Starševski čvek

Srečne ženske, ki imate lepe lase!!!

Default avatar
Sama imam tanke, ne preveč goste lase. Frizura nikakršna! Lase si moram umivati kar naprej, frizura nima nobene oblike, ker imam lase tipa "špageti". Ko sem na volji, si lase navijem na klasične železne navijalke in potem je frizura še kar, malo se naredi volumen, da lasje ne izgledajo tako ubogi in tanki.
Me pa jezi vedno znova, ko mi frizerka pove: Joj, kako imate tanke lase! Kot da sama ne bi vedela. A sem si sama kriva?
Zadnjič me je sodelavka na enem pikniku z roko prijela za lase in rekla: Joj, kako imaš tanke laske, saj si kot ovčka... (ravno sem si naredila rahlo trajno)... Take besede bolijo.
Občudujem ženske, ki imajo lepe, goste lase, ki imajo dolge lase. Se sploh zavedajo, kako srečne so?
Default avatar
Ne bodi obsedena z lasmi. Glavno da jih imaš, kaj bi šele delala, če bi ti izpadali, se bi ti delala pleša? Za večji volumen jih kdaj umij s sodo bikarbono, na umite si prelij pivo, to naredi volumen, pa bo.
Default avatar
lasje v vetru je napisal/a:

Tudi jaz imam take lase.In trenutno imam še slabše, saj mi jih je frizerka uničila s trajno, ki sploh ni trajna, ampak krep.Zdaj čakam, da bo minilo kake pol leta, da mi zrastejo novi .
Takrat bo malo bolje.S primerno rahlo volumensko trajno imam kar lepo frizuro.
Default avatar
Zakaj si ne daš kakšnih podaljškov ali tupeja gor?
Default avatar
Moi Lolita je napisal/a:

Je drago, kot hudič.500 evrov, da ti jih pritrdijo, potem moraš hodit v salon na 6 tednov in je vsakič spet ene 80 evrov.
Default avatar
No, meni so se zaradi bolezni precej stanjšali in ogromno jih je izpadlo. Bolezen se je umirila in srčno upam (čeprav vem, da ne bo), stanje na glavi tako kot je bilo nekoč. Kita je bila debela kot otroška roka, zdaj je pa le mišji repek.
________
Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.
Default avatar
Imam goste, skodrane lase. Sita sem jih! Grem k frizerju, pa me vedno prepricuje, naj ne strizem teh " lepih" las. Avtorica, takoj zamenjam s tabo- bom enkrat v zivljenju imela frizuro. Tako pa vedno gnezdo, neobvljadljivo!
Default avatar
Avtorica, jaz sem zadovoljna s svojimi lasmi. Lasje so na meni najboljši, pa oči. Vsak ima nekaj lepega. Gotovo tudi ti. Mogoče pa imaš krasno kožo, ki poleti lepo porjavi, ali pa imaš kaj drugega. Poudari svoje prednosti.
Default avatar
res ja je napisal/a:
Ne vem kje si to gledala, da je tako drago. Jaz plačam 250 eur ob pritrditvi in to potem drži 5 mesecev, sem pa vidla tut že cenejše variante. In ja, podaljški so res super za zgostitev, priporočam!
Default avatar
Avtorica, imam podobno težavo. Podobno sem razmišljala še nekaj let nazaj! Tanki, redki lasje, ki se hitro cepijo. Vse frizerke po vrsti so omenjale, kako slabe lase da imam, da so tanki... Grozen občutek, ko sediš na stolu. Pričakuješ vsaj približno ok frizuro in če strokovnjak obupuje....kaj mi preostane? No, našla sem frizerko, ki se nad mojimi lasmi popolnoma nič ne pritožuje in ko ji jaz omenim, da so slabi, pove, da imamo pa različne lase. Res je, frizerka ni tam zato, da se pritožuje.
Poleg tega imam lase, kakršne imam! Spremenili se ne bodo na bolje. Imam torej 2 možnosti! Da se neprestano pritožujem, slabo počutim zaradi tega ali pa enostavno to sprejemem in se zaradi tega niti pod razno več ne obremenjujem! V veliko pomoč mi je tudi frizerka, ki tudi iz mojih las naredi ok frizuro, me zna dobro ostriči in so mi obiski frizerja postali celo v veselje!
Sem razmišljala tudi o podaljških, pa mi je frizerka to odsvetovala, ker se lastni lasje zaradi njih dodatno uničujejo in redčijo!
Imam, kar imam. Nikoli ne bom dolgolasa in bila ponosna na goste lase, ampak si pa tudi ne zaslužim, da sem zaradi las nesrečna! Sem pa to dojela pri cca.35-ih! Sedaj imam 38 let in sem povsem zadovoljna! Sploh ko pogledam svojo najboljšo prijateljico, ki je pri prav tako 38-ih izgublja vse lase zaradi kemoterapije. So poemembnejše reči v življenju, kot lasje! če me kdo ne mara samo zato, ker imam "slabše" lase, pa naj bo. Ampak takih ljudi v življenju prav gotovo ne bom pogrešala!

