Starševski čvek

Užalil sem mačko - kaj naj storim?

Default avatar
Mačka je ujela mladega, a že vzletelega prička, katerega mi je prinesla v sobo. Seveda sem ji ga vzel in izpustil. Sedaj je mačka užaljena. Kaj naj storim?
Default avatar
Ne bo dolgo užaljena :)
Je bilo pa to darilo zate, tako da drugič reci: hvala, ampak : ne, hvala.
Default avatar
Jah opravič se ji pa za jest ji dej.
Default avatar
... meni je zadnjič tudi prinesla ptička, pa mi ga je uspelo spustiti. Je odšla in čez petnajst minut prinesla novega. Tega je tako strokovno stisnila, da ga nisem mogla več rešiti, ker je bil že polomljen. Po tistem nisem govorila z njo. Pa menim, da sem bila edina užaljena. Mačka se pa sekira ... not!
Default avatar
Buco je napisal/a:
Jaz sem svojo mačko vedno pohvalila, potem pa ji ptička vzela, da je odletel. Samo tako sem ga lahko rešila. Če bi jo kregala, bi mi pobegnila z njim vred in ga nekje razmrcvarila. Tako mi je pa še dolga leta prinašala žive in zdrave :-)
Default avatar
Ja, pejta k psihoterapevtu ane, očitno vama nekaj ne špila v vajinem odnosu.
Default avatar
Mačka ti je prinesla malico, ker te ima rada in ker jo hraniš. Hotela se je oddolžiti, pričakovala je pohvalo. Mačke so lovci. Ubijanje mišk in ptičev je v njihovi krvi. To bi počele, tudi če bi imele čisto poln želodček.
Saj ne bo dolgo zamerila. Mačke ponavadi niso zamerljive. Malo jo pocrkljaj, naslednjič pa, ko ti bo prinesla ptička ali miško, izrazi zadovoljstvo, jo pohvali in ji povej, da si ponosen nanjo, ker tako lepo skrbi zate:)))
Default avatar
hm... je napisal/a:
Lepo!
Default avatar
Te ptiče v 99% brezveze rešujete, ker kasneje večina pogine ali zaradi notranjih poškodb ali zaradi šoka.
Če ste taki ljubitelji živali mene bolj zanima, kako to, da ne poskrbite, da vaše ljubke mačke, ki so v našem okolju nič drugega kot invazivna vrsta, do ptičev (in plazilcev npr.), od katerih so mnogi celo na rdeči listi CITESA, ne bi prišle...
Default avatar
Buco je napisal/a:
Moja mačka se da vedno podkupit z Dreamies prigrizki okus losos. Tudi iz 20m hrasta sem jo spravila s temi priboljški. Gasilci bi bili veliko dražji kot ena vrečka Dreamies. Imej jih na zalogi samo za res kritične situacije.
Default avatar
Vaše mačke lovijo miši in ptiče, naša pa nas. Tako glasno se dere, da ji moraš dat za jest. Pa lahko gre tudi ven.
Default avatar
ČČČ je napisal/a:

Tudi naš maček je tak, da lovi nas, člane družine. Mene še najbolj:-( Čaka me za vogalom, mi skoči v noče in me začne gristi. Ne vem, a misli, da sem njegov plen ali kaj???