Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako se izogniti gužvi na cesti m.prehod Sečovlje - Koper ?

Default avatar

Slovenska Istra

Lepo prosim da mi kdo bolj podrobno opiše pot od meje Sečovlje čez Malijo do Izole. Kje zavijem proti Maliji iz glavne ceste, ki gre skozi Sečo proti Luciji in skozi katere vasi naj peljem? Kako pa od Malije naprej do Izole? Ali je mogoče še kakšna praktična varijanta ?

Hvala vnaprej.
lpj
Default avatar

Sočerga

Peachess je napisal/a:
Se strinjam! MP Dragonja je definitivno najbolj obremenjen, tako da tega odsvetujem. Mi sicer uporabljamo MP Sečovlje in smo do zdaj samo enkrat naleteli na nekaj km dolgo gnečo. Sočerga je še najboljša izbira, če se želiš izogniti gneči. MP Starod pa uporablja veliko tujcev, tako da je tam tudi pogosto gneča. Potem je pa še Jelšane, ampak ta MP se uporablja bolj za pot proti Reki, ne pa proti Istri (če je to tvoj cilj).
Default avatar

Barca

MP Jelovice/Podgorje, se izogneš še Črnemu kalu :)
Default avatar

Golf II

Kje pa je gužva na poti od Sečovelj proti Izoli? Ko prides v Izoli na HC, si na konju.
Default avatar

v izolo

Ja, mogoče čez Sočergo. Sicer pa prehod Sečovlje veliko boljše požira, kot npr. Dragonja. Za zgornji konec Istre se mi zdi najboljši. Podgorje? Izogibat se Črnemu kalu? Če prideš po AC, greš direkt do KP, pa potem mimo Mercatorja...proti meji
Default avatar

Barca

v izolo je napisal/a:
Če pa greš prek Sočerge, greš že na Črnem kalu dol...
Default avatar

jasno, a

Barca je napisal/a:
Jasno, a le v primeru, da ne greš po AC...sicer je velik ovinek.
Default avatar

Barca

jasno, a je napisal/a:
In kje bi šel/šla ti dol iz AC, če ne izvoz Črni kal, če želiš prek Sočerge?
Default avatar

Peachess

Ce prihajas iz AC je najblizje da zres iz AC dol za Crni Kal in pol proti Rizani in zavijes levo za Podpec in pol za Kubed/Gracisce itd. Lahko pa gres okoli riti v zep in iz AC dol za Ankaran ampak na kroznem za Dekane, mimo Rizane in spet Kubed/Gracisce itd. :)
Default avatar

Slovenska Istra

Hvala za ideje, vendar imamo apartma v bližini Umaga in gremo na mejni prehod Sečovlje, izven sezone pa tudi na Dragonjo. Ne bomo delali večjega kroga, zato drugi prehodi odpadejo.
Obstajajo pa neke lokalne ceste čez Slovensko Istro med Izolo in Sečo, tako, da jaz povprašujem po teh, če le kdo pozna pot, skozi katere vasice se gre. Na zemljevidu se vidijo poti, ampak so tudi makadamske gor, kar ne pride v poštev.
Default avatar

Barca

Peachess je napisal/a:
Vem, se ze leta dolgo vozim tam ... tudi do KP, pa varianto mimo Cimosa, prek Marezig in do Gračišča poznam pot.
Se pa lahko vsem zastojem izogneš že malo naprej od Kozine in greš levo prek Podgorja direkt do Lupoglava (ali pa prej do Buzeta) in tam na Ipsilon.
Default avatar

Sabina V

Slovenska Istra je napisal/a:
Kje bi šli vi iz Sečovelj priti Izoli ali kontra?
V sečovljah greš iz glavne ceste, tam kjer se ponavadi parkira če greš kaj kolesarit v Sečovlje, potem pa pod mostom in čez vas. Imaš takšen strm klanec, po tem klancu gor po potem se pelješ po vrhu tako da imaš morje na levi. Joj ful slabo opisujem sem bila samo 1X tam pa še to s kolesom.
Samo po mojih izkušnjah bi moralo res vse stati da bi ti bila ta pot hitrejša.
Nam se še vedno najbolj obnese da gremo iz moraj tam po 8smi uri zvečer, ko pa gremo dol pa če gremo v petek da gremo vsaj ob 2veh iz Ljubljane.
Default avatar

važno, kdaj se gre

Slovenska Istra je napisal/a:
Tudi mi hodimo v Umag. Gremo do Kopra, čez Šmarje in na prehod v Sečovljah. Važno je, seveda, kdaj se gre. Dol gremo ob petkih malo bolj zgodaj (najkasneje okrog 14h iz Ljubljane), nazaj pa v nedeljo ne pred 22h. Še nikoli nismo imeli gužve. Seveda ob sobotah ni za hodit.
Default avatar

Peachess

Barca je napisal/a:
Sej ni blo tebi namenjeno ;)
Default avatar

za j istro

Barca je napisal/a:
Ja, če greš proti jugu, Rovinj, Pula....
Default avatar

Peachess

Slovenska Istra je napisal/a:
Glej jaz ti lahko razlozim ampak nevem kolko bos razumela, ce nisi nikoli vozila po tistih cestah. In makedam gor je tisti lep, zbit makedam.

Gres pa do Izole, zavijes prav za Izolo ven ... na drugem kroznem gres tretji izhod (na levo gor), mimo Hoferja in vozis samo ravno, gor v hrib in prides v Šared, gres mimo Šareda proti Kortam ... tam imas tablo za Malijo, zavijes za Malijo, se peljes cez vas prides ven pri indrustrijski coni v Luciji ...

Lahko pa gres mimo Šmarij proti Dragonji in imas na desni tablo Korte in zavijes ... Gres cez Korte v Malijo in prides isto ven pri ind. coni v Luciji ...

Pa cez obe te ceste ni makedama ... makedam je ce gres iz Markovca proti Gažonu in pol za Šared in tam :)
Default avatar

Barca

za j istro je napisal/a:
Vem, zato pa sem spraševala, kje delaš ovinek :(
Barca je napisal/a:
Default avatar

Slovenska istra

Mi gremo ponavadi iz Kopra čez klanec Šmarje proti Dragonji in na MP Sečovlje, vendar je včasih med sezono cesta čez Šmarje proti Dragonji čisto zabasana, zgodilo se nam je že v obe smeri. Tako da bi se rada temu izognila. Zanima me predvsem za nazaj ko se bomo v nedeljo vračali domov v Ljubljano. Glede AC me pa sploh ne skrbi, ker tudi če je gužva vseeno promet teče. običajno gremo iz Ljubljane ob sobotah ob 5h zjutraj, domov pa se iz Umaga vračamo okoli 16h. Ponioči pa zaradi težav z očmi ne morem voziti. Žal.
Default avatar

najslabši čas

Slovenska istra je napisal/a:
Ob 16h iz Umaga? Tukaj ni variante, da boste normalno prišli skozi. Če se vam res ne mudi (Ljubljana ni daleč), pojdite zvečer. Midva sva šla tisto nedeljo po 15.8. iz Savudrije ob 22.30. Sama na meji v Sečovljah. Se splača, pa še več od nedelje imate.