Starševski čvek

Vprašanje za ženske po porodu

Default avatar
Moja je rodila 10 mesecev nazaj ..... imava sina... vse ok, jo mam rad. Ampak, že prej ni bila neka suhica, ok malo popolnjena, a po porodu je zdaj še huje - tega špeha je več, joške so grozno velike, rit - trebuh, skratka cela je ojačala in to ful Če ji kaj rečem, zasika, zato jo nočem obremenjevat. Ampak meni to ni všeč, da je na poti, da postane sumo borka. Vse se vrti okoli sina. Prijatelj mi pravi, da gre teža počasi dol, a pri njej ne gre nič dol, ampak gor!!! Njena rekreacija je ukvarjanje z otrokom....nočem ji težit, ampak me ni je pač okrogla ženska zelo neprivlačna .....
Default avatar
Vsak dan pojdi z otrokom v naravo, na sprehod in povabi ženo s seboj. Hoja ji bo koristila in razgibala se bo. Ne pusti ji, da se sama ukvarja z otrokom , ti pa le od strani opazuješ dogajanje. Prevzemi odgovornost tudi ti!
Default avatar
predlog je napisal/a:
pa sej ji rečem, da greva na tenis (včasih ga je rada igrala), naj tašča popazi tamalga, pa skoz komplicira..... pa ji rečem, če greva na špancir po mestu, pa spet komplicira ...... sej tud jst nisem tak lolek, da sam gledam od daleč, ko pridem domov, vzamem tamalga, pa greva na sprehod, zato da si ona kao odpočije, a ona gre likat '
Default avatar
ženska se slabo počuti ob tebi, zakaj boš najbolj vedel sam.
Default avatar
Saj se verjetno tudi sama ne počuti najbolje in ve da ima preveč. Teža ne gre vsem kar takoj dol. Ene rabijo precej truda in časa. Saj bo, ko bo otrok malce zrastel, šel v varstvo, bo pa mogoče več delala na sebi.
*** lupus pilum mutat, non mentem ***
** malus omnia in malum verit **
Default avatar
Ne vem. Je pač ena tistih ... ni kriva nosečnost, ni kriv porod, ni kriv otrok ... sami ji je vseeno, kakšna je. Vseeno ji je zase, vseeno ji je zate, glavno da ima ona "otroka". In za njo samo bo otrok lahko večen izgovor za debelost. Boš moral se kar direktno z njo pogovorit, sikanje gor ali dol. Naj sika, naj grozi, naj joka, naj obtožuje, morda boš s tem nekaj v njej premaknil. pa ne računat, da bo nek sprehodek ali tenis sem in tja spremenil kaj. ne bo. Ona sama bo morala popucat s sabo, v celoti.
Default avatar
Nismo vse enake. Nekatere shujšajo že v porodnišnici, drugim teža nikakor noče iti dol. Smo različne!
Kaj naj ti svetujem? Predlagaj ženi naj veliko hodi, z vozičkom, naj bo vsak dan na svežem zraku. Še boljše bi bilo, da bi šla vsak dan eno uro teč, tako bi šli kilogrami najhitreje dol, ti pa ta čas poskrbiš za dojenčka in še narediš kakšno delo namesto nje. Verjetno je že po naravi nagnjena h debelosti. Treba je vztrajati in vztrajati, ker drugače gredo kilogrami kar naprej gor.
Medtem, ko nekatere rodijo več otrok in so suhe kot špičke, drugim že en porod nadpovprečno dvigne težo. Stoj ji ob strani, tudi ona bi bila rada lepa in elegantna.
Default avatar
Nosečnost in porod totalno sesuje red v telesu. Jaz sem se med nosečnostjo nenormalno redila, kljub temu da nisem več jedla. Pridobila sem 20 kil. Po porodu sploh prvega otroka je telo totalno razštelano. Trebušne mišice so tako raztegnjene, da je groza. Jaz sem približno pol leta po porodu začela bolj opazno hujšat, ampak ne zaradi spremembe prehrane, spremenilo se je hormonsko delovanje. Pomaga pa seveda dojenje. Po drugem porodu sem ob koncu dojenja, ko je bil otrok star 12 mesecev imela 6 kil minusa in sem bila na teži, ki sem jo imela ob vstopu v sredno šolo. Ampak pri meni je bilo to samo od sebe, enostavno se je presnova tako spreminjala. No, pa itak sem bila skoz lačna, ker nikoli ni bilo pravega časa za jest, ker je bilo vedno nekaj: kolike, lulat, kahla prvi, previt,... Nobenega miru za jesti. Temu primerno sem bila ves čas tečna.
