Starševski čvek

Menstrualna skodelica - puščanje

Default avatar

lunettkka

Tiste, ki uporabljate menstrualne skodelice:

Ima katera težave s spuščanjem? Recmo zadevo vstavim (pazim, da se res razširi in da so luknjice ob robu čiste), se pod tušem res dobro umijem (torej ni kaka kri od prej). Pa vseeno pricurlja kaj mimo.
Imate samo skodelice ali tudi kak dnevni vložek?
Jaz imam Lunette. Je katera sprobala več vrst in ji je katera druga firma boljša oz, kake so razlike? Jaz sem samo lunetko, ta veliko, sprobala.

Si upate it plavat ? Ali so mogoče tamponi bolj sigurni za plavanje kot skodelice?
Default avatar

:lol

kupi večjo če še vedno curlja. vse ostalo si že probala.
Default avatar

lunettkka

:lol je napisal/a:
Saj sem napisala, da uporablja ta veliko.
Default avatar

quin

Pri menstrualnih skodelicah je tako, da jo je potrebno vstaviti pod cerviks, da menstrualna tekočina teče v skodelico. Veliko žensk ima s tem težave, ker imajo nižje ležeči cerviks, predvsem manjša dekleta, in jo potem vstavijo precej višje, zaradi česar potem menstruacija teče mimo. Menstrualna skodelica leži bistveno nižje kot tampon. Tik ob ustju. Mora pa to vsaka ženska sama pri sebi ugotoviti pravilno lego. Pri tistih z nižje ležečim cerviksom ponavadi cerviks sega v skodelico. Potrebno je nekaj vaje in potem bo že šlo. Lep dan :)
Default avatar

:lol

lunettkka je napisal/a:

saj ne obstajajo samo lunetke. malo ppoglej čez planke.
Default avatar

lunettkka

:lol je napisal/a:
Preberi moje prvo sporočilo in boš videla, da je tvoje mnenje malce mimo :).
Default avatar

Lalunanay

Jaz imam ful močno menstruacijo in treniram jahanje - po pravici povedano, te menstrualne skodelice se meni na videz zdijo premajhne za vso to količino krvi, ki priteče pri meni. Zato v prvih treh dneh menstruacije, ko imam trening, uporabim one penaste tampone, sicer sem ga enkrat komaj ven dobila, ampak gre :))) Pa še tisto, rabim že skor še vložek zraven. Res butasta stvar, ta menstruacija, ampak jaz res čist vse delam tud ob onih dnevih, edino to, da sem bila operirana za endometriozo, bolečin več ni takih, je pa še vedno močna menstruacija.

Tako da mislim, da če imaš močno kot jaz, da pač mogoče tisto ni zate. In jaz si ne predstavljam te plastike tlačit not, že tamponi se mi zdijo škodljivi, ampak jaz res ne morem drugače.
Default avatar

lunettka

quin je napisal/a:
Ne glede kako globoko je, tu in tam kaj pricurlja.
Default avatar

luenttka

Lalunanay je napisal/a:

Misliš tiste tampone brez vrvice? Nekje sem nekaj takega videla?
Pri meni je tampon, najmočneji o.b., v eni uri poln. Isto menstrualna skodelica :(. Samo kaj mimo pa steče tudi ob šibkih dnevih.
Vložki pa itak katastrofa. Tam pa vse mimo seka. Tako, da samo tampone in skodelica pridejo upoštev.
Default avatar

kreina

Če je močnejša menstruacija, pač večkrat izprazniš skodelico, pa je. Se tudi meni zgodi, da gre kaj mimo, a jo odstranim in ponovno dam noter.
Za na morje mi je super, za v gore sploh, ker tam imaš bolj malo privatnosti, da bi si v miru zamenjal ali vložek ali tampon.
Default avatar

quin

lunettka je napisal/a:
Luknjice niso nikoli zamašene? Med menjavanjem skodelice se nekaj krvi nabere na nožnici in gre potem normalno ven. Ti normalno potegne vakum, ko jo vstaviš? Včasih se zgodi, da se ne odpre čisto. Malo jo zavrti in s prstom zaokroži okoli, če je vse tako kot mora biti. Se mi pa zdi, da pri močnejših menstruacijah rado pride do te težave, ker je notranjost skoz bolj vlažna od krvi in rob težje oprime.
Default avatar

Barca

quin je napisal/a:
Kako lahko vstavijo skodelico precej višje kot pa je maternični vrat?
Default avatar

si predstavljaš.