Avtorica. le pogumno. Ne jemlji si pravice, da sama sebe spravljaš v slabo voljo zaradi---las!!!!
Default avatar
lasje v vetru je napisal/a:
Na prebrano, bi ti svetovala, da zamenjaš frizerko. Ker pravi frizer ne bo delal frizure, ki obteži las do "špageta". In če želiš volumen na tvoj las, potem moraš res izbrati le drugega frizerja, ne tistega, ki se je zgolj navadil na roke prat skozi prerico tudi perilo.
Dolga leta sem uporabljala profesionalno masko, od kar pa spet uporabljam Brezov šampon Ilirije, je las nov, mu ustreza, tudi lasišču. Namesto silikona za konice uporabim olje od Pantena, pravi pa tudi las malo, da rabi več nege, ko si enkrat nad haha, čeprav drugače nisi blizu. Oskrbi hkrati organizem.

Sploh pa ne hodi z novo frizuro na piknik, če ne želiš, da se boš predstavila vsemu občinstvu, no.
Default avatar
lasje v vetru je napisal/a:
Lasje pa res niso sreča. Vsaj upam, da ne.

Tudi jaz imam grozne lase, samo na drugačen način grozne od tebe. Tako goste, da jih je treba redčiti. In jih redčim, pa so vseeno pregosti. Porabim eno uro in več, da jih zravnam in potem samo za sekundo stopim v kopalnico, kjer se je nekdo prej tuširal, pa sem takoj skravžlana kot ovca. Kaj bi jaz dala, da bi imela lase, ki jih umiješ in sami od sebe padejo dol in dol tudi ostanejo.
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Včasih ne razumem, čeprav nisem avtorica, zakaj nekateri ljudje enostavno ne znate biti srečni v tistem, kar imate? A recimo, da se ne bi pritoževala in bi imela več časa zase, za svojo srečo, ki ti jo skrivijo lasje, ne bi morda frizerja povprašala, da ne bi bila obremenjena in bi bila vsaj malo srečna, če te morda pa skoz moti kaj, kar boš najdla za stvari, zakaj si se pač odločila, da ne boš srečna.

Ja, lasje so tudi ponos in lep občutek. Ko vsako dekado želiš zadostiti tako, da boš pač ponosen tudi na to, če je pač lepo. Tako da res govori v svojem imenu. Ker se je pri vsaki stvari včasih potrebno vsaj malo potruditi.
Default avatar
spremembe je napisal/a:
Ne, saj jaz nisem nesrečna zaradi las. Če imam ravno čas ali pa sem tako in tako pri frizerju zaradi striženja, si jih zravnam, drugače pa se sploh ne ukvarjam. Nimam časa, da bi se ukvarjala. Če pa bi lahko izbirala, pa ne bi izbrala gostih in skravžlanih las. Ampak od vseh težav tega sveta se mi to zdi še najmanjša težava.
Default avatar
Avtorica, imamo pa te ženske kaj drugega, kar ni preveč všečno! Poišči svoje močne točke in poudari te. In medtem, ko tanki, ravni lasje mogoče res niso tako lepi na pogled, če niso povsem sveže umiti, so pa na dotik bolj prijetni kot kateri koli drug tip las - kot svila! :)
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
No, saj sem želela le povedati, da če ni težav, ne razumem, zakaj jih izpostavljate, če jih lahko s pravo pomočjo uredite. Da boste res srečne za tisto, kar ustreza le vašemu "tipu". Se mi pa drugače v ta del drugače niti ne da, ker vam je vse jasno, tudi to, da je fino biti malo občasno nesrečen. Kot del življenja, za trenutek.
Default avatar
Njanja je napisal/a:
Se nisi ravno ti hvalila par dni nazaj kako imaš močne, zdrave in lepe lase do riti?
Default avatar
Svetujem ti literam terapijo za lase. S tem pridobiš volumen in debelino lasu. Poguglaj in poglej.
Default avatar
am................... je napisal/a:
Ja... odebeljeno zgoraj: te ženske (ki imamo lepe lase, kot je avtorica napisala v naslovu) imamo kaj drugega, kar pa ni lepo. Imamo naprimer lepe lase, pa slabo kožo, ali kriv nos, ali noge na x ali kaj js vem kaj. Mislim, da sem dosti jasno napisala... ?

Pri avtorici so močne točke pač kaj drugega kakor lasje; sama najbolje ve, katere in naj se osredotoča na tiste. Tudi jaz se ne osredotočam na svoje pomanjkljivosti, npr. na kožo, pač pa na svoje močne točke, npr. lase.
Default avatar
Avtorica, probaj s prehrano izboljšati svoje lase. Vem, da pomaga prosena kaša. Poguglaj, kaj je še takšnega.

Jaz ne bi posegala po kakih tabletah, raje naravna hrana, ti bo telo bolj hvaležno.