Starševski čvek

Bogat samopostrežni zajtrk v LJ

Default avatar
Živjo vsem.

Večinoma, ko hodimo z družino naokrog, smo v apartmajih in naš otrok še ni kaj dosti hodil po hotelskih jedilnicah. Zadnjič pa smo bili v Rimskih termah v hotelu in je sina čisto fasciniral njihov samopostrežni zajtrk. Pa doma nima samo marmelade na voljo:/
In sva z možem prišla na idejo, da ga za uvod v rojstni dan prihodnji teden peljeva v kak ljubljanski hotel na samopostrežni zajtrk. Mora biti v Lj ali zelo blizu, ker imamo potem nadaljevanje dneva v Lj. Bi kar dol padu od navdušenja.
Ker pa nimava povsem nobene izkušnje z ljubljanskimi hoteli, me zanima, kje je bogata ponudba pri zajtrku, pa da pripravijo čim več svežega.
Pol se bomo pa probal zdilat, da nas vzamejo samo na zajtrk :)

Hvala.
Default avatar
jiika je napisal/a:
Ljubljanskih hotelov ne poznam, so pa ponavadi v hotelih s 4 zvezdicami bogati samopostrežni zajtrki. Tudi v 3 zvezdicah so v redu. Kar vprašaj v hotelih, pa se potem odločite.
Default avatar
Ful luštna ideja :)

Sicer boš bolj težko našla Slovence, ki bi imel lastne izkušnje z ljubljanskimi hoteli, po spletnih komentarjih sodeč je v Unionu super zajtrk.

Sem pa našla, da ima Four Points by Sheraton Mons (Ljubljana - Brdo) v ponudbi tudi zajtrk za 15 evrov. Ne vem, ali je dober, se vam pa vsaj ne bi bilo treba ekstra prerekati, da vas not spustijo.
Default avatar
Kok ste eni počeni. Otrok je pokazal navdušenje nad zajtrkom v toplicah in zdaj horuk v akcijo in obiskat pač en hotel in zapravit 40 in več eur za kod salame in svežo žemljico. Res ste vsi usekani. Dajte do skrajnosti nafilati riti potem pa pri 10 ali 12 letih ne vejo kaj bi počeli ko je vse beda. Naj ta lepa izkušnja ostane do naslednje prilike ko boste dopustovali v hotelu.
Default avatar
sej ni res je napisal/a:
Zakaj pa ne ?
A ker otrok ni "počen"; da bi šel naprimer v Mcdonalds ali pa kakšno športno hišo na praznovanje svojega RD, kjer bodo žrli tisto umetno hrano? ALi pa na piknik, kjer starši cvrejo svojo hrano in se ga nažlampajo, otrok pa to gleda? dejnodej, dvoličnost.

Veš kaj ti napišem: otrokom to ostane v lepem spominu. Se spomnim, ko je bila naša povabljena na en rojstni dan, kjer so v čokoladnici ustvarjali in potem narejeno odnesli tudi domov. Še tri leta po tem govori, kako ji je bilo to fajn.

Avtorici pa napišem: odlične samopostrežne zajtrkeboste imeli v KUBO hotelu, vseh ljubljanskih hotelih s 4 zvezdicami.
Default avatar
Plaza hotel - odličen samopostrežni zajtrk :)
Default avatar
počena si ti je napisal/a:


Mama in oče hočeta peljati otroka na zajtrk ne zaradi zdrave hrane ampak ker je bil mali čist avt ko je zadnjič v toplicah doživel to novo razodetje. In tu je meni srž problema, da hoćemo sončkom izpolniti čisto vse želje......
Verjemi, da zabavo bodo imeli in fant fud hrano tudi na njej.
In zakaj nisi ti tvoje hčerke potem še večkrat peljala v čokoladarnico če je bilo tako nepozabno? Verjetno ker če bi bila večkrat tam bi stvar zgubila svoj čar in tudi za tega fanta bo še prilika da zajtrkuje v hotelu.
Default avatar
sej ni res je napisal/a:
Žal nisi razumela mojega napisanega. pravilno.
Default avatar
Zapeljite se do Opatije, nato si privoščite pozni zajtrk v hotelu 4* ob lungo maru. Cena je 15€, vrt z mizami, s pogledom na morje pa ves v cvetju.Ne spomnim se, kako se imenuje hotel, spodaj ima odlično slaščičarno, ki gleda na cesto.
Zagotovo bo boljša izbira, kot zajtrk v zaprti restavraciji Ljubljane.
Malo poguglaj, pokliči jih, naj za rojstni dan okrasijo mizo. To se ni nikoli zaračunavalo.
Dan lahko izkoristite za obisk Učke, pohajanje po Opatiji ali Reki, ter za kopanje.
Default avatar
Opatija-center je napisal/a:
Da se peljem v Opatijo na zajtrk? Bi morala biti pa pošteno trčena.
Default avatar
Tudi meni se zdi odlična ideja.

