Starševski čvek

Dopust na HR za 1 teden, celotni stroški ?

Default avatar
Okvirno me zanima za en teden HR morja/osebo, kolk stroškov, spanje in kuhanje v apartmaju.
Je 500 evrov dovolj na osebo, v to vštet tu kak sladoled, pijača v večernih urah, kakašna vožnaj s čolnom in podobno, ne preveč luksusz ne pa spet šparanje.
Default avatar
po mojem zadost ...
Default avatar
Za 400 evrov dobiš že hotel all. inclusive s prevozom, če ne iščeš ravno 5 zvezdic...
Default avatar
dovolj je napisal/a:
A to je poceni hrvaška? Dol ste se razpočile, da je 270 za en teden tujine all incl drago, tukaj pa 400 za hr, pa ne 5 zvezdic :))))
Hahaha, ej. 500 eur za 1 teden hrvaške, pa da sam kuhaš....hvala lepa res...zdaj prihajajo ven taprave cifre opevane sosede...
Default avatar
dopust na HR je napisal/a:
Pri nas so bili stroški za 14 dni apartmaja za 4 osebe (2 odrasla in 2 otroka, ki veliko pojesta :-)), malo pod 1400 EUR (apartma je bil 880 EUR, avtocesta 200 hrk, trajekt 220 hrk, ostalo je bila hrana (tudi sladoled), kakšna igrača (novbe plavutke, žoga...) in 2× prevoz z ladjico. Tako da mislim, da je 500 eur dovolj.
Default avatar
za 14 dni je napisal/a:
Pozabila sem še, da je v te stroške všteto tudi gorivo in stroški mobitelov (skratka res vse).
Default avatar
a bejšte no je napisal/a:
270€ je kakšna Tunizija, a ne. Če v hotelu čepiš, potem je toliko. Če greš pa še na kakšen izlet, pride pa kar dražje.
Default avatar
dopust na HR je napisal/a:
Malo je odvisno, koliko vas gre in kako se potem razporedijo stroski. Recimo apartma za 4 dobis za 60 eur na dan, je to 15 na osebi. Studio za enega je pa v sezoni tezko najti pod 30.
Potem je odvisno, kam. Istra, Kvarner je hrvaske cestnine malo, pot ni dolga in ce imas slo vinjeto, je mansi strosek kot npr pot na dalmatinske otoke.
Pa spet je vprasanje, na koliko oseb se deli.

Ce se v apartmaju pripravi zajtrk in en preprost kuhan obrok, imas 10 eur na dan cez glavo dovolj, ti ostane se za pivo ali sladoled. Ce hodis jest ven, pa moras pac racunati na cene, ki so v turisticnih krajih v sezoni vedno visoke.

Skratka, ce grejo 4 osebe in se malo zorganizirajo, je za 250 po glavi cisto udoben dopust.
Default avatar
Blablabla je napisal/a:
Ne ni tunizija in nič ne čepim v hotelu. Enako bi.lahko rekla, da ti čepiš v apartmaju, ane. Tudi hr nima izletov zastonj.
Hočem povedati, da včasih tujini prištejete vsako malenkost, za hr pa pozabite povedati, da je dnevno 1 eur taksa na osebo, cesar tujina nima.
All incl ne pomeni, da čepiš v hotelu in ždereš, ker nekateri imamo mero pri hrani tudi če je zastonj (kar vidim da določenim ni čisto jasno). Pomeni pa, da ni treba ekstra plačevati pijače, kave, sladic...
Seveda se izleti plačajo, pa saj to je logično ane? Izlet stane, pa če si v slo, na hr ali v tujini.
Samo povedati sem hotela, da hr ni tako cenejša, kot bi hoteli prikazati. Sicer grena dopust vsak po svoje, samo poceni dopust na hr je preteklost. Razen če kuhaš makarone oz kot ena piše preprost obrok in cel dan samo na plaži bereš knjige. To pa je poceni povsod.
Default avatar
Za 10 dni morja smo za 6 članski družino vsi stari nad 15 let porabili:
Najem apartmaja 550 eur
Nakup hrane in pijače ter sadja, kruh 200 eur,
Bencin 50 eur, telefone imamo itak pakete ter 100 eur za zvečer od sladoleda, fuzbala,,,,,,
Se pravi za 100 dni 900 eur za 6 ljudi to pomeni 150 eur na osebo in nismo nič škrtarili
Default avatar
a bejšte no je napisal/a:
Ja, tujina je cenejša, ponavadi hotel, a s prevozom in all. inclusive ne najdem nič pod 500. Na Hvaru pa sem našla s prevozom za 400 evrov, z vso hrano in pijačo. V določene države, čeprav sem včasih rada hodila, pa v teh časih res ne grem, pa četudi je zastonj.
Default avatar
a bejšte no je napisal/a:
Mah, daj ne bluzi! Katerakoli druga država je za družino dražja od Hrvaške. Vedno se najdete eni pametni, ko pa vam rečemo, da dokažite, ste pa tiho. Apartma (pa ne slab, pač pa moderen z vso opremo in lepo teraso) z vso hrano vred (pa to ne pomeni žuljenje makaronov, pač pa vse, kar hočeš, veliko pa lokalne hrane) tik ob morju je cenejši na Hrvaškem (tudi z vsemi cestninami, gorivom, trajktom in turistično takso). Sem že večkrat pregledovala ponudbe v drugih državah, pa nikakor ni cenejše. Sploh pa ne, če upoštevaš še prevoz (pa je lahko super ugodno). Enostavno ni! Še to - glede zvezdic - Turčija je sploh znana, da je karkoli manj od njihovih 5 zvezdic, pofl. Grčija pa tudi ni veliko boljša. Torej - dokaži, da je drugje res ceneje, ali pa nehaj prodajati bučke!
Default avatar
Po moje bi moralo bit. Midva sva bila 10 dni v kampu v Dalmaciji, kar je res malo ceneje od apartmaja. Sva pa razen zajtrka in tu pa tam kakšne solate skoz jedla zunaj, in to zelo dobro, ne kakšne cheap variante, in sva porabila 1.000 evrov. Komplet z vožnjo, sladoledi, kavicami, pijačo in še dve vstopnini zraven, pa še za domov sva nabavila malo sira, olivnega olja in par spominkov.
Default avatar
dovolj je napisal/a:
4* all in je ca 1200 Eur/osebo....
Default avatar
500/osebo za 7 dni je čisto dovolj, če le ni spanje predrago.
Če imaš apartma 50€ na osebo na dan, bo šlo na tesno.
Če pa 40 €/dan na osebo , pa ti poleg drobnarij za 15€ na dan- kar je kar precej- ostane še za cca. 2 izleta in večerjo.
Stroški tako počez na dan: kava 1,5 € (odvisno od lokala), pijača 2€, 1 prigrizek na plaži 2 €, sladoled kepica 1€, sadje je malce dražje--če ga kupuješ na plaži je kg breskev tudi 3 € ali več. Izleti so dražji. Spet odvisno od lokacije, poti,.... Enih 30-40€ lahko računaš na osebo. Ampak če za pijačo, sladoled, prigrizke zapraviš 10€ -15€ na dan, ti še ostane za izlete in še za kakšno večerjo!

