Starševski čvek

Več mesecev nihče ni opazil, da na otroku ugašajo cigarete?!?

Default avatar
Ne me jebat, ampak tega pa ne vrjamem. Dve leti starega otroka je treba previt, ga razen krute mame nihče ni. Mislim, da je poleg njiju za to vedel še marsikdo. Fuj ljudje, zamisite se, preden kličete policijo, ker naglušni sosed preglasno posluša nedeljske čestitke. Take krutosti pa spregledamo. Naj počiva v miru.
Default avatar
krave po centrih za socialno delo zanima nakazilo plače, ne delo, a je tako?
Default avatar
Ob 13.00 so pri poročilih povedali, da je moral oče na CSD podpisati izjavo, da centru ni prijavil nasilja nad otrokom. Je to stalna praksa (podpisovanje izjav) ali so se delavke želele na ta način zaščititi zaradi neopravljanja dolžnosti. Ker dosedanja poročila so bila, da je oče na CSD povedal, da s punčko ni vse v redu pri mami in očimu, menda pa se to ne šteje za prijavo.
Človeku postane slabo, ko prebira in posluša tole, očitno so tudi v tem primeru delavke CSD najprej poskrbele za svojo kožo, otrok, ki je trpel zverinsko mučenje pa...
Default avatar
To so besede csd, kaj naj bi oče rekel. Njega direktno niso vprašali ...
Default avatar
kaveri je napisal/a:
Malo čudna izjava. Ker če ne bi podpisal, bi kaj?
Default avatar
A ni bilo rečeno oz. zapisano, da so ju videvali s psom, z otrokom pa ne? Verjetno jo k pediatru niso ravno vozili, da bi vsaj tam morda kdo kaj opazil. Verjetno jih je tale baba tudi sama fasala in si je morda izmenjaval ženski spol, tisto, ki je bila pač pri roki. In bo morda baba celo na koncu dobila kako olajševalno okoliščino, ker je sploh poklicala pomoč. Temu nobena ženska ne bi ušla brez posledic. Tako kot ne uidejo ljudje ostalim skrajnežem.
Default avatar
bosta ta dva izmečka upala stopiti na ulico?
Default avatar
le kako je napisal/a:
O ja bosta. To so brez vesti..
Default avatar
Žal mi je nedolžnega otročička, ki je moral umreti tako krute smrti.
Ljudje zelo radi krivijo CSD - kot da jo je CSD umoril. Dejansko CSD ne more ukrepati, če ne ve, kaj se dogaja in če ni o tem obveščen? Ali naj CSD hodi preverjat stanje v vsako hišo, v vsako družino? Če bi dobili kakšno prijavo, vsaj namig, bi se pozanimali, sem prepričana.
Se pa vprašam, kako da prav nihče ne ve, kaj so v resnici počeli s tem ubogim otrokom? Ali so vsi sosedje gluhi, nič ne slišijo, nič ne vidijo?
Včasih bi bilo prav, da bi spet imeli vaške opravljivke, ki so vse videle in vse vedele. Žal tudi opravljivke niso tisto, kar so bile!
Default avatar
A pljuvanje po CSD je ratala že kar folklora? Kako naj CSD ve, da se nekaj dogaja, če jih noben ne obvesti?

Me zanima, koliko od vas je že kdaj podalo prijavo zaradi suma na zlorabo otroka. Gotovo je kdo od vas že slišal iz sosednjega stanovanja vpitje, kricanje, ropotanje, posledično jok otroka. Ali pa ste morda na ulici videli, kako jezni oče malo bolj na trdo prime neubogljivega sinka, ga morda malo strese, morda mu celo da focko, ga prime za uho... Ste podali prijavo? Seveda niste. Ko se bo pa razkrilo, da je bila na ulici res le focka, doma pa tepež s kuhalnico, bo pa spet CSD kriv, ane?
Default avatar
Ne, te vaške, ki nimajo pojma, pa naj ostajajo kar tiho, ker takih je velik tudi kle gor, pa niste nikogar umorile. In delate potem samo štalo, ker se je mogoče kdo na bok obrnil, pa je cel halo, ker ni bil že na hrbtu vsaj.

