Starševski čvek

zbiranje denarja za zdravljenje Emily

Default avatar
Na Svetu kanala A sem videla poziv družine iz Hrušice za zbiranje sredstev za zdravljenje male Emily Mulalić, ki je zbolela za redko obliko raka.
Obenem je UKC izdal obvestilo:http://www.kclj.si/index.php?dir=%2Fpac ... ce&id=3316 iz katerega je razvidno, da se vse vrste raka zdravijo v Slo oz. če se ne, plača zdravljenje v tujini ZZZS. Bega me sledeče: ali starše (tako kot npr. mati "renejeve nogice") najdejo neke zdravnike, katerim edino in brezpogojno zaupajo in vztrajajo pri točno teh in takih zdravljenjih ali so pač naši zdravniki, ki morda predlagajo druge zdravnike staromodni, ne sledijo novitetam,ipd.
Nekako se mi zdi, da zdaj pa že vsak, ki zna vsaj malo uporabljat google najde zdravnike v tujini, da počasi postajamo "sam svoj mojster" tudi na tako zahtevnem področju.
Default avatar
ne vem kaj naj si mislim je napisal/a:
Skrajni cajt je, da se reforma zdravstva prevetri, če se gremo kompleksno zdravstvo na svetu. Saj nismo v Afriki no. Zdravstveni sistem je potreben prenove, in zamenjave določenih, ki zavirajo sistem.
Mogoče bo še kdo umrl, da se bo kdo zbudil dejansko v državi, ker sistem ne štima že mnogo cajta.
Default avatar
Emily Mulalić?

Mislim... kakšna kombinacija imena pa priimka je to.

Po možnosti brezposelna familija, uvožena pred leti iz Bosne, s cel kup pripombami čez slovenski zdravstveni sistem, čeprav vanje ni prispevala ničesar.
Default avatar
Tip :)) je napisal/a:
A jih poznaš ali sodiš kar na pamet?
Default avatar
Glede na zapisano je sklepati, da bo z veliko verjetnostjo to operacijo kril ZZZS. Ne najdem zapisa, da bi komisija ZZZS odklonila placilo ali da bi na Pediatricni kliniki trdili, da zdravljenje v tujini ni potrebno.
Default avatar
A za tole je ZZZs zavrnila plačilo: "Zdaj je Emily ostal košček v spinalnem kanalu. Iz tujine je prišlo mnenje, da mora še na eno operacijo."(citat mamice) ? Ali zakaj se zbira denar. Ve kdo kaj več?
Default avatar
ne vem kaj naj si mislim je napisal/a:
Vsak želi zase najboljše in prav je tako. Rene je lahko obdržal nogico in to je neprecenljivo! Škoda, da tega zavarovalnica ne krije!
Default avatar
Tudi jaz sem imela takoj pomislek, kaj bodo s tem denarjem. Hudo bolnega otroka pa vendar napotijo v tujino, če v Sloveniji zdravljenje ni mogoče? 30.000 € pa je nekam velika vsota za potovalne stroške in nastanitev. Zadeve pa ne poznam od blizu, imam premalo informacij, zato ne smem soditi o tem. Mimogrede: tudi sama sem mama deklice, ki je bila nekoč hudo bolna.

LP,

lipazelenelaje
Default avatar
čudno razmišljaš je napisal/a:
Fakin že dolgo ve, zakaj ne bo nič kril. Zato se želi tudi obdržati. To so samo dejstva, da je treba spremeniti sistem ...
Default avatar
čudno razmišljaš je napisal/a:
Sem verjela Renejevi mamici, donirala in ugotovila, da sem se nasankala. Da me je preslepila. Zato sem toliko bolj previdna in ne dam več donacij, dokler me res ne prepričajo, da so izčrpane vse možnosti v Slo.
Vsak pač po svoje.
Default avatar
V prispevku pišejo da je nevroblastom izredno redka oblika rada. Potem malo poguglaš pa vidiš da je vse kaj drugega.

vsaj zavajati ni potrebno.
Default avatar
lipazelenelaje je napisal/a:
Ko si operiran, nihče ne govori o zneskih, če je kako drugače, kdo pa meniš, da bo kril kakšno nastanitev, če boš ti tam rabila posteljo zraven?
Zato je vsekakor potrebno tole kritje zavarovalnice za nič (govorim že za tisto, ki sploh naj bi zavarovalnica krila) in ko vidiš zneske in nato še tiste samoplačniške, vsekakor velja preverjati in se upreti, kako to zavod z ministrico meni, da je pač tako, kot je. Ja, ne more biti potem umrljivost višja. Storitve slabše, morda nedosegljive, če se kdo gre javno financiranje, ki ga potem ni. Ne bluzit.

