Starševski čvek

Z muckom na letalo samo lastnik?

Default avatar
Načrtujem obisk prijateljev v Londonu in bi rada vzela s sabo mlado mucko, ki ima urejene vse "dokumente", edina težava je, da kot lastnica nisem vpisana jaz ampak moj prijatelj, ki pa bo ostal doma. Ali bi lahko to bil problem? Kaj svetujete?
Default avatar
A za mucke ne velja karantena? Za pse vem da velja.
Default avatar
žčlm njjhhg je napisal/a:
Nobena karanena ne velja za nekomercialne premike. Je pa pomembno, da je pes čipiran, ima veljavno cepljenje proti steklini in ima potrdilo, da je v določenem roku dobil tretma proti echinococcusu.

Avtorica, ti pa za muco preveri pri veterinarski upravi VB kako je s tem, ampak po moje to, da nisi lastnica ni ovira, da potuje s tabo.
Default avatar
jaoooooo je napisal/a:
No ja moja kolegice je pred leti hotela vzeti psa s sabo na počitnice v VB, pa je izvedela da bi moral pes biti en mesec v karanteni. Zaradi stekline, ki je VB nima. Psa so potem dali v hotel. Ne vem pa če se je kaj spremenilo od takrat.
Default avatar
In zakaj pravzaprav moraš muco vlačiti v VB? A misliš,da ji je to kak poseben užitek? Zakaj ne more ostati doma s tistim na katerega je 'napisana'?
Default avatar
jaoooooo je napisal/a:
Tule so vse informacije

https://www.gov.uk/guidance/put-your-pe ... quarantine
Default avatar
vhfzfzflgvzhhjv je napisal/a:
https://www.justlanded.com/english/Unit ... rmits/Pets
Default avatar
Predlagam, da pustiš mačko doma in ji s tem prihraniš stres. Mačke so navezane na okolje, ne na lastnika tako kot psi. Sem bivša vzrediteljica pasemskih mačk in jih poznam v nulo.
Default avatar
Če muca ni vajena potovanj, priporočam obisk veterinarja, ki ji bo predpisal pomirjevala. Na sami kontrolni točki se o nošnji živali obvezno obvesti varnostno osebje, da muca ne bi šla skozi rentgen. Lastnik jo mora (običajno, odvisno od letališča) v posebni sobi vzeti iz kletke ven, da se opravi pregled kletke.
Živali sicer na potovanjih zelo trpijo, tresejo, pogosto se od strahu tudi podelajo. Sploh, ko se jih nalaga v trup letala (pse), skupaj s potovalnimi kovčki.
Lahko si samo zamisliš, kako jim samim v temi, ko zalaufajo hrupni motorji letala...Človek si to zna razložiti, žival žal ne.
Default avatar
Ne muči živali, pusti jo doma.
Default avatar
zala01 je napisal/a:
Leta nazaj, ko sem še verjela v to, sem zaradi tega morala predčasno prekiniti dopust, ker je maček pristal na infuziji, saj v moji odsotnosti ni hotel niti vode pit.
Tako da se je kar malo za vprašat, kako to, da se nekatere ne navežejo na lastnika...
Default avatar
Ja, zaradi tebe ni hotel piti, no upam, da je vsaj jedel, haha, eni pa imate mrzle.
Default avatar
No no muc mora videti nove kraje tako kot dojencki. ^^
Default avatar
zala01 je napisal/a:
Še enkrat preberi.
Default avatar
zala01 je napisal/a:
Sem macja lastnica ze 22 let in mislim, da je skrajni cas, da se tole staro in preziveto teorijo, da se macek ne naveze na lastnika, vrze v smeti. Kot vzrediteljica pasemskih mack si verjetno imela vec mack hkrati. Poskiusi imeti 1 macko in se ukvarjaj z njo kot z zivim bitjem, ne le kot producentko materiala za prodajo in se ti bo hitro posvetilo, o cem govorim.

Za avtorico teme pa tole. Svetujem ti, da mucko pustis doma pri lastniku, ki bo poskrbel zanjo. Potovanje bo za macko zelo stresno, tudi ker tebe ne bo zraven, saj jo bodo najverjetneje dali k prtljagi. Stresno bo tudi zate. Doma je navajena na nek red, imela bo svojega cloveka, pocutila se bo varno.