Ne vem, kakšna je tvoja, ampak jaz svojih otrok ne bi dajala nikomur v varstvo, da bi lahko jaz kaj počela. Sem pač kontrol frik, tako je. Se pa da hodit na dooolge s prehode z vozičkom. Povabi tvojo na sprehod zraven, ampak ti vse pripravi z s seboj: malico za otroka, igračke, previjalno torbo... Mene so recimo tudi te priprave prav obremenjevale. Če bo med potjo tulil, ga ti tolaži. Pa ne omenjaj ji teže. Saj bo sama ugotovila, da je treba tudi za figuro poskrbet. Ko bo to ugotovila, jo podpri pri tem, kar bo sama hotela/izbrala, ne nosi ji predlogov in ne namiguj na to, da to rabi. Nosečnost in porod je pač tombola, ene so potem enake kot prej, ene se razlezejo, ene shujšajo, sem in tja pa kakšna tudi umre. Če je tvoja pristala na tveganje, bi moral tudi ti.
Default avatar
različno je napisal/a:
Jaz pa nisem za to. na tak način ne bo od nje nič, ker ni nujno, da bo kdaj "rit premaknila sploh". Ker je ne vedno vse. Zato. Ostalo imaš prav, enim se hormonski sistem zbrklja popolnoma in rabi čas, enim se nikoli niti ne sestavi nazaj v celoti. A takrat se mu pač ti prilagodiš, ker čakat njega, da se bo, ni preveč pametno. Sama imam tri otroke, vsakič sem se zredila 22 kg (kot da je to neka v meni zapisana koda), vsakič sem shujšala, ampak sem se namatrala, fino namatrla. Če bi čakala, da se metabolizem spravi v red, bi jih še dodatnih 20 vsakič pridelala. In 10 mesecev je dovolj dolga doba, da otrok ni več izgovor za debelost. In glede na to, da se še kar redi, pa sploh ne. Ker ona nima težav z izgubljanjem poporodnih kg, ona se redi ... in verjetno bi se tudi, če otroka niti rodila ne bi. Včasih je treba biti direkten, tudi malo krut. Sicer ne bo nikoli bolje.
Default avatar
kar naravnost povej, da nad toliko in toliko kil, je ne poseksaš več in pika.
Upam, da ti nimaš kakšnih pomanjkljivosti in ti ne grozi pleša, ker zanjo velja enako.
Default avatar
Naravnost ji povej.
Mogoče bo užaljena, ampak bolje prva kot zadnja zamera. Ne morem verjeti, da se je bojiš in te moti sikanje. Kaj nisi ti glava družine?
Default avatar
Gre ja po porodu dol. samo od sebe, prvo leto oz prvih par mesecev po porodu. Potem se je pa treba konkretno potrudit in s prehrano in z gibanjem. Ampak mislim da tvoja nima volje. Jeste zdravo? Veliko zelenjave? Potrudi se tudi ti da jo spodbujaš k temu, ker je pač res težko vztrajat pri neki zelenjavi če pa mož zraven je slastno mastno meso (ki ga žena tako zelo obožuje). No saj ni nujno da je tako pri vama, ampak to pišem zato da nekak skušaš razumeti kaj hočem povedat. Enako je s telovadbo, gibanjem. Spodbujaj jo k temu. Pa ne tako da rečeš lubica a bi se spravla s kavča pa šla mal migat, tečt v naravo. Najlažje in na najlepši način to narediš tako da se začneš kot partner in oče vključevati v svojo družino in greste skupaj na kolo, na daljši pohod, v hribe, plavat, itd. Vsi skupaj morate živeti bolj zdravo. Pa z drobnimi pozornostmi ji boš dvignil samozavest in voljo, kar ne pomeni da ji moraš vsak dan nosit vrtnice itd ampak mogoče kdaj narediš kaj kar ona od tebe ne pričakuje, primi jo za rit in povej ji da je sexy, med sexom jo moraš zadovoljit, ni dovolj da zase poskrbiš in tako naprej... Pomagaj ji. In če vse to kar sem naštela ne pomaga je najbrž depresivna in tudi to se da rešit.