Seveda za ljubljanske hotele ne vem, ker pač stanujem v LJubljani, se pa spomnim, da je bilo pred časom napisano, da hodi Pahor, ker je pač samski, na zajtrk v hotel Lev. Mogoče združite zajtrk in rokovanje s predsednikom :-).
Default avatar
diobra ideja je napisal/a:
Od kdaj je pa Pahor samski? Povsod ga videvam s Tanjo.
Default avatar
Svetujem burek pri Olimpu (če ga je inšpekcija že odblokirala).
Default avatar
jiika je napisal/a:

Hoteli Lev, City hotel, Hotel Park, Adora.... Mogoče še Lev in Union.

Odsvetujem Hotel Cubo, tam je ponudba hrane precej siromašna, čeprav je tista malenkost servirana s petimi prtički in tremi vilicami ;)
Default avatar
Top ideja!

Ko sm zivela pr kino šiška, sm si jst tud privoščla zajtrk in sicer v hotelu m.

Ni blo drago in ni mi blo bolsga, kot da se odvalim do tja in si postrezem z bogatim zajtrkom in opazujem mimoidece.

Kr spelji tole.

V hotelih v spaniji to ni nic nenavadnega, full spancev hod na zajtrk.

Po mojem m hotel ni edini, ki ima na ceniku zajtrk. Po mojem ga majo vsi, sam da se ne prakticira.
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Pahor zivi sam, Tanja je samo krinka za svečane prireditve.
Default avatar
sej ni res je napisal/a:
Kaj je pa s tabo narobe?

Otrok ima rojstni dan in starši mu želijo poklonit eno prijetno izkušnjo, ki mu bo v veselje. A se ti res zdi to najbolj primeren trenutek za forsiranje špartanske vzgoje? Hotelski zajtrk ni v tem obisku prav nič bolj "počen" kot obisk kina ali izlet z vlakom. Vsakomur svoje.

Tvoji otroci seveda najbrž za svoj rojstni dan niso nikoli dobili ničesar, razen kosa suhega kruha in dveh klofut, da ne bi imeli do skrajnosti nafilanih riti.
Default avatar
leelee_nepr. je napisal/a:
Ja itak.

Brezveze se prerekati ker je avtorica itak ugotovila da so zajtrki po 15 eur in da ne bo odštela 45 eur za kos salame in žemljico.
Še vedno pa trdim, da starši delajo napako, ko želijo u s trešti otroku vsako kaprico. Verjamem, da je bil otrok navdušen nad veliko jedilnico in nad polnimi mizami samih dobrot, ki si jih lahko nabiraš po želji, vendar to je bilo zato ker tega še nikoli ni videl. Vprašanje če bi bil tudi zdaj tako navdušen nad zajtrkom. Ma brez veze to pregovaranje nekaj idej ste natrosli in naj naredijo kar čjo. Nimam pa zato jaz slabe vesti ker se mi zdi to nesmiselno oz velika potrata denarja katerega starša nimata.
Default avatar
Kako pa veš, da nimata denarja?

A vse tiste umetelne torte iz tičino mase za 100 evrov pa niso potrata denarja? Organizirana praznovanja niso potrata denarja?

Res si smešna. Če bi ga peljali v mehiško, bi bilo vse OK (pa najbrž ne bi bilo manj kot 10 evrov na osebo), samopostrežni zajtrk je pa potrata.