Starševski čvek

prenova kopalnice v bloku

Default avatar
Razmišljamo o prenovi kopalnice v bloku in se mi poraja kup vprašanj, če se komu ljubi odgovorit.
Koliko časa približno traja in kako ste zdržali predvsem brez WC-ja (koliko časa si čisto brez?), stuširat se imamo it kam, na wc pa ne moreš letat par km stran, s sosedi pa nimamo takih stikov, da bi hodili k njim.
Razmišljala sem, da bi šla takrat za par dni na dopust, pa vendar ne moreš pustit enih XY delavcev, da šarijo po stanovanju medtem ko te ni?
Je komu že delal kopalnico "na ključ" Merkur? Izkušnje?
S kakšnim stroškom približno bi lahko najceneje prišla skoz za kopalnico 3,8m2 in wc 1,6m2?
Pride v WC-ju bistveno dražje školjka, obešena na steno in podometni kotliček kot navadna školjka na tleh in klasičen kotliček, glede na to, da je treba postavit del stene, kamor se obesi školjka in vgradi kotliček?
V kopalnici bi imela tuš namesto kadi, vendar ne tuš kabine z utori za drsna vrata, ampak tuš kad z vrati ali pa odtok direktno v tla - če je to možno v bloku, da ne začne zamakat spodnjim sosedom. Je to bistveno dražja zadeva?
Za vsak odgovor in mnenje bom zelo hvaležna!
Default avatar
Forum podsvojo streho! Tam boš izvedela vse. So res stručkoti.
Default avatar
Vem, ampak tule je večja frekvenca. Pa zaenkrat ne rabim prav stručkotov ampak samo kak nasvet ali mnenje tistih, ki so to že počeli.
OK, tudi preusmeritev na drug forum je nasvet ;)
Default avatar
predvsem od vseh z istim vhodom pa še od par sosedov z drugega vhoda pridobi "dovoljenje", jih obvesti v katerem času bo ropot,
vprašaj za morebitne neugodne ure ...
Njabolje, da jim v nabiralnike daš listek s svojim naslovom in prošnjo, da ti listek vrnejo
Default avatar
Moj mož se ukvarja s tem, ampak trenutno dela tako da ga ne morem vprašati za točne informacije o ceni in trajanju. Vem pa, da določene stranke mu pustijo ključ in je sam notri v stanovanju, spet druge stranke pa so zraven. Odvisno od stranke.
Default avatar
Gost. je napisal/a:
Za prenovo kopalnice ne potrebuje "dovoljenja" sosedov. Dogovori se z izvajalci del in upravnikom ali hišnikom glede zaprtja vode (najbrž bo potrebno kakšen dan ali nekaj ur) in nalepi obvestilo pri vhodu ali na oglasno desko, da bodo od dne do dne potekala gradbena dela v njenem stanovanju.
Preveri, če imate hišni red, tam ponavadi pišejo ure od kdaj do kdaj se lahko dela (npr. od 8. do 18. ure med delavniki).

