Starševski čvek

Hudo bolni 19-letni Luka razkril lažno nemški zdravnico. Zdravljenje je bila prevara!

Default avatar
Christina Froschauer, ki naj bi bila zdravnica, ki naj bi ozdravila hudo bolnega Luka Kovačiča, se je za zdravnico le izdajala! Povrhu vsega pa mu je za zdravila hotela zaračunati 6x več!! Groza! Nimam besed! Ko sem gledala video, mi je šlo na jok, hkrati pa sem bila jezna, da se iz hudo bolnega mladega človeka delajo norca! :(

http://www.24ur.com/novice/slovenija/19 ... evara.html
Default avatar
Žalostno je, da na račun zdravja ljudje, dokler se jih ne odkrijejo, celo služijo, tudi tisti, ki zgolj učijo neke poduhovljenosti.

A je ta oseba delovala zgolj sama, da se je ugotavljala ta huda bolezen in da nihče ni preveril, komu se polaga v roke?
Ne vem, huda bolezen pomeni na koncu znani rezultat. Kaj so mu pa naši povedali, njegov osebni zdravnik morda, ker k njemu se obrneš za kakšno vprašanje menda, da je znesel tako hudo veliko denarja, pa jo niti ni preveril, ali je ustrezno kvalifiicrana? Nekaj fali. Če kdo drug morda lahko dopolni.
Default avatar
Ampak ja, je zelo žalostno, da se kdo sploh spomne, da bi bolnemu dejansko pomagal, namesto, da ga nategne. Že v 1. letniku. In verjamem, da bolni, ko išče vse možnosti za zdravje, da bi dal tudi zaklad, da ostane zdrav.

Ampak, kar tako tudi ne plačaš nekomu, zato ker boš menil, da boš zdrav že v naslednji sekundi no.

Nekaj ne štima.
Default avatar
nekaj fali je napisal/a:
Nič ne fali. Lahko poiščeš teme tule, kjer folk zmerja tiste, ki so proti alternativi, da je to pač zadnje upanje za bolne in da naj jim nikar ne vzamejo tega. Ponavadi vse skupaj podkrepijo še z grožnjo "boš že še videl, koliko denarja boš pa ti dal alternativcem, ko se bo tebi zgodilo."
Folk je naiven. Ne samo to. Po tleh se meče in zmerja z butci tiste, ki opozarjajo na šarlatane, ki bolnim jemljejo denar.
Default avatar
Ne vem, zakaj ste tako presenečeni. Če so strokovnjaki na dveh koncih - v Ljubljani in v Padovi - s težkim srcem sklenili, lahko Luki ozdravitve ne morejo obljubiti, res ne vem, zakaj bi bili pa Nemci kaj drugačni. Opažam, da je pri nas dovolj, da se reče "tujina", pa imate vsi že mokre sanje od sreče, češ tam pa zadeve res obvladajo. ker so naši zdravniki totalno nesposobni. Spomnite se samo Vesne Rožič in Suzane Sekuloske, ki so ju "zdravili" pravi zdravniki, pa je kljub temu šlo za navaden nateg. Obupani umirajoči bo dal zadnje fičnike zgolj ob obljubi, da se lahko pozdravi, in dolžnost strokovnjaka (torej zdravnika) je, da tega obupa ne izkoristi.
Default avatar
Če se kdo gre take zapise, naj potem dodeli ali pove zapise proti težnjam, ki jih potem nekateri tudi kar tako prakticirate. Se potem tudi celo ve, kakšni ste po vetri, ko slučajno kaj sape zapiha.

Nekaj ne štima, zato kar podajte večjo širino, s težo, če je bil le hec mišljen skoraj.
Default avatar
nekaj fali je napisal/a:
Zdi se mi, da je tole letelo name. Lahko prosim za prevod, ker trenutno lahko samo ugibam, kaj je pesnik želel povedati s tem.
Default avatar
zakaj ste presenečeni? je napisal/a:
Oprosti, kdo so to že? In oprosti, imam zelo dobrega osebnega zdravnika, na katerega se lahko obrnem, če bi bilo kako z nezdravjem povezano. Hvaležna.
Default avatar
nekaj fali je napisal/a:
Tvoje pisanje je tako zmedeno, da večino časa sploh ne vem, kaj želiš povedati. Če te zanimata pokojna šahistka Vesna Rožič in pokojna zdravnica Suzana Sekuloska, imaš google. Kakšnega zdravnika imaš ti osebno, pa je trenutno povsem nerelevantno.
Default avatar
tako pa č je je napisal/a:

Nekaj fali, torej pomeni, da manjka vse, zato razloži. Namesto, da se spotikaš, kako smo bili ostali nedosledni, če si se že spravila kot oseba o nečem debatirati. Vmes pa še vprašaš, da sem sama kaj nerazumljivo napisala. Resno, si pokazatelj tistih, ki delate vse prej v smer, kot je, razumevanje. Zato si le potrdil, kaj vas moti takrat, ko ne znate na preprosto vprašanje odgovoriti. In če tega ne marate, potem tega ne delajte. Je čisto enostavno.

Lahko pa sicer razložiš, kaj si predhodno povedal v zapisu, bo potem morda kakšen dodatni komentar, namesto, da se greš kr neki. Pojdi na temo, če že.
Default avatar
nekaj fali je napisal/a:
Uspelo mi je razbrati, da se nekje skriva preprosto vprašanje zame. Zelo mi je žal, a ga ne najdem.
Če te ljudje razumejo, kadar govoriš, poskusi napisati tako, kot da bi nekomu govorila. Ker se tvoji sestavki zdijo kot vesoljščina.

