Starševski čvek

Poljska z zakonom zapovedala popolno odstranitev komunističnih simbolov iz javnosti

Default avatar
Poljski parlament je pred kratkim sprejel zakon o dekomunizaciji, ki daje lokalnim oblastem eno leto časa za odstranitev vseh simbolov represivnega komunističnega režima iz javnega prostora.

Prepoved propagiranja komunističnega ali kateregakoli drugega totalitarnega sistema se nanaša na vse javne zgradbe, objekte, naprave, javno praznovanje komunističnih praznikov, ki spominjajo na ljudi, organizacije, dogodke in datume, ki simbolizirajo represiven ter avtoritaren režim na Poljskem med leti 1944 in 1989. V primeru nespoštovanja zakona v določenem roku bo oblast lahko določila novo začasno ime.

Več na: http://nova24tv.si/svet/poljska-z-zakon ... -javnosti/
Default avatar
Bravo, Poljaki. je napisal/a:
Kdor pozna zgodovino ve da je poljska bila izdajalka.Hitlerju se je predala in se jim podredila.Uporniki partizani pa so pobegnili v gozdove in se borili proti nacistom.Takrat v 2 SV je brat ali sosed hranil naciste,brata pa izdal,da so ga ubili.

Glede na nekaj pa mi ni jasno.2x se mi je zgodilona tem forumu,ko sem hotel napisat Yugo ali Yugoslavija,da nisem mogel oddat komentarja.

Drugače pa rdeča zvezda je simbol,dokler smo nosili rdečo zvezdo smo bili močan narod na svetu,ko smo jo odstranili,smo oziroma ne še,saj propadamo in uničujemo sami sebe.
Default avatar
Zgodovina je napisal/a:
So simboli, ki so hujši od zvezde.
Default avatar
Zgodovina je napisal/a:
:D Kdor pozna zgodovino, ve, da so se pod rdečo zvezdo zgodila najhujša grozodejstva v zgodovini človeštva z največjim številom nedolžnih žrtev. Pa malo ponovi pravopis. :)
Default avatar
pol pot je napisal/a:
Poglej samo vero,ameriko koliko grozodejstev so naredili,koliko vojn sprožili,koliko ljudi pobili.Ali iz zgodovinskih knjig ne razumeš pravopisa???
Default avatar
Zgodovina je napisal/a:
A daj no? Jaz sem pa zavedeno mislilo, da je Poljsko izdala Evropa z Angleži na čelu.. Kdaj so pa Rusi pobili tiste častnike?
Default avatar
kaj me briga kaj je bilo mene zanima bodocnost nas vseh, predvsem pa mladih.
Default avatar
Poljska naj prepove zvezde, mi bomo pa križe in puščavske pravljice. Potem se pa katolibani selijo na poljsko, komiji pa sem. Tako bo najbolje.
Default avatar
Poljska naj je napisal/a:
Ma ja, a bomo že končno razjebali državo do konca hahahaah
Default avatar
Poljaki so znani verski fanatiki.
Default avatar
hahahaha je napisal/a:
Kosovski doktor naj se poljsko začne učit, saj je pameten, učen človek.
Default avatar
Haha. In potem bo prišla naslednja oblast in bo ukazala odstraniti simbole te oblasti in potem naslednja in naslednja ... Kako kakovostno preživeti svoj čas na zemlji 101. A pa kar VSI totalitarni režimi jih motijo? A bodo potem prepovedali tudi vse latinske izposojenke? Ali samo tiste iz časa cesarstva? Da o najbolj očitnih simbolih izjemno nedemokratične institucije sploh ne govorim, ker so že drugi.

Ampak, ok, če RES nimajo večjih problemov v državi, zakaj pa ne.
Default avatar
Uuu, kakšna čustvena navezanost na samooklicane največje človekoljube, zbrane pod rdečo zvezdo, dejansko pa prvovrstne krvnike. A fejst boli? :D

Poljaki bodo že poskrbeli zase, bolj uspešno kot Slovenci (zase) kadarkoli, nič se ne bojte. Še zmeraj jih tepejo desetletja sovjetske okupacije, pa se pobirajo in še bolj se bodo. Moje spoštovanje Poljakom.
Default avatar
Rusija priznala, da je pokol v Katinskem gozdu naročil Stalin

Spodnji dom ruskega parlamenta je v resoluciji obsodil pokol 20.000 poljskih častnikov v Katinskem gozdu in zapisal, da je pokol naročil Josip Stalin.

Pokol več tisoč poljskih častnikov in drugih pomembnih Poljakov leta 1940 na zahodu Rusije, ki ga je izvedla tajna sovjetska policija NKVD (Ljudski komisariat za notranje zadeve), je dolga leta kalil odnose med Rusijo in Poljsko.

Resolucija spodnjega doma dume, sprejeta po burni razpravi in kljub nasprotovanju ruskih komunistov, predstavlja odmik od dozdajšnjega stališča Moskve, ki je trdila, da so pokol med 2. svetovno vojno zagrešili nemški nacisti.

http://www.rtvslo.si/svet/rusija-prizna ... lin/244861
Default avatar
Nacistični katolibani kažejo svoje mišice.
Default avatar
naprej, Poljska je napisal/a:
Preseli se v katolibansko pravljico, sploh ne vem, kaj komunistično Slovenijo tlačiš. Šc!
Default avatar
Je vrag, ko se enkrat izve resnica. Tudi po več desetletjih. Prav to zdaj matra slovenske komuniste, ko smo našli žrtve povojnega poboja. Kosti je na tone. Nekateri imajo še danes zapestja zvezana z žico. Koliko je pa še zazidanih v rove?
Default avatar
kokapri65 je napisal/a:
Ne moreš tiščati glave v pesek. Če ne razčistiš s preteklostjo, ne moreš naprej. A ni to dovolj jasno razvidno v naši ljubi Sloveniji?
Default avatar
Vse pride na svetlo je napisal/a:
To so žrtve katoliškega nasilja, stare so pa več kot 300 let.
Default avatar
kot noj je napisal/a:
In taki imajo volilno pravico in ti v parlament spravijo Desus, SD ali Združeno levico. Še naprej bomo umirali na obroke.