ivico je napisal/a:
GROZA! je napisal/a:V petek sta se zgodila dva primera nasilja v družini. V Novem mestu je 37-letnik je svojo partnerico tako pretepel, da je morala poiskati zdravniško pomoč. Napadel je ni prvič. Drugi primer pa se je zgodil v okolici, kjer je 20-letnik svoji
noseči partnerici grozil z nožem in sekiro. Partnerica je skušala pobegniti, a ji je partner poškodoval avto. Partnerici je k sreči uspelo pobegniti.
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... ekiro.html
Ne rečem, da je nasilje v družini na slovenskih tleh nekaj povsem neobičajnega, ampak vseeno si ne predstavljam, kakšno grozo sta preživljali ti dve ženski. Četudi te ženska izziva, žali, nadira (čeprav v teh dveh primerih ni navedeno, da je bil to vzrok za nasilje), se nadnjo fizično nimaš kaj znesti! Takšni moški so največje pi**e!
Nihče se pa ne vpraša, zakaj se moški znesejo nad ženskami. Velikokrat je vzrok tudi grozno vedenje, ki ga izvajajo ženske, pa jim moški z lepo besedo ne more dopovedati, naj nehajo. Primer je npr. opravljanje. Opravljajo in čenčajo vse povprek. Potem radovednost, ko ti hočejo iz jezika spraviti čisto vsako malenkost, podrobnost, vsak pritisk na tipkovnico, ko je bil v službi, vsak klic, čeprav šefov, med službo, čisto vse. Pa spraševanje zakaj delaš to, zakaj ono (npr. ni ji prav, da treniram z utežmi, sama ni športen tip in bi samo ležala pred svojimi TV limonadami - ob nogometu se pa zgraža, zakaj to gledam). Reči ji pa ne smeš nič nazaj, ker takoj popeni in se sklicuje na psihično nasilje, če si ne more ogledati dela limonade ali pa resničnostnega šova (ki mene sploh ne pritegnejo in so mi čisto brez veze). Mene pa nadzira kot da sem največji zločinec vseh časov. Ni čudno, da moškim nazadnje prekipi. Tudi drugi moški imajo tako izkušnjo, nisem edini.
Na evo, tipično.
Eh, kolk ljudi gre teb in men na jetra, pa šefi, pa politiki, pa policaji, pa sodelavci,
pa sosedje, pa mladina....da ne naštevam. Vsi nadležni, vsi ti težijo, vsi te nadzirajo...
Ampak namlatiš pa samo ženo, a ni hec?
Grozno vedenje, ki ga izvajajo ženske? A samo ženske? A moški se pa doma vsi
popolno obnašate, nikogar ne zmerjate, nikomur ne najedate, ne sitnarite, ne
zaslišujete kje je kdo kdaj bil, ne nadzirate???? Pa vendar jih fašejo spet samo
ženske (da ne cepiš dlake - V VELIKI VEČINI samo ženske)
Ni izgovorov. Če se lahko obvladaš drugje, se lahko tudi doma.
Če se pa ne moreš, se pojdi pa zdraviti.
Ali se pa loči.