Na preprosto vprašanje iz naslovnega posta pa smo že odgovorili. Folk je pač naiven in plačuje za bedarije, ker misli, da če je fejst drago, potem že mora pomagati.
Če je pa poceni, pa tistih 20 eurov tudi ne bo nihče pogrešal, če ne deluje.

Kar se mene tiče, bi se lahko alternativo ukinilo takoj zdaj.
Default avatar
nekaj fali je napisal/a:
Ej ti, a bi lahko enkrat samkrat napisal/a stvari tako, da bi ljudje razumeli, kaj pišeš in kaj hočeš povedati?
Zelo moteče je tole, čeprav se te prepozna že v prvem stavku in te jaz enostavno preskočim.

Svetujem, da se vpišeš v tečaj kreativnega pisanja, ampak bogi tisti, ki se bodo tam ukvarjali s teboj.
Default avatar
zakaj ste presenečeni? je napisal/a:
Dejstvo je, da je v tujini na voljo veliko več vrst kemoterapij, da so v tujini na voljo tudi poskusna zdravila, v Nemčiji delajo posege, ki jih pri nas ne. To seveda ne pomeni, da v tujini lahko pomagajo vsakomur, absolutno ne morejo, lahko pa si ravno ti tisti, ki mu lahko pomagajo. In verjamem, da vsak mlad človek tako razmišlja (starejši se pač vdajo v usodo).

Jaz osebno krivim naše zdravnice, da se takšni nategi dogajajo. Zakaj? Ker ljudem ne povedo iskreno, kaj je v tujini na voljo. In ker svojih pacientov ne spremljajo, če se ti odpravijo zdravit v tujino. Prepustijo jih na milost in nemilost tistim, ki jih želijo izkoristiti.
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Ljuba duša, motiš se čisto pri vsem. Rakavi bolniki imajo pri nas na voljo vso terapijo, ki jo pozna preostala Evropa. Naši zdravniki to vsem tudi jasno povedo, seveda pa je težko sprejeti, da na neki točki ni več pomoči. Luki želim najboljše, vendar je smrt neizbežna. Njegova bolezen je preveč razširjena, da bi bila možna popolna ozdravitev. Slovenskim zdravnikom lahko očitaš zgolj iskrenost.
Nikakor ne razumem, kako naj bi slovenski zdravniki spremljali pota svojih bolnikov, saj le-ti ravnajo na lastno pest. V Sloveniji je terapija namreč ponujena po uveljavljeni doktrini, in če jo polnoleten pacient zavrne, mu tega ne moreš in ne smeš preprečiti.
Default avatar
res je pretresljivo!!!
Default avatar
zakaj ste presenečeni? je napisal/a:
Za raka, ki smo ga mi imeli v družini, je obstajal poseg v Nemčiji (potrdila zdravnica na OI), ki ga pri nas ne delajo in je brez dvoma za tega istega raka v nekaterih evropskih državah, sploh pa v Ameriki na voljo veliko več kemoterapij, kot jih ponuja naš OI. In o tem se nikakor ne motim. Na druge rake se pa na srečo ne spoznam.

Ne dvomim o tem, da so bili slovenski zdravniki iskreni in se predobro zavedam, da ko bolezen preveč napreduje, ni več poti nazaj. Dvomim pa o tem, koliko časa so si zdravniki vzeli, da to pacientu in družini razložijo. In se zavedam, da je takšno novico skoraj nemogoče sprejeti, ko gre za otroka. In zato razumem, da družina poskuša vse, da bi fantu pomagala. In to bi morali razumeti tudi zdravniki. In če vidijo, da pacienta ne morejo ustaviti v nameri, da gre v tujini, bi mu lahko vseeno dali kakšen dobronameren nasvet. Se pa zavedam, da je pri nas zdravnikov veliko premalo in da je njihov čas za pogovor s pacienti zelo omejen.
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Motiš se. Nisi iz stroke, zato je bolje, da ostaneš tiho. Za karcinozo peritoneja, kar ima Luka, ni zdravila. Umrejo vsi. Tudi v Nemčiji in Ameriki.
Default avatar
zakaj ste presenečeni? je napisal/a:
Dobro preberi, kaj sem napisala. Za tega istega raka, ki smo ga imeli mi v družini. To sem zelo jasno napisala. Kot sem napisala, da ne vem, kako je pri drugih rakih, ker o njih nisem brala in nisem raziskovala, kaj je na voljo. Nikoli nisem trdila, da je Luku mogoče pomagati ali da karkoli vem o njegovi vrsti raka.
Default avatar
Žogca iz ofsajda je napisal/a:
Zakaj se pa potem oglašaš? Tukaj se pogovarjamo o Luki in nekaterih drugih bolnikih z metastatskim rakom, ki so jim za velike denarje obljubljali čudež, pa potem - razen da so pokasirali - ni bilo od čudeža nič. To je približno tako, kot če bi te vprašala, kakšen je promet na štajerski avtocesti, ti bi mi pa razlagala, da na dolenjski avtocesti ni gneče.
Default avatar
zakaj ste presenečeni? je napisal/a:
Oglasila sem se zato, ker mislim, da bi se morali zdravniki zadevati, da v primeru, ko gre za mlajšega človeka, za otroka, družina poskuša vse, da bi otroka, mladostnika rešila in v svojem obupu je seveda lahka tarča kogarkoli, ki se želi z njihovo boleznijo in obupom okoristiti. In se mi zato zdi primerno, da zdravnik pacientu še vedno pomaga z nasveti, pa čeprav gre pacient v tujino in s tem dela v nasprotju z zdravnikovim nasvetom.