Barca je napisal/a:
si predstavljaš, da maternični vrat visi dol v nožnico... lahko tudi iz nožnice pogleda.
Default avatar

Barca

si predstavljaš. je napisal/a:
To mi je popolnoma jasno, ni mi jasno, kako skodelico vstaviš višje, kot pa imaš MV in potem teče mimo (tako kot je napisano zgoraj).
Default avatar

si predstavljaš.

Barca je napisal/a:
cervix je v skledici.

"DANGLY" CERVIX?
Checking for cervix height in determining what length of cup to get can be tricky. A "dangly" cervix is just what it sounds like -- one that dangles (hangs) into your cup and takes up room, leaving less for flow. Many think they have a short vagina because their cervix is so low -- when in fact, their vagina is longer than they think, because their cervix is dangly. So don't just hunt for your cervix when trying to determine what length cup to buy. A wider, higher capacity cup is usually recommended if yours is dangly.
http://kuradi8.livejournal.com/
Default avatar

Barca

si predstavljaš. je napisal/a:
Vse to mi je popolnoma jasno, da mora biti skodelica vstavljena tako, da je pod MV in na tak način lovi kri ... zgoraj je bilo čudno napisano in temu sem replicirala (no, vsaj meni je jasno, da skodelice ne moreš vstavljati nekaj višje od MV).
Default avatar

Millkaa

Seveda nujni dnevne vložke! Ker je seveda vedno malo krvi - to ne pomeni nujno,da mimo pricurlja. Včasih malo ja (ma res minimalno, se ustavi na dnevnem vložku), včasi pa je to zgolj zaradi menjavanja skodelice, tko kot je že ena zapisala. Meni je to kljub temu veliko boljša izbira kot tamppni, ne grem več nazaj. Ja, prvi dan ko je močnejša menstruacija zamenjam najprej na dve, potem na tri ure, tko pač je, bi tampon isto.

Razmišljam edino še o nakupu pralnih dnevnih vložkov za ob uporabi skodelice.
Default avatar

si predstavljaš.

Barca je napisal/a:
seveda mora biti višje. rob skodelice mora biti višje.
Default avatar

sorry ampak

si predstavljaš. je napisal/a:
ti pa mal čudno pišeš tole: najprej napišeš tole
Barca je napisal/a:
potem pa pišeš,d a se mora vstaviti tako,d a je rob skodelice (pazi celo) višje od materničnega vratu...

nožnica se zaključi z materničnim vratom - in kako je potem potvoje logično, da se MS vstavlja nižje kot tampon, a v bistvu viške kot maternični vrat... kam po tvoji zmedeni logiki bi pa vstavila potlej tamon - če mora biti višje od MS (a kar v maternico???
res zmedeno pišeš, da je joj in je logično kot pravi Barca, višje od materničnega vratu ne moreš nič vstavljati, ker potem to ne bi bilo več vstavljanje v nožnico ampak že v sam maternični vrat... kar pa zagotovo ni prav.
Default avatar

si predstavljaš.

sorry ampak je napisal/a:
ti sploh ne veš, o čem je govora.
nožnica se zaključi z materničnim vratom, če ta ni povešen.
če pa je povešen, pa je zgodba čisto drugačna.
MV je lahko celo tako povešen, da že visi ven iz nožnice, da je zunaj telesa.
v tem primeru itak ne moreš govorit ne o skodelici, ne o tamponih

če pa je MV rahlo povešen v nožnico, pa lahko imaš skodelico tako, da je MV v sami skodelici, rob skodelice pa višje.
in imaš specialne skodelice, ki so ravno namenjene povešenim MV