Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Potovanje Tajska

Default avatar

Augustus

Zdravo,

s punco in še enim parom, bi se radi odpravili na Tajsko, saj smo o njej slišali že veliko lepega. Ima kdo kakšen pameten nasvet, kam in kaj vse videti?

Hvala ;)
Default avatar

BigL

Pred kratkim sam z svojo punco pred kratim odpotoval na Tajsko za 14 dni, kar je bilo zadosti, da sva videla otok Phuket, Chaing Mai in glavno mesto Bangkok, ki je tako raznoliko, da očara vsakogar. Od ulic, ki se nikoli ne ustavijo, do nočnih tržnic, plavajočih tržnic, templjev in palač, street fooda, ki je boljši kot kjerkoli do sedaj, do nakupovalnih centrov, kjer lahko kupite res poceni in kvalitetne ponaredke, do prestižnih centrov, kakršnih ne najdete tudi v New Yorku. Ljudje so resnično prijazni in pripravljeni pomagati, še posebej v Chiang Maiu, ki je na severu in je drugo največje tajsko mesto in je od Bangkoka oddaljeno eno uro z letalom. Mesto je nadvse romantično, še posebej v starem delu mestnega obzidja, kjer na relativno majhnem področju najdemo veliko prečudovitih templjev z bogato zgodovino, tu smo se pogovarjali tudi z menihi, kjer so nam razložili osnove budizma in njihovega življenja. Tu sva so odpravila tudi na dvodnevni treking v džunglo, kar je bila definitivno ena izmed najboljših izkušenj v mojem življenju, saj sva doživela treking med čudovitim rastjem, kopanje pod slapom, rafting po reki, mimo slonov, ki se hladijo v vodi, se spustila z ziplinom med krošnjami dreves, spala sva v kolibi zraven domačinov, ki so naju nadvse lepo sprejeli in naju poučili o njihovem načinu življenja, ter naju naučili pripraviti njihovo značilno jed Pad thai, ob ognju pa smo se z drugimi gosti pogovarjali dolgo v noč ob zvokih kitare, ki je jo znal igrati naš vodič. Po Chiang Maiu sva se odpravila z letalom na Phuket, ki je pravi raj na zemlji, kar bi lahko rekli za celo Tajsko. Tukaj sva najela skuter in raziskovala njegove skrivne kotičke, šla sva tudi na izlet do Maya beach z čolnom, kjer je bil posnet film Obala, z Leonardom di Capriem v glavni vlogi - tukaj sva ostala brez besed. Moram priznati, da sva se v Tajsko zaljubila in da se definitivno vračava. Preden sva se odpravila v to čudovito deželo, sva o njej vedela zelo malo in nisva vedela točno na koga se obrniti, pa nama je očim od moje punce svetoval, naj se obrneva na potovalno agencijo Mister Matik, s katero je že nekajkrat potoval. Dobili smo se na sestanku z lastnikoma agencije, ki sta nama je razložila koncept njune agencije z vodenjem na daljavo ali potovanje v skupini. Ker sva želela biti nadvse fleksibilna in svobodna in si sama razporejati svoj čas, sva se odločila za opcijo vodenja na daljavo. Ko sva povedala, kaj nama je všeč v življenju in kaj naju zanima, sta predstavila Tajsko in nama predlagala program, ki nama bi najbolj ustrezal in morava priznati, da sta zadela v polno. Ob tej priložnosti bi se jima oba s punco rada še enkrat zahvalila, saj sta nama pripravila in organizirala potovanje, ki ga v življenju nikoli ne bova pozabila. Pa da zaključim svoj komentar: Tajska je za naju definitivno najljubša dežela na svetu in upam, da se čim prej vrneva.
Default avatar

me-zanima

Ko človek tole prebere, bi pa kar spakiral in šel ...
BigL a smem vprašat, koliko vaju je tole koštalo? Kakšen je bil strošek agencije in kaj so vama oni organizirali, kako zgleda "vodenje na daljavo"?
Po moje ni bilo prav poceni.
Default avatar

Mr...

Na Tajski živi kar nekaj Slovencev.
Default avatar

Deki

V zadnjem obdobju se splača pogledati za letalske karte kar na spletni strani letalskih prevoznikov npr. Turkish Airlines, Emirates,.....
Default avatar

še nekdo

živjo,konec januarja se prvič odpravljam v svet in sicer na Tajsko.Imam 50 litrski nahrbtnik.Zanima me,naj vzamem še manjši nahrbtnik in kakšno torbico za dokumente,kako vse to nosite?
Default avatar

tajska december

Pozdravljeni

Z ženo odpotujeva na Tajsko 2..12.2016 za 16 dni, zanima me če ima še kdo podoben termin, da se nam pridruži, lp
Default avatar

julij mesec

Začetek julija letim v Bankog, ostanem tam nekaj dni, potem z vlakom na sever, malo jahanja slonov, od tam pa z letalom na jug otok Ko Tao, tam pa uživanje, vse skupaj 3 tedne za cca 1200 eur, mogoce celo ceneje,

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net