Default avatar
dibidubi je napisal/a:
točno tako. Kaj bi opletal okoli, vzemi ključ od špajza, nagoni jo delat na njivo in se bo špeh hitro stopil.
Default avatar
Si mogu mislit na to preden si jo oplodil :D
Default avatar
brez elana je napisal/a:
To tudi slučajno ni res. Ženska je zatrapana v svoje sonce, nič drugega ji ni mar, ko bo pa mož poiskal drugo, bo pa cela štala. Kilogrami grejo v prvem letu po porodu, ko žrnska še doji, dol brez težav. Potem pa nastane težava, ker se špeh zalepi na telo. Glede na to, da kuha ona, lahko prilagodi kuhanje in začne razmišljati, da izpusti večerje. To je najbolj učinkovit način za zdravo hujšanje ever. Tako smo se vse stesale po več porodih, preden se je začelo novodobno hranjenje od jutra do večera.
Kar naravnost ji povej, da te taka ne privlači več in da opažaš, da se samo še redi. Da bosta od danes naprej z otrokom hodila ven oba, lika pa naj samo najnujneše 1x tedensko. Za hujsanje ne rabimo drugega kot deficit v hrani, sprehod namesto večerje in 10 000 korakov. To je okoli 8 km ali dobri 2 uri hoje.
To, da bo vsak dan zunaj je dobro tudi zato, ker bo v tem času stran od hrane. Hormone, ki znajo biti priročen izgovor, najbolje uravnovesi gibanje.
Default avatar
zgleda, da imaš takšno ženo, ki ti ljubic ne bo zamerila
Default avatar
Jst ne vem, ali sta skupaj ali ne. Enkrat sedita skupaj in ji povej naravnost, da je predebela. Verjetno se bo kak dan ali dva kujala, ampak tako pač je. Ni pa niti dober za njeno zdravje.
Default avatar
Predvidevam da več ne doji, torej lahko začne manj jest, beri hujšat. Meni sta po vsaki nosečnosti po porodu ostala 2 kg in v 1 mesecu po porodu sem bila na svoji stari teži, pa nisem hujšala in dojila sem 10 mesecev oba otroka.
Poskušaj ji na tihi način povedati, da ti njena postava ni všeč, da jo imaš rad ampak mora se za sebe potruditi, če se ona ne bo, kdo se pa bo? Če misli, da je otrok varovalka za moža se fino moti. Pojdi v trgovino s perilom, sem sigurna da glede na to, da sta mlada (predvidevam) ima tudi ona rada lepo spodnje perio (hlačke in nedrček) in ji kupi za 1 ali 2 št. premajhno perilo, :) ji bo dalo mislit!!! Pa naj bo drago perilo.
Kakšen si pa ti, suh ali imaš kak kg preveč? Če imaš preveč pa reci da skupaj začneta delati na lepši postavi!! Skupaj začnita hujšat, saj začetka je težko, gredo kile počasi dol potem ko enkrat začnejo it dol pa kar letijo.
Default avatar
bejba nima namena hujšat, ker ji paše tako, kot je.
lahko ji namiguješ, lahko ji groziš... kakorkoli, izpadel boš šovinist, ki nima posluha za njeno poslanstvo v življenju.. če bi hotela shujšat, bi že shujšala. verjemi
Default avatar
Če imaš svojo žensko res rad,ji na primeren način razloži kaj te moti,predvsem ji stoj ob strani.Če jo imaš res rad, boš to naredil.

Če ne, pa boš sledil mnogim butastim predlogom tukaj gor.
Včasih mi je nerodno,da sem ženska!

P.S. Pa da ne bo pomote,nisem debela,vem pa,da tvoja ženska potrebuje najbolj ljubezen, pogovor, pomoč, čas zase, vzpodbudo. Nosečnost/porod ni ljubezen, je pa drugačno stanje, nikoli po porodu ni več enako kot je bilo prej. Tudi ženska ni več nikoli enaka - odvisno le, kako na to gledaš.