In to je vse, ne pa da bo delala anketo, kdaj bi ostalim stanovalcem ustrezalo, da ona prenovi kopalnico. Če smo iskreni, najbrž nikoli, ker se vedno razbija in robota.
Default avatar
Zoprnela je napisal/a:
Res je. Samo na oglasno desko napišeš, da se bodo v tem stanovanju od takrat do takrat izvajala gradbena dela oz.prenova kopalnice, se opravičuješ za ropot in to je to.
Default avatar
cena kopalnice je tam tam cca 5000€, seveda odvisno od tvojih želja. Obnova traja približno 8 do 10dni. Sami smo jim zaupali ključ in ni bilo nobenih problemov. Glede Wc-ja pa smo stvar rešili z prenosnim WCjem,v službi, pa z okoliškimi bifeji. Se da preživet.
Default avatar
poznam enega ki se spozna na to
če hočeš ti dam cifro
Default avatar
Ena mama je napisal/a:
samo, da ne bo na MON.u en kup zmerjanja, ker sosedje ropotajo ☺☺☺
pa nikogar niso osebno vprašali za dovoljenje ☺
Default avatar
tinabrez je napisal/a:
5000€ ???? A imate zlato???
Default avatar
ehh je napisal/a:
ne ni zlata, je pa sedaj komplet obnovljena, vklučno z vso instalacijo in kopalniškim pohištvom.
Default avatar
kako ste vi je napisal/a:
Nekje 4000€ pride vse skupaj, delo pa traja nekje do 15 dni.
Bi bilo ceneje (najprej je rekel nekje 2800-3000€), ko pa sem mu prebrala tvoje želje, pa je rekel 4000€. To je seveda okvirna cena, o približno takem strošku lahko računaš. Za točno ceno pa je najboljši ogled. Za katerega izvajalca se boš odločila, pa je seveda tvoja stvar.
Default avatar
Ena mama je napisal/a:
Hvala za tale odgovor - katere pa so tiste moje želje, ki podražijo zadevo? V kakšnem primeru bi prišla skoz s 3000?
Seveda imam namen poiskat par izvajalcev za konkretne ponudbe in predelat ponudbo ploščic, keramike, armatur ..., da pridem čim ceneje skozi. Kopalnica, ki jo imamo zdaj, je stara 30+ let, še "originalna". Narejena iz najbolj poceni materialov verjetno. V zadnjih 15 letih so bile menjane samo pipe. In če jo zdaj prenovim s kakšnimi bolj poceni materiali, bo verjetno zdržala nadaljnjih 30 let, jaz pa morda sploh ne bom tako dolgo.
Se pa zahvaljujem za nasvete, kako se obnašat v bloku v primeru kakršnihkoli del in ropotanja, ampak tu mi je vse popolnoma jasno, zato tega nisem spraševala.
Default avatar
NIMAŠ IZKUŠENJ. KO BOŠ PRIŠLA V SALON IN TI BODO VŠEČ DOLOČENE PLOŠČICE BO ROK NAROČILA 6-8 TEDNOV. TAKO JE. KAJ ŠELE ZA KAŠNO POSEBNO KOPALNIŠKO POHIŠTVO.
Default avatar
kako ste vi je napisal/a:

Je ta kopalnica na Fužinah?
No, po merah bi pasala na Fužine, lahko je pa kjerkoli drugje, ampak na Fužinah imamo mi toliko staro kopalnico, še taprvo in ploščice so kot nove. Res so grde in marsikomu so dol popadale, ampak pri nas niso in glazura je tako sjajna, kot bi bile glanc nove.
Tudi mi se odločamo za prenovo kopalnice, pa se nikakor ne morem spravit k temu, ker vem, da takih kvalitetnih ploščic ne bom dobila ali pa jih bom zelo drago plačala.
Da bi nova kopalnica z najcenejšimi materiali zdržala 30 let? Ni šans!
Default avatar
kako ste vi je napisal/a:
Odtok direktno v tla....(kanalete....).
Glej, kot sem že omenila, to je cena na hitro, iz glave, brez ogleda, točnih izmer .....
Naredil je že ogromno kopalnic, kuhinj....v bistvu sem ti napisala samo okvirno ceno, da se lažje orientiraš, saj si sama napisala, da ne veš koliko te pride obnova kopalnice, kako dolgo traja, da je kopalnica dokončana...Glede cen se pa itak ve, več ponudb boš poslala, več različnih cen boš dobila in se tako na koncu tudi sama odločila za najcenejšega, srednjega ali najdražjega :(
Default avatar
Fužine? je napisal/a:
Niso Fužine.
Ja, nekaj ploščic je tudi že odpadlo, ampak bolj kot to, da kopalnica bolj ubogo zgleda me je strah, da bo po tolikih letih šla kakšna cev. To mi je pomembnejše pri obnovi kot sam dizajn in oprema kopalnice. Saj imam rada lepo in ja, če bi imela dovolj denarja na razpolago, bi si izmišljevala vse živo. Ker moram pa (žal) precej gledat na finance, bi rada čim ceneje prišla skoz, pa tudi če ni najmodernejše in najbolj top. V zidove mi je že od nekdaj škoda vlagat več kot je nujno potrebno.
Default avatar
Ne naredi odtoka v tla, s tem so same težave.

Tudi sicer imaš več težav s tuš kabino kot z banjo - začne hitro puščati kje na stiku med tuš kadjo in vrati.

Imam izkušnje z Merkurjem - naredili solidno. Pa cca 2 letih nam je iz tuš kabine začelo teči (stik med kadjo in vrati), samo popravili sami. Ampak to se dogaja vsem mojim znancem, ne glede na izvajalca del.
Default avatar
Pri nas je trajalo cca 10 dni. Blizu 4000 eur. Wc smo kupili v podjetju nazraku, nek prenosen kamp wc, ki nam je res dobro sluzil pa se poceni je.