Za naše zdravje gre ter življenje - kako boste ukrepali tudi vi, ki niste zdravniki in se ne strinjate s sistemom? Boste delali na spremembah ali tudi vi le čakali kot čaka sistem že vrsto let, da je prišlo do drastičnih dogodkov. In so umrli tudi tisti, ki so bili zdravi. Če bi kdo znal povedati.
Default avatar
ne vem kaj naj si mislim je napisal/a:
Verjemi, vse več je takih.
Default avatar
Tole je postalo moderno in nalezljivo. Ker so nekateri ugotovili,da je na ta način ( brez davkov, ki veljajo za vsak sponzoriran denar) mogoče nabrati od naivnih ljudi z dobrim srcem kar veliko količino denarja brez nadzora. V primeru Renemuhameda je to zbirala mati in neka organizacija iz Renč (na njihovi spletni strani ni nič o tem), v tem primeru pa nakazila kar na privat račun. Naivne slovenci pa vidijo otroka, pa tekst pa odprejo denarnice. Le zakaj prav 30.000 evrov, če gotovo plača zavarovalnica operacijo. A za pot v London in bivanje! Bodo že starši našli Airbnb ali pa bivali v hostlu v Londonu.Saj jim gre za otroka, ne udobje.
Default avatar
Ali ministrica za zdravje ter direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje še uživata še vedno polno podporo pri g. Cerarju zaradi mnogo umrljivih dogodkov ljudi, ki so zaupali? Ostale malenkosti niso omembe vredni, ker je omemba, za spremembe vedno smrt.
Ker sistem so ljudje. Kjer je zaupanje. Spoštovanje.

Potem predlagate tudi, da če bo kdo umrl, ko se bo komu sfuzla, da lahko svoje življenje vsaj premožensjko zavaruje na račun "ministrice" ali direktorja zzzs, kot temelja sistema z ostalimi, da bo imel tisti, vsaj v tem delu manj težav? Po uveljavitvi odškodnine, zavarvalnine itd.. Za posledice se je mnogokrat izkazalo, da nihče ne bi odgovarjal. Koliko je potrebno še smrti? Tudi tistih, ki niso bolni. Ne vem, kako bi to prebolela.
Default avatar
Tip :)) je napisal/a:
Se strinjam. Ker jima nenavadno ime ji ne pripada niti zdravstvo niti socialna, kot pripada Jožici,Anici in podobnim pol indijankam in butalkam.

Ker se čudno piše, sigurno lahko sklepamo da ona pa že ne plačuje slovenskega zavarovanja a ne?

Sicer pa to ni važno. Važnen je Rene, njevova nogica in 40 strani tematike kak je edino on ubogi ubogiii.

Ahja, Renejček je isto v tujini to, kar je Mulalić tukaj - neko nevredno slovansko dete, na nivoju židov v 2.sv vojni. Direkt za zakurit leta 1945. Ali pač ne?
Default avatar
pri nas se ga ne da operirat, oziroma ne znajo..treba ga je napotit v tujino...če pri nas ni možna opreacija, ki je nujna, se plača zdravljenje v tujini..v čem je torej problem, zakaj zbiranje denarja..
otrok ima plačano vse, mama verjetno gre zraven...zakaj 30 jurjev za pot..oz nastanitev...
seveda jim želim vse dobro in nikomur ne želim bolnega otroka..je tudi moj otrok imel življenjsko pomembno operacijo za sabo..pa vseeno...točno črno na belem..zakaj se rabi ta denar..?
Default avatar
Renejeva mama je pač naredila slabo reklamo za takele akcije.
Naj gre mama tele deklice k Renejevi po denar.
Default avatar
Koliko pištol in pušk ima prvi nasprotnik obveznega zdravstvenega zavarovanja v svoji hiši?