punco in je bil zato ves ta cirkus v njegovi domeni. Danes ko je toliko svobodne volje okoli tega in ženski praktično ni treba se več poročati iz vseh razlogov, samo ljubezni ne, je cel nesmisel, da so ta neprijeten del, kdo bo šel na kolena in se izpostavljal tveganju zavrnitve, še vedno pušča v breme moškega. Spet se vprašam čemu? Ženske temu rečejo "gentelmantstvo". Vedno kadar se pogovarjamo o enakopravnosti pa smo v vsakdanji situaciji, se ženska izogiba besedi neenakopravnost ampak uporablja termin "gentelmantsvo".

Če moški navzven izraža stališča v smislu baba pejt za šporget, ipd. je o tem čez 3 dni oddaja češ kakšna družba smo da so ženske še kar tako neenakopravne moškim.
Default avatar
Adammm je napisal/a:
Hja, ti imaš problem, da ne ločiš žensk eno od druge, zate so vse ena kolektivna ženska. Nekatere imajo rade neke tradicionalne vloge (in tiste tudi ne jamrajo kaj veliko o neenakopravnosti), druge tradicionalnih vlog ne marajo (in tiste se tudi ne poročajo in ne pričakujejo nekega gentelmanstva). Počasi se bo treba sprijaznit s tem, da so tudi ženske med sabo različne in ne moreš Micki pripisovat tega, kar je Francka rekla.
Default avatar
Adammm je napisal/a:
Iz katerega stoletja si pa ti?
Moški na kolena ... pa to je ja samo še v filmih, pa še to v tistih črnobelih izpred mnogih desetletij ...
Default avatar
Ti pa imaš hude težave. Ni čudno, da ti nobena niti pisat noče.
Default avatar
Bullcookies. Zakaj pa težijo ženske s poroko, ne poznam dedca, ki bi zaprosil zaradi prepričanja.
Tipično. Ženska ideja, potem je pa dec odgovoren, pa še všeč mu mora biti:-)))
Default avatar
Pa še to, ženske se možijo, ženijo se pa moški. Če že uporabljaš to besedo.
Default avatar
zakon je za moške je napisal/a:
In seveda, da ti še bolje odgovorim na vprašanje:

Poročajo se večinoma tiste, ki imajo rade tradicionalne vloge in od njih ne odstopajo - in te tudi verjetno ZAHTEVAJO, da moški zaprosi, ker je to pač tista tradicionalna vloga.

Na drugi strani imaš pa feministke, te pa so proti tradicionalnim vlogam. Njim sicer ne bi bilo samo po sebi katastrofalno, če bi one zaprosile, jim pa po drugi strani do porok sploh ni, ker je za njih poroka itak ena sama nepotrebna seksistična tradicija.

Iz tega sledi, da se verjetno ne boš poročil, če ne boš prosil.
Default avatar
tarči je napisal/a:
Še zdaleč ne težijo vse, veliko se jih noče poročit. Tudi če pogledaš ločitve, da vlogo za ločitev veliiiiiko več žensk kot moških (jamra pa v gostilni seveda dec, kako mu je hudo). Je pa res, da se tipi bolj zapalijo za težakinje (ker imajo očitno še neke druge kvalitete), potem je pa ogenj v strehi, ko to pride na plano.
Default avatar
dfxvsfvs je napisal/a:
Ja, ker težijo za poroko in ohcet, ne seže pa jim pamet kaj sploh zakon in življenje v dvoje sploh je. Vidijo belo obleko in to da bo to njen dan, pa k vragu stroški s katerimi bi lahko preživel par let. Večini ne znese predvidet kaj bo po medenih mesecih.
Default avatar
svašta je napisal/a:
hm, ja, to so bili časi.
ne pa to, danes...
Default avatar
Meni je pa smešno, ko se osamljene ženske pritožujejo, da moškii ne znajo osvajat. Zakaj pa bi? Nauči se ti osvajat in zapecaj dedca, če ti je toliko do tega. Niso ti drugi krivi, če si samska.
Default avatar
Ja, f.ukfehtarji s emorate kar navadit, da mora vi babe zaprosit. Kaj pa je na tebi takega, da bi baba tebe prosila, če pa obstajajo dedci, ki so s epripravljeni bolj zagrebsti?
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Res je res. No in zato tudi ženske izbirajo samo med določeno kvoto moških ne pa med vsemi in nemalokrat se zgodi da izbirajo med najslabšo kvaliteto moških ker tisti ta kvalitetni ne klačeplazijo za žensko kot te hlastajoče še danes to pričakujejo od moških.

Tako da se pojavijo kakšni bosanci ali pa obupanci, ki požrejo ponos prej kot ga ženske in naredijo kar od njih pričakujejo potem pa enega izmed teh izbere za bodočega moža in nadalje jamra kakšni so deci.
Default avatar
Obupanci gor ali dol, če bi rad kavsal, boš moral biti aktiven. babe tebe ne bodo pecale.
Default avatar
Velika Srbija je napisal/a:
Pa kake pa imaš. Ženska jasno pokaže, če ji je moški všeč, moški pa osvaja in naredi prvi korak. Nikoli ga ne bi jaz. Pa daj no. A še to. Če pa moški ne loči, kdaj je kateri všeč in kateri ni, je pa z njim nekaj narobe.
Default avatar
Ella's je napisal/a:
Zenske neznajo bit direktne ja, medtem ko same sovaržijo zmedene in neodločne moške.

Predlagam da tisti, ki bo kdaj še kero zensko posilil, da se izgovarja na nedirektno zensk in da je narobe prebral njene subtilne znake. Če bi znale ženske biti direktne do posilstev nebi prihajalo, tako pa se zgodi da se na vsake toliko časa kdo napačno razlaga njen stil oblačenja in njeno prijaznost.
Default avatar
Ženske se ne ženijo, vsaj običajno ne.
Pač pa MOŽIJO.
Moški se ženijo.
Se vidi, da nisi oženjen!

Navadno je tako, da ženska moškega zasnubi.
Moški vse predolgo sanjate in živite v svetu idealne ženske, ki ne obstaja.

Če pa že, je pa neuporabna za vsakdanje normalno družinsko življenje.

Torej, ženske se možijo, ker same tako hočejo.
Tista, ki noče, se ni in se ne bo.
Je bilo že včasih tako.
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Oh, no, večina bi jih bila še na stara leta nedolžna, če mu ženska ne bi slekla gat in zlezla nanj.

Najboljši ljubimci so imeli tako izkušnjo in navadno s starejšo, magari le nekaj let.
Tako, ki je vedela, kako zadovoljiti oba.

Ne bodite mone in ne preseravajte se.
Vsak dober tip ima za sabo dobro začetnico, ki mu je vzela jungfer.
Tisti, ki pa te sreče ni imel, pa še danes renči in babji svet preklinja.
Najboljša je Desanka, anede!