Zakonodaja se naj spremeni. Da bo dovoljeno, da vas bodo preveljali kar tako in tudi ob sumih. Mogoče potem tudi ne bo škodljivih prijav, zato ker kdo koga samo ne mara in bodo res prišle do izraza tiste geste, ki bodo tudi takih primerom pomagale preprečiti do najhujšega.

Saj policija hodi tudi preverjati, ali se boš ti sedajle vsedla za volan, pa še nobenega ne boš zmiksala? In res, kateri organ ti bo dal kar za podpisati neko izjavo, če še se sedaj že malo bolj zapleta, da si butast brez odvetnika podpisal karkoli? Ne ne, preveč smrdi. Zato se tudi sumi preverjajo.
Kako naj pa vedo, če je bil vsaj na zraku pes namesto otroka? Spomni se tistega iz Nemčije, v kleti nihče ni vedel, kaj se dogaja.
Default avatar
Mar oče in starejše sestre niso imeli stikov z najmlajšo? Ni bila nikoli z njimi toliko časa, da bi jo bilo treba vmes previti, okopati in bi kdo opazil poškodbe? V pol leta je dobila zlome in opekline ...

Ne obtožujem očeta, samo zanima me, kako to ... Verjamem, da ni znal s tako majhnim otrokom, zato je verjetno tudi ostala pri mami, ampak sestre so bile pa verjetno že dovolj stare, da bi vsaj najstarejša že znala previt malčico?
Zdaj je itak vse bob ob steno. Zgodilo se je in časa ne moremo zavrteti nazaj. Vprašanja me pa vseeno begajo.
Default avatar
No, mene pa zanma, kdo je prvi opazil takole poškodovano deklico, kdo je poklical rešilca, kdo prrijavil policiji?
Je to storil kateri od obeh, se predal tako rekoč, kako je zgodba sploh prišla na dan?
Default avatar
Ja baba, od sveže ločene mame po pol leta, ko se je začelo maltretiranje, je šele naslednji dan, ko je prišla iz službe in je dobila najprej batine in se je vmes naspala, okrog verjetno južne za deca, poklicala pomoč za otroka. Da ne bo kriva, ker je poklicala na pomoč.
Mogoče bo samo tako povedala, če je že policala, da se zvadi ven.

Prvi so opazili ti, ko so deklico v celoti pregledali in kjer je tudi opustila življenje.
Default avatar
ti, kdo pa na koncu pove? je napisal/a:
Opustila življenje?
Default avatar
Se je življenje samo opustilo, je ugasnilo, je pač šlo v smer, kjer življenja pač ni več. Zakaj bi ti namerno delala kot oseba v smeri, ko se točno ve, o čem je govora, pa bi tudi ti izrabljala za podaljšanje postopka ravno to, da rabiš tolmača? Meni ni nič treba drugače in je tvoj problem, če pač ostajaš kot oseba slepa in gluha. Zato so tudi odveč vprašanja nekaterih, kako je sploh možno, da sploh nihče nič ni vedel. Saj imaš svojo predstavo v subjektivni izvedbi.
Default avatar
rovinjka je napisal/a:
Evropska komisija za clovekove pravice je veckrat pritisnila na slovensko varuhinjo clovekovih pravic Vlasto Nussdorfer, da je Slovenija edina drzava, ki doslej ni prepovedala telesnega kaznovanja otrok, varuhinja pa je napisala kolumno, v kateri pojasnjuje enako kot tozilstvo drustvo, da vsak udarec po riti ni nasilje. Navsezadnje je bila prej vse zivljenje tozilka.

Zdaj se sprejema nov druzinski zakon, v katerem ravno tako ne bo prepovedi telesne kazni. In ceprav je naloga varuhinje, da se zdaj v to vtakne, ona spet molci!
Default avatar
Ti pa ne mešaj, ker če ti bo kdo obrnil stavek in se ti ne boš strinjala, boš najmanj tudi rekla, da se že skorajda zaradi nestrinjanja vrsti besedno nasilje. Ne obračaj tako.
Default avatar
varuhinja podpira tepez otrok je napisal/a:
Ampak zivim v razviti drzavi, kjer je nekaj po riti zakonsko dovoljeno. Zakon doloca, da otroka lahko natepe stars, skrbnik ali ucitelj, ce je tepezkanje v mejah sprejemljivega. Kot sprejemljivo, zakon doloca, da otrok ne sme biti zdravstveno ogrozen, torej, da ni poskodb, in da kazen ni nenavadna.