Starševski čvek

Jim verjamete?

Default avatar
pogodbe za delo so take, kot so. v pogodbah so bruto plače. če se obdavčitev (dohodnina) zniža, delodajalec ne more samovoljno znižat bruto plač, da bi delavec ohranil isti neto.
Default avatar
Niti slučajno, se je pred leti že nižal in potem popolnoma ukinil davek na izplačane plače, pa ni bilo ne višjih plač in ne novih zaposlitev na račun tega.
Default avatar
Boom je napisal/a:

Ja, ja, seveda. Potem pa svizec zavije čokolado, ja. Če bi delodajalci lahko prišparali kakšen denar, bi šel direktno v njihove dohodke. Dva vikenda nista ravno ne vem kaj, pa jahta bi se tudi dala zamenjati za večji model...
Default avatar
Pa saj se da (oziroma bi se v normalni državi dalo) vse lepo urediti.
Delodajalec, ki daje poštene plače, naj dobi tudi znižanje stroškov.
Delodajalec, ki pa nateguje prekarce, nateguje študente, nateguje
delavce za "poskusno dobo"...da ne naštevam, naj ima pa najvišje
stroške dela - saj jih z vsem tem nategovanjem gotovo ima, kajne?

In ni treba nobene visoke matematike...samo plačna lista zaposlenih
se predloži.
Default avatar
Barca je napisal/a:
zakaj bi pa se morale?

davek na plače je bil popolnoma nepotreben davek, ki je bremenil podjetnika.
Default avatar
spreminjat pogodbe. je napisal/a:
Kot da ni praksa dajati v podpis novih pogodb in aneksov. Kakšne pa bodo pogodbe za novozaposlene? A ja, saj teh pa ne bo treba, ker oni bi ponovno uvedli vajeništvo.
Default avatar
spreminjat pogodbe. je napisal/a:
Ampak izgovori pa so bili tudi v to smer.
Default avatar
spreminjat pogodbe. je napisal/a:
V pozivu govorijo o stroških dela in davek na izplačane plače se je ukinil, kar pomeni, da so bili stroški dela nižji. Strošek dela ni samo bruto plača.
Torej so naredili točno to - znižali stroške dela, efekta za zaposlene pa ni bilo ...
Default avatar
Saj plače tudi bremenijo podjetnika :-)))
Default avatar
se pravi boom in barca, stara socialista, sta proti, da bi se znižala dohodnina in na ta račun povišale neto plače....

samo da kapitalistom ne bi kaj več ostalo, pa če vsi drugi crknemo poleg.
Default avatar
Če se znižajo dajatve in je v pogodbah o zaposlitvi navedena bruto plača, se bo neto izplačilo povečalo, logično. Vse ostalo so natolcevanja, Boom to obvlada.
Default avatar
spreminjat pogodbe. je napisal/a:


V pogodbah se delodajalec tudi zavezuje, da bo plačeval socialne prispevke in regres zaposlenim, potem se pa komot samovoljno odloči, da te zaveze ne bo izpolnil, ker mu ni v korist. Zato ni treba lapat, kako so delodajalci boječi pred zakonom, kako sveto spoštujejo pogodbe in ne morejo nič v nasprotju z njimi, ker če bi bilo to res, potem v Sloveniji ne bi poznali plačilne nediscipline.
Default avatar
spreminjat pogodbe. je napisal/a:
Govora je o željenem znižanju stroškov dela in ne o spremembi dohodninske lestvice ...

Mimogrede, če znižaš dohodnino oz.spremeniš lestvico, stroški dela ostanejo za podjetnika popolnoma enaki.
Default avatar
En kozu je napisal/a:
slovenci pač iščemo načine, kako ne plačat davke. ne bi plačevali davka na najemnino, dajmo vsem oddajat na črno. ne bi plačali normalnega računa obrtniku, ki ti pride na dom, komoooot, lahko brez računa, ni problema, samo da je malo manj za plačat. je pol kaj čudnega, če tud firme ne plačujejo davkov in prispevkov, kot bi jih morale? saj pa je to narodni šport.
Default avatar
Boom je napisal/a:
25 let se že dvigujejo bremena delodajalcem in ljudem, naj jih 1x zmanjšajo pa bomo videli, ti kot levičar se verjetno ne spominjaš več Bratuškove, ki je obljubljala, da je dvig ddv zgolj začasen ukrep? piše se leto 2016 in še vedno imamo 22% ddv, katarstki dohodek so napihnili do onemoglosti, grozi nam višji davek na nepremičnine ti pa zagovarjaš obdavčevanje ljudi..k..c pa tak levičar, ki podpira odiranje ljudi
Default avatar
spreminjat pogodbe. je napisal/a:
seveda jih iščemo, daj ljudem normalne davke pa jih bodo plačevali in ne bodo iskali načiov kako se plizmikati plačilu...kje si videl, da država pobere 25 % davka od oddajnja nepremičnine zraven ti pa nabije še kup drugih davkov in stroškov....
Default avatar
flashgordon je napisal/a:
aja
in zato si proti znižanju dohodnine - davka na dohodek fizičnih oseb?

genialno.
ker so že itak previsoki davki, smo vsi proti znižanju dohodnine, ker so to predlagali med drugim tudi podjetniki. ker njim se pač ne sme kak davek znižat.
Default avatar
sem za znižanje davkov, tudi podpiram delavce migrante v njihovem prizadevanju, da ne doplačujejo dohodnine v sloveniji, zagovarjam tudi to, da se ukine obveznost delodajlca, da plačuje zdravstveno zavarovanje delavcu, vsak zaposleni bi si moral sam plačevati zdravstveno zavarovanje, seveda ob predpostavki, da se dvigne plača, zagovarjam idejo, da mora bit znesek minimalne plače 1000 evrov neto, zagovarjam idejo, da se takoj ukine dopolnilno zdravstveno zavarovanje, vse to je možno narediti in preživeti, seveda se pa t.i elita temu upira in nas j... be v glavo
Default avatar
Jaz sem za to, da Slovenija postane davčna oaza. Da ukinemo praktično vse davke in da vse javne sisteme in infrastrukturo prevzamejo v upravljanje zasebna podjetja. Cene za zdravstveno zavarovanje naj oblikujejo zasebne zavarovalnice same; za pokojnine naj skrbijo zasebni pokojninski skladi, v katere bo vsak lahko plačeval po svojih željah in potrebah, če bo hotel in seveda brez jamstva države za izplačila, če sklad v prihodnosti propade; ceno izobraževanja naj določijo zasebne šole same, tudi osnovne; pomoč brezposelnim, invalidom in revnim naj prevzamejo izključno prostovoljne humanitarne organizacije z lastnimi sredstvi; ceste naj se vzdržujejo s samoprispevki: kolikor bomo prostovoljno zbrali za obnovo, toliko obnovljenega asfalta, mostov in tunelov bomo imeli; državno policijo, sodišča, inšpekcije naj zamenjajo zasebne varnostne službe, zakon močnejšega in zaupanje v dobronamernost, itd.