Forum.Over.Net

Starševski čvek

V Franciji napadalec, domnevno povezan z IS-jem, ubil policista in njegovo partnerico

Default avatar

Lahko noč

V bližini Pariza je moški, ki naj bi domnevno prisegel zvestobo t. i. Islamski državi, zabodel policijskega častnika. V hiši je policija našla še truplo njegove partnerice.

Posebni policijski enoti je po vdoru v hišo v Magnavillu, 50 kilometrov severozahodno od Pariza, uspelo rešiti triletnega dečka, ki ga je napadalec tako kot partnerico ubitega policijskega poveljnika vzel za talca. Napadalca so ubili. Francosko tožilstvo je že sprožilo preiskavo morebitnega terorističnega napada.

Kot poročajo francoski mediji, je bil napadalec 25-letni Larossi Aballa, ki je bil leta 2013 obsojen zaradi sodelovanja v džihadistični organizaciji s povezavami s Pakistanom. Tedaj je bil obsojen na tri leta zapora – od tega na pol leta pogojno – zaradi "kaznivega združevanja s ciljem priprave terorističnih dejanj". Obsojen je bil skupaj s še sedmimi osumljenci, navaja STA.

Amaq: Napadalec "borec" IS-ja
Tiskovna agencija Amaq, ki je povezana s samooklicano Islamsko državo, je medtem poročala, da je napad izvedel "borec" Daeša (arabski akronim za IS), piše Reuters. Če bodo te navedbe potrjene, gre za prvi napad skrajnežev v Franciji po terorističnih napadih v prestolnici lani novembra, ko je umrlo 130 ljudi.

Policista devetkrat zabodel v trebuh
Kot poroča BBC, naj bi po navedbah prič moški ob napadu na 42-letnega policista, ki pred hišo ni bil v uniformi, kričal: "Alah Akbar" oziroma "Bog je največji." Devetkrat ga je zabodel v trebuh. Potem je odšel v hišo in otroka ter partnerico vzel za talca in se zabarikadiral. Tudi med pogovori s policijskimi pogajalci naj bi prisegel zvestobo IS-ju. Posebne policijske enote so pred hišo prišle okoli 21.00, po neuspešnih pogajanjih pa so okoli polnoči vdrle v hišo.

V uradu predsednika Francoisa Hollanda so že sklicali izredni sestanek z vsemi visokimi uradniki, ki skrbijo za varnost v državi, na katerem bodo razpravljali o dogodku. V Franciji že zaradi bojazni pred terorističnimi napadi med evropskim nogometnim prvenstvom, ki se je začelo v petek, veljajo izredne razmere.

http://www.rtvslo.si/svet/v-franciji-na ... ico/395631


Muktikulti in religija miru
Default avatar

grozljivo...

Grozljivo, kot za časa turških vpadov.... Poboj nevernikov....

Ja, tako miroljubne religije pa ta svet še ni videl.