Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Prenova kopalnice

Default avatar
Otroka sta šla letos na morje z gasilci. Midva pa sva ta čas renovirala kopalnico, veliko sva naredila sama. Ploščice pa je položil (samo polaganje ploščic) sorodnik pac izkušen keramičar.Vam da ne more delat zaston ampak 7€na uro se mi zdi pa Mal velika postavka.
Zanima me samo vaše mnenje ali če kdo ve ceno na uro takega dela.
Default avatar
Ponavadi računajo celo po ploščici - posebej bordura, posebej ribja kost.... pojma nimam, kakšne so cene, a vem, da so ubijlske
Default avatar
sekcija polaganje ploscic - ne morem prilepiti linka, prvi zadetek v googlu je okvirni cenik OZS in m2 ni pod 15€ +DDV
Default avatar
Ti povej kolk kvadratnih metrov ma ta kopalnica, ker 7 eur na uro ni velik, pa kr dost kvadratov ti polozi v 1 uri.

Bi ti pa rekla, da cistilke prah brisejo za ta dnar.

Predvidevam, da mu nisi dala vec kot 200 eur, kar zelo ugodno!
Default avatar
Zracuni, za kolk na uro ti denas, pol pa komentiraj.

Ce ti je 1 m2 polozil na uro, pa ti zastonj delal.

Kaj tocno sta vidva sama naredila? Zbila ploscice ven? Zamenjala cevi? Postavla novo banjo not? Dala zidove in tla z ometom v vaser vago?
Default avatar
Ponavadi se računa kvadratni meter + dodatni stroški, poglej na obrtno
Default avatar
Kolk velka je napisal/a:
Če dobiš čistilko za ta denar, vsa čast. So od 10 evrov pa naprej, tudi v majhnih krajih.
Default avatar
To je super ugodna cena in upam, da nista surle naredila ... Si pa odličen dokaz za pregovor, da je dobrota sirota. Ubogi ta sorodnik. Sploh če je naredil, kot se spodobi. Sram vaju je lahko.
Default avatar
Da bi ti vse ploščice ven popadale. Mislim, kakšna škrtuhinja:(
Default avatar
Lepo prosim za kontakt od tega keramičarja. Sem ravno v fazi priprav na prenovo kopalnice in iščem izkušenega mojstra.

Najlepša hvala, avtorice, že vnprej, za prijaznost.
Default avatar
Mica sončnična je napisal/a:

Vsaj za 30% prevelika cena. Jaz ga ne bi vzela.
Default avatar
Mica sončnična je napisal/a:
Zakaj je pomemben ta podatek?
Default avatar
Najprej si odgovori ali sta iz položenimi ploščicami zadovoljna. Če sta bi jaz tvojemu sorodniku plačala še enkrat višjo urno postavko. Te ploščice boš gledala nadaljnih 20 let in če so kvalitetno položene potem nisi preplačala niti centa. Ko sva se midva odločala za ploščice po skoraj celem stanovanju sva 6 mesecev čakala točno določenega keramičarja in nama ni žal. Niti ni poceni niti ni med dražjimi veva pa da dela kvalitetno in da ima v sebi še malo umetniške žilice in je vsakemu prostoru iz navadnih ploščic naredil nek unikat.
Skratka keramičarji računajo po kvadratnem metru niti ne na uro. 7 eur je prijateljska cena ne vem kje ti živiš. Vsaka kelnarca ali čistilka ima tako urno postavko. Morda sta vidva vseeno potihom računala da bo zastonj in vaju je ta cena presenetila. Ne to je daleč od uradne cene.
Default avatar
Ponavadi se računa delo na m2, tako da je tole težko presodit.Lahko bi, če napišeš koliko m2 in koliko je to naneslo ur. Drugače jaz imam enega 9€ na m2 pa jaz kupim material ( lepilo, fugirno maso, krizce.. ) enega pa 14€ z njegovim materialom. Tole je zelo ugodno oboje. Cene so tam nekje 17-20 ali vec odvisno od zahtevnosti. Ja kar nanese kopalnica, ceprav se da tudi ugodno prit skozi, ce si vzames cas in poisces mojstre.
Default avatar
moj mehanik za servis šajnija računa začetno !! uro 25€
pa sem hvaležen, da se ga loti in zadovoljen z narejenim
btw: koliko bi ti tipu zaračunala faf, uro fu.ka??
Default avatar
Avtorica, vzemi tvojo ali moževo plačilno listo in poglej čisto zadnji znesek - celoten strošek delodajalca. Ta znesek deli s 176, da dobiš tvojo oziroma moževo urno postavko, ki jo lahko primerjaš z urno postavko vašega keramičarja. Upoštevaj še zahtevnost enega in drugega dela, pa presodi, ali je njegova cena previsoka ali prenizka.

V kolikor pa je v keramičarjevi ceni vštet še kakšen material in orodje, ki ga je sam nabavil (fugirna masa, lepilo za keramiko, obraba orodja, rezilo za keramiko, zaključne letvice...), pa od njegove celotne cene odštej najprej to, nato izračunaj njegovo urno postavko in jo primerjaj s tvojo ali moževo.
Default avatar
sm tudi sam misla dej nekr tezit s to reklamo ... pa sm tudi sama rabla pomoc pri prenovi in lejga, storitev je cisto vredu - in ne reklama. vpises kaj rabis, ponudniki se ti sami javijo :D

tu mas tudi primerjave cen (https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/g ... tanovanja/) , pri vseh ostalih ponudnikih cakas na odgovor na povprasevanje in ga ne docakas

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori