Forum.Over.Net

Starševski čvek

največka kozlarija je živet v bloku

Default avatar

poslušanje, vohanje

mater vse manj prenašam blokovsko življenje, poslušat moraš fukanje, vohat marsikaj, za popiz(it, blagor tistim, ki imate hišo in ne rabite prenašat blokovskih kurbarij, vonjav in še česa. Pa lep dan.
Default avatar

ččč

Meni ni bilo problem živet v bloku, priznam pa, da je bolje v hiši.
Default avatar

Boom

poslušanje, vohanje je napisal/a:
Je težko, prenašat, če ljudje okoli tebe počnejo nekaj kar tebi ni dano, a ne?
Default avatar

živimo v bloku

Imamo vogalno stanovanje, torej mejimo le na ene sosede. Od njih se praktično nič ne sliši. Vonjave včasih prinese od spodnjih, a ni pogosto, sploh pa ne močno. Imamo dva velika balkona, ki ne mejita na nikogar, tako da se ne gledamo, poslušamo. Meni je čisto o.k.
Default avatar

saj je povsod podobno

Ah, ti se kar tolaži, da je v naselij hiš kaj drugače - po glavi ti res ne hodijo v gornjih nadstropjih, so pa nekateri sosedi res malo čez les, zboleli, oboleli od foušije naprimer.
Od tega, da namerno dražijo pse, ko gredo mimo ograj, neprestano "špegajo" skozi okna za zavesami, kaj počne sosed ali soseda, kam gre ob tej uri, kdaj pride domov ( pride mož s košarke ob 23.30 uri, pa se že zavese migajo), pa namerno pometajo listje stran od svojega na sosedovo, ko pa imajo praznovanja naprimer okroglih obletnic rojstva, sploh kakšnih 50, se jim a popolnoma utrga - 3 dni feštajo že nekateri ( pa niso Balkanci, pristni Slovenci), včeraj jim je uspelo celo 5 minutni ognjemet iz pištol nastrelat po 22. uri, ko se je šele stemnilo- ubogi ptiči, kakoje to frlelo vse naokrog, vključno z netopirji, zasmradili celo nebo, prestrašili vse okoliške živali. Saj hvalabogu je trajalo le 4 minute, ker za več očitno ni bilo denarja.... Bedaki pijani.

Avtor, edinole mir imaš, če na samem kje prav v hosti ali pa v močvirju živiš - kot tisti ameriški HillyBillyji :)
Default avatar

radi v bloku

Mi smo pa radi v bloku! Ne vidim nobenega razloga, zakaj bi se selili v hiso.
Default avatar

bila v hisi

Ce imas hiso nekje na samem, potem je ze verjetno mir, drugace pa se je pri nas v hisi poleti kar fajn slisalo sosede, celo pomlad in jesen so kurili na vrtu, ko je imel sosed piknik, smo morali dati perilo notri, pa je sosed 150m stran, nic hudega slutec sem na balkonu zvecer skala pivo in videla v sosedovo spalnico, skozi njihova balkonska vrata, kako seksata na tleh, da o gnojenju, kosnjah in delavniskem ropotanju ne govorim, pozimi pa kurjenje vsega in svacega...

Zdaj sem v bloku, kdaj zadisi kaj zanic, kdaj pa tudi kaj dobrega, da bi se clovek kar k sosedom
Default avatar

.bila v hisi

bila v hisi je napisal/a:

povabil jest, od zgornjih se slisi topotanje otrok, od ostalih nic, pred blokom in v naselju je naceloma mir, nigce ne gnoji, no, hisnik kosi, itd...
Skratka ne vidim neke posebne razlike.
Default avatar

tudi prazen žep

Jaz imam bolj prazen žep tako, da si žal ne morem privoščiti hiše. Je pa živeti v hiši luksuz, tako pogrešam tiste čase.
Kaj čem, če ni denarja za hišo, moraš trpeti v bloku. Upam, da slej kot prej pridem do hiše (oz. še prej do boljše plače).
Default avatar

Blok / hiša

Za blokarje je znano, da so bolj nižji sloj, ki si hiše ne more privoščiti.
Default avatar

haHAha

Boom je napisal/a:
He he kakšna tolažba
Default avatar

PaJa

saj je povsod podobno je napisal/a:
Aja in vse to kar si naštel/a se v bloku ne dogaja? V bloku nihče ne špega, nihče ne draži tvoje živali, nobena zavesa ne zamiga, nikomur se ob fešti ne utrga in ognjemetov ter petard v blokih sploh ne poznate. Le kaj je to?
Jaz živim seveda v hiši in nisem niti v hosti niti v močvirju ampak kar lepo sredi mesta. Ves ljubi dan lahko sedim v senci na vrtu in poslušam le ptičje petje. Požri se!
Default avatar

Me zanima

Mene pa zanima, zakaj ste blokovci tako zelo fouš tistim ki živijo v hiši? Ja vsi pač ne morejo živeti v hišah in uživati v obilici prostora, miru in zasebnosti.
Default avatar

Ne samo oni

Meni pa prizvok fu*kanja sosede kot tableta viagre in znak, da moramo tudi mi pričeti z delom.
Default avatar

je povsod podobno

PaJa je napisal/a:
Ahh, babšeta....ko narobe preberete in berete samo tisto, kar hočete brat...

Sem v hiši, celo življenje živim po hišah, pa komaj čakava z možem, da greva v blok, ko se otroci izgnezdijo, ko bodo žli na fakulteto, ali pa že prej - gornje nadstropje, dupleks, manjstanovanjski blok - mala terasica, kontejnersko vrtnarjenje v malem za dušo in čao. Dam tudi 30k več za tako stanovanje, z veseljem. Hiša je brezno brez dna, neprestano vlagat, tudi po 15-ih letih, četudi kupljena kot novogradnjo, prideš z dopusta, pa te doma čaka razdejanje po neurju ( jasno, nimamo vsi sorodnik servisa, da bi redno kosili in delali, pospravili vejevje in razdejanja po delu matere narave). Zame predstavlja bivanje v hiši tudi dosti večji strošek in vloženega dela in truda, kot v stanovanju v bloku, navrhu. Raje tisti denar dam za potovanja, kot v bajto.
Default avatar

ne glej tako črno

poslušanje, vohanje je napisal/a:
Verjamem, samo ne morejo pa vsi imeti hišo. Pomisli raje na prednosti: zakleneš vrata in greš, nižji stroški, manj dela.
Default avatar

hahahah

je povsod podobno je napisal/a:
Kar sanjaj. Ko boš stara, te bo ujela bolezen in tisto duplex stanovanje bo prava nočna mora. Razen če si ne namontiraš lifta v stanovanje ;)
Default avatar

streljanje?

saj je povsod podobno je napisal/a:
Katero naselje pa opisuješ? Žabjek?
Default avatar

Res rez

ne glej tako črno je napisal/a:

Se strinjam. Vsakemu tisto kar si zasluži.
Default avatar

Detektivka

poslušanje, vohanje je napisal/a:
In zakaj tako vneto poslušaš in vohaš?