Mi smo kot družina letovali na Hr, ampak z družino je pač drugače. Mi smo šli na celodnevni izlet s kosilom, prišlo nas je 250 €---nas je 5 in nimamo več prav majhnih otrok. Za pijače, sladoled, sadje, vodne parke, kakšen skuter in podobno zapraviš v 14 -ih dneh z lahkoto 1000 € ali več, če govorimo o 5-članski družini. In tega denarja nam ni bilo škoda. + nakupi špecerije v trgovini, ampak to bi zapravili tudi doma. Na večerjo smo šli samo 1-krat, ker obroki zunaj bi nam dopust močno povečali.
Default avatar
dovoljj je napisal/a:
Ampak velik dopust je dober, ali ne?
Default avatar
ne.razumem je napisal/a:
Se opravičujem. Mislila sem, da bi nam obroki zunaj dopust stroškovno zelo povečali.
Default avatar
pa daj si dopovedat je napisal/a:
Polichrono ali Hanoi, vseeno kateri, ker so cene tam tam, Cassandra. 15 nočitev v septembru 115 eur/ osebo, terasa sicer ni imela pogleda na morje, je pa bila velika.
V apartmanu 2 sobi, kuhinja, kopalnica klima, tv, wifi. Brisace so menjali talo, da si na recepcijo prinesel.umazane in si dobil ciste. Po 7 dneh nas je pred vrati cakala cista posteljnina. App so vedno max 100 m od plaže.
Nimam se namena prepirati s tabo in uporabljati tvoj ton in klicaje, a je trdim, da je razlika neverjetna. Sadje in zelenjava lokalna, poceni, okusna. Hrana zunaj poceni in res okusna. Da kuča časti ali sladico ali kavo, je cisto povsod. Gre za občutek dobrodošlosti na vsakem koraku. Govorim za ta dva kraja. Plaža meni pisana na kožo, z udobnimi ležalniki in velikimi sončniki. S plačilom pijače, ležalnik in marela za cel dan gratis. Meni je to ok. Najem skuterja je bil.od 20 do 25 eur na dan.
Glej, tebi morda to.ne bi bilo ok. Nam je vsec. Radi.imamo raziskovanje, izlete, pokušino lokalne hrane (odlične gostilne), občasno hitro hrano (2x giros + malo pivo, dobiš veliko grško solato gratis, 7,90 eur), radi imamo malce razvajanja (postrežba na plaži), tu in tam malo potepanja (najem skuterja), povsod wifi. Predvsem pa si želimo spremembo kraja in države vsake toliko.
Rezerviram preko srbskih ali makedonskih agencij ali direktno po mailu, do bg ali sk letimo, potem pa nas za 20 eur po glavi do destinacije pelje bus, z wifijem in ostalim
Pri zvezdicah ti ne vem pomagati. Meni je merilo čistoča, delujoče naprave ki jih oglašujejo, prijaznost. Hanoi ima tudi nočno življenje, veliko animacij za manjše otroke, vsi govorijo srbsko, se da sporazumeti.
Evo, to je moja izkušnja. Prvič smo šli v gr pred leti, ko se nam.je po ultra dragem dopustu v enem od hr mest zgodilo, da so nas v neki restavraciji ignorirali. Na moje vprašanje je tip odgovoril, da je konec sezone in da je sit turistov. Pa nismo edini sedeli kar dolgo brez postrežbe. To je bil povod, da smo začeli iskati dopuste zunaj hr. Nekako menim, da je turizem celotna zgodba in ne stvar naključij ali trenutnega počutja turističnih delavcev.
Za naslednje leto planiramo spremembo države letovanja. Iskati bom začela konec leta, da najdem še dovolj ugodnih variant in da lahko uskladim termin letovanja s kako akcijo pri prevozu.
Ponudbe je polno, komuniciramo preko mailov.
Evo, to je naša izkušnja. Mogoče ti bo kaj v pomoč.
Default avatar
Pisala sem izkušnje preteklih let, letos šele odhajamo.
Default avatar
pa še jaz je napisal/a:
To pomeni 115 EUR/dan oz. koliko pride apartma?