Starševski čvek

BRITANCI GREDO VEN IZ EU!!!

Default avatar

EU skeptik

Po do zdaj preštetih rezultatih se kaže, da je Brexit "uspel". Britanci so se odločili, da zapuščajo to gnilo, koruptivno tvorbo, znano kot EU. Zdaj bodo imeli suverenost nad svojo državo, glede denarja bodo odločali sami, ne pa, da jim bodo politiko krojile bruseljske birokratske riti.

Katera država bo naslednja?
Default avatar

moje mnenje

Če pride do razpada EU, bomo takratko potegnili. Nismo samozadostni v marsičem, sploh hrani, tako da bi podražitev zaradi uvoznih dajatev precej udarila nizki sloj.
Default avatar

naval beguncev

Izhod VB iz EU je po godu beguncev. Dokler bo VB v EU bo VB imela kopensko mejo kontrole na obali Francije....sedaj ne bo več tako. Francija je že napovedala da ne bo več dogovora iz 2003 z britanijo.
Default avatar

Vzhodniblok

EU skeptik je napisal/a:
Bruselj kroiji denarno politiko Angliji???tebi pa marsikaj ni jasno...
Default avatar

zdaj jim bood

EU skeptik je napisal/a:
Zdaj jim bodo krojile londonske birokratske riti. Mogoče kakšni musli župani in podobno.
Default avatar

EU skeptik

Vzhodniblok je napisal/a:

Če si kaj poslušal tuje televizije (CNN, BBC), je veliko političnih komentatorjev Bruslju očitalo prav to. Britanija je neto plačnica v proračun EU, Slovenija pa je npr. neto prejemnica. Britanci bodo svoj denar raje namenili svojemu gospodarstvu, kot pa da ga mečejo v bruseljsko luknjo. Je pa res, da so si Britanci izpogajali veliko izjem in posebnosti glede finančnih zadev. Svoja vplačila v EU proračun so tako zmanjšali skoraj za polovico, s tem, da letošnjih obvez sploh še niso poravnali.

Njihovi politiki, ki so se zavzemali za izstop, so navedli 3 pomembne razloge: priseljevanje tujcev, finančna politika in na koncu še sodišče EU, ki ne bi smelo imeti pravice nad njihovim pravnim sistemom.

P.S. Trenutno sicer funt pada, baje že za več kot 10%. Ampak funt je močna valuta, ne dvomim, da bo ponovno zrasel.
Default avatar

EU skeptik

Še to: Škotska je bila večinoma za to, da ostanejo znotraj EU. Zdaj se zna zgoditi, da bodo imeli na Škotskem ponovni referendum o odcepitvi od Velike Britanije - in da bo tokrat uspel. Potem se bodo Škoti priključili EU, Angleži bodo pa ostali zunaj. Še zanimivo bo.

Nihče ne odgovori, katera država bo naslednja? Ali mislite, da so vse članice EU srečne in zadovoljne s stanjem, kakršno je v EU...
Default avatar

To s škotsko

EU skeptik je napisal/a:
To s škotsko se zna zgodit, ja

Članice so srečne, raja ni. Ampak bo še manj, ko se bodo pokazali efekti izstopa.
Default avatar

padamo

Druge članice so zadržane glede izstopa. Težko bo biti v EU, a še težje zunaj. USA z ene strani ter Kitajska z druge nas ogrožata.
Default avatar

Skozi šivankino luknjo

zdaj jim bood je napisal/a:

Tale musli župan, ki ga ima London zdaj, je 100x boljši od tistega populističnega id.iota Borisa Johnsona.
Default avatar

EU skeptik

Ravno zdaj povedali po radiu, da je britanski funt vreden samo malo več kot evro.
Default avatar

nlnjijnjhn

Čestitke Britancem!
Default avatar

hbrfnhjd

Velik udarec za EU, pa če hočemo priznati ali ne. Zgodovina kaže, da večje tvorbe težko preživijo skupaj. Spomnite se na Jugoslavijo. Tukaj gre pohvala ZDA, ki bo s pridobim izkoriščala svoj sistem. Edina rešitev je, da dajo državam bisteno suverenosti, drugače bo EU propadla. Verjamem pa, da so države site priseljencev, ki v veliki večini sedijo na socialnih transferjih, povzročajo kriminal ipd.
Default avatar

UK.

Brez panike, EU je obstajala pred vstopom UK in bo obstajala tudi naprej. Je pa res, da bo potrebno vse skupaj korenito debirokratizirati. Glavni razlog nasprotnikov je prevelika migracija v UK iz držav EU, Britanci hočejo spet nadzor na mejah. Bodo pa zdaj seveda problemi z Škotsko, ki želi biti v EU in zna se zgoditi da bo prav kmalu nov referendum o neodvisnosti Škotske, a tokrat bo morda celo uspel.
Default avatar

ulster

igrali so na karto, da po "odcepitvi" ne bo več priseljevanja... ne vem, če jim bo to uspelo. Mogoče res ne legalnih priseljencev iz EU, bo pa še vedno kup ilegalcev iz Calaisa... očitno hočejo neevropske priseljence :)
Default avatar

Barca

EU skeptik je napisal/a:
Ja, glavni argument Škotom na prejšnjem referendumu je bil, kaj vse bi izgubili s odcepitvijo, predvsem da bi izgubili koristi EU...
Škoti že napovedujejo nov referendum, prav tako Severna Irska in ti celo napovedujejo združitev z Irsko.
Default avatar

yessss yesss

končno enim uspelo.
Najbrž slovenske kimavčke panika daje.
Default avatar

še tole

Barca je napisal/a:
Poleg tega je mlada generacija do 24 leta množično podprla obstanek v EU. Starci nad 65+ so jih preglasovali. Se pravi tisti, ki bodo s posledicami referenduma živeli najdlje, so glasovali drugače kot tisti za katere se pričakuje, da bodo umrli v naslednjih desetih letih.

Res bo zanimivo.
Default avatar

Ne vem če

Barca je napisal/a:
Ta je lovska. Protestantski Ulster skupaj z ultra katoliško Irsko?
Default avatar

Robi...

EU skeptik je napisal/a:
Sloveniji nič ne koristi morebitna lastna odcepitev od EU, saj je Slovenija ena sama koruptivno mafijska tvorba.