Med.Over.Net

ABC ginekologije in porodništva

nosečnost bližina rtg naprav

Default avatar

lipiki

pozdravljeni, ker sem noseča 4 tedne, me nekaj zanima. delam v bližini rtg naprave, rtg slikajo v enem prostoru, vmes so navadna vrata in tam je že naša pisarna- je prehod vmes kjer rentgenolog občasno pride k nam. ali to sevanje iz rtg naprav seva tudi k nam, oziroma koliko sevajo te naprave? bi bilo bolje da ne bi delala tam v času nosečnosti?
hvala
Default avatar

Stanko Pušenjak

Spoštovani,
dvomim, da so vrata med vami in RTG aparatom povsem navadna. Običajno se RTG aparati, četudi zelo šibki, vgradijo le v posebej pripravljene prostore, ki so povsem obdani s svinčenim ovojem, tudi vrata, četudi tega vi ne vidite na zunaj. Takšna je tudi zakonodaja in če je kakorkoli drugače, je to kaznivo. Če vas torej skrbi, predlagam, da o tem vprašate kar RTG tehnika oziroma si priskrbite tehnično dokumentacijo prostorov in RTG opreme, ki se je bojite.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------