Starševski čvek

Lepota = urejenost?

Default avatar
Velikokrat berem tule gor da se ta dva pojma mešata. Je vam res nekdo lep če je urejen in obratno?

Jaz mislim da nima veliko skupnega eno in drugo, če je človek lep je lep tudi v razcapanih cotah in zjutraj takoj ko vstane.
Default avatar
petkova limonca je napisal/a:
Se strinjam.

Pa še nekaj, meni je urejenost, da si čist, opran in tako naprej. Eni pa pod urejenost smatrajo, da si šminko, make-up.
Default avatar
Naravno le in urejeno lep sta sicer dve različni stvari, ampak ko vidiš preobrazbe nekaterih, ki iz grdega račka z nekaj lepih oblek in šminke postanejo primerni za naslovnico revije, je lepota relativna stvar.
Default avatar
preobrazba je napisal/a:
...in z precej fotošopa ja
Default avatar
he he he je napisal/a:
Kako pa v živo fotošopaš?
Default avatar
preobrazba je napisal/a:
saj govoriš o naslovnici. v nasprotnem primeru nalimaj kakšen tak dokaz grdega račka....ker verjemi da jih ni.
Default avatar
preobrazba je napisal/a:
Eno šajtrgo pudra, šminke in ostale porkarije gor zmečeš.
Default avatar
petkova limonca je napisal/a:
Bivši me je vedno hotel slikati takoj zjutraj, ko sem vstala. Je rekel, da sem lepa. Takrat se mi je zdel trapast.
Default avatar
Ni čisto tako. Res lepota ni enaka urejenosti. A tudi popolnoma ločena ta pojma nista. Ker ne, naravno lep, a zanemarjen človek je zgolj ... zanemarjen. Urejen človek pa je lahko urejen in lep ali pa zgolj ... urejen.
Default avatar
Jebator je napisal/a:
To je osnova, potem pa je potrebno še dodati umetne trepalnice, umetne lasne vložke, umetne nohte in lepotica je tu!!!
Default avatar
Urejenost ni pol kile pudra in šminke. Urejen človek je čist, postrižene, počesane ali drugače urejene lase ima, skrbi za kožo, skrbi za zdravje. Na sebi ima oblačila, ki mu pristajajo in odražajo njegov stil, oblačila so čista, prav tako obutev. Ni nujno, da ima fensi frizuro, da je ženska naličena ali ima pobarvane nohte. Nekateri sicer tudi to smatrajo za urejenost, stvar osebne preference.

Lepota je relativna stvar. nekdo je lahko meni lep, ki drugemu človeku ni. Človek lahko izraža fizično lepoto, tudi če je zanemarjen, mislim pa, da odvisno od stopnje zanemarjenosti tudi lepota več ni vidna. Recimo zadrogiran ali zapit lepotec, ki že tri tedne ni videl kopalnice ali garderobe in se valja po ulicah. Je lep? Zame ne. Ženska, ki živi v izredni revščini in pomanjkanju prav tako ne bo mogla dolgo izražati fizične lepote, ali pa se ta lepota, če živi v hudem pomanjkanju v mladosti, ne bo mogla razviti.

Vsako stvar je treba negovati, da je lepa. To velja tudi za naravo, ki se neguje, čisti sama. Podobno živali. Zato se morajo za lepoto negovati tudi ljudje.

Negovana ženska je seveda lahko zjutraj lepa. Tudi jaz imam kup fotk doma, ki jih je naredil moj mož zjutraj, takoj ko sem vstala. Meni so brezvezne. On je pač bil navdušen:)
Default avatar
malce bolj kompleksna zadeva je napisal/a:
Zelo lepo napisano.
Default avatar
Lepota ni nekaj naključnega. Lepota = zdravje. Je neposredni odraz zdravosti človeka pred vami, ki ga z očmi ocenjujemo, ko gledamo ali je simetričen (levo in desno), gladkost kože brez brazgotin (posledic bolezni, mazoljev in drugih nepravilnosti), visok..
Skratka vsi indici kvalitetnih genov, dobre prehrane in odsotnost bolezni.

Tudi proporci telesa pri tem štejejo in sicer v razmerju členkov na roki oz. Starogrškem Zlatem razmerju 1:1,618..

Urejenost je enako odraz zdravja, zdravega odnosa do sebe.. Ki pa je seveda nekoliko modno pogojen. Za vsako družbo je bilo nekaj drugega "zdravo".
Ves čas se pa ceni koliko časa se namenja za vzdrževanja svojega izgleda, ne glede na to kakšen ta stil - izgled je. Seveda nam je to različno pomembno in nam zato človek, ki preveč časa namenja sebi, deluje narcistično.. Podobno človek, ki namenja manj časa za nego sebe in svojega izgleda, deluje neurejen, umazan.. "Grd".

V obeh primerih gre torej za odraz zdravja in odnosa do samega sebe. In to se ceni. Konkurenco pa seveda blati, da bi sebe privzdignili znotraj foušarije.. Kar ponavadi ne deluje. Nenehni opravljivci namreč izpadejo grdi.
Opravljamo torej taktično, takrat, ko res moramo (da ohranjamo prednost in da ne izpademo kot žleht opravljivci).. Ali takrat, ko se ne ve, da smo to mi - kot to omogoča navidezna anonimnost na forumu (v resnici je tako zapisan IP ter serijske procesorja naprave s katere pošiljamo, kot seveda lokacija vstopa na net).

Lepota, urejenost, tolerantnost (opravljivost).. So tako skupni indici zdravja človeka, tako telesa, kot duha. Bolj, ko je človek duševno zdrav (posledično zadovoljen in toleranten do različnosi), večji razpon lepih ljudi bo videl okoli sebe. Manj zdrave osebe seveda vidijo manj lepote.. Zelo bolani pa samo sovražnike.

"Tako to gre", pravi Kurt Vonnegut
De omnibus disputandum..
Default avatar
Lepota je subjektivna, urejenost pa objektivna. :-)
Default avatar
ničistotako je napisal/a:
katera je lepša?
Priponke

images.jpg
(3.53 KiB)

rumerworkingwithit12.jpg
(33.67 KiB)