Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Katero jed ste "odkrili" in vam je bila zelo všeč?

Default avatar

nekaj novega

Katero jed ste odkrili - tako da ste jo kdaj poskusili in vam je bila zelo všeč, zdaj pa jo večkrat pripravljate? Ali živilo....
Default avatar

kr.ena/2

Do pred kratkim nisem nikoli uporabljala prosene kaše. Zdaj jo imam na jedilniku vsaj 1 krat na teden
Default avatar

Yo_

kr.ena/2 je napisal/a:
Do pred kratkim nisem nikoli uporabljala prosene kaše. Zdaj jo imam na jedilniku vsaj 1 krat na teden
Na kakšen način jo pripravljaš? Ker meni "na sladko" ni, zbiram bolj ideje za kakšno dobro slano različico.
Default avatar

Živali Mačka

Pečen ananas s pikantno omako. Končno sem našla način, da mi paše ananas!
Default avatar

Yaki Udon

Japonski rezanci v super slastni omaki s piščancem in zelenjavo.
Default avatar

svemirka

Odojek divjega prašiča, čemaževa pena in ajdova kaša v obliki kokic ter tapiokin čips. Arabske baklave so mi tudi bile super.
Default avatar

prosimprosim

Yaki Udon je napisal/a:
Japonski rezanci v super slastni omaki s piščancem in zelenjavo.
a lahko lepo prosim za recept, to bi rada znala narest...

hvala že vnaprej!
Default avatar

kr.ena/2

Yo_ je napisal/a:
kr.ena/2 je napisal/a:
Do pred kratkim nisem nikoli uporabljala prosene kaše. Zdaj jo imam na jedilniku vsaj 1 krat na teden
Na kakšen način jo pripravljaš? Ker meni "na sladko" ni, zbiram bolj ideje za kakšno dobro slano različico.
Ker smo ljubitelji kremnih juh jo rada zakuham v juho. Uporabljam jo (predhodno kuhano) v slanih pitah, zelenjavnih narastkih in, kot rižoto (mesno ali zelenjavno). Je vsestransko uporabna, kot riž
Default avatar

Yo_

Hvala, razen juh tudi jaz tako nekako. Ampak premalokrat, pa iščem še kakšno idejo ;)
Default avatar

Yaki Udon

prosimprosim je napisal/a:
Yaki Udon je napisal/a:
Japonski rezanci v super slastni omaki s piščancem in zelenjavo.
a lahko lepo prosim za recept, to bi rada znala narest...

hvala že vnaprej!


Sori, ampak tudi jaz tega nisem kuhala sama. To sem poskusila na Odprti kuhni v LJ in bilo je zelo dobro! Če nisi daleč od LJ, pojdi kakšen petek na tržnico, tam je zanimive in dobre hrane v izobilju! Mogoče ti bodo oni povedali, kako to naredijo:))
Default avatar

jfdgpss

Krompirjevo-zelenjavna juha. Če bi mi kdo kdaj rekel, da bom to jedla, bi rekla, da je nor. Noro mi paše in odlično je za klestenje kil. :)
In ja, tudi Odprta kuhna je dobra za odkrivanje novih okusov. Mi smo obsedeni z egipčansko kuhinjo. In ugotoviš, da kaj takega zlahka pripraviš doma, samo prave začimbe rabiš.
Default avatar

Eka...

Z jogurtom, za malico :)
Default avatar

Eka...

Eka... je napisal/a:
Z jogurtom, za malico :)
Prosena kaša
Default avatar

PAD THAI

Yaki Udon je napisal/a:
prosimprosim je napisal/a:
Yaki Udon je napisal/a:
Japonski rezanci v super slastni omaki s piščancem in zelenjavo.
a lahko lepo prosim za recept, to bi rada znala narest...

hvala že vnaprej!


Sori, ampak tudi jaz tega nisem kuhala sama. To sem poskusila na Odprti kuhni v LJ in bilo je zelo dobro! Če nisi daleč od LJ, pojdi kakšen petek na tržnico, tam je zanimive in dobre hrane v izobilju! Mogoče ti bodo oni povedali, kako to naredijo:))
Verjetno misliš Pad Thai. Na netu je polno receptov.
Default avatar

ni isto

PAD THAI je napisal/a:
Yaki Udon je napisal/a:
prosimprosim je napisal/a:

a lahko lepo prosim za recept, to bi rada znala narest...

hvala že vnaprej!


Sori, ampak tudi jaz tega nisem kuhala sama. To sem poskusila na Odprti kuhni v LJ in bilo je zelo dobro! Če nisi daleč od LJ, pojdi kakšen petek na tržnico, tam je zanimive in dobre hrane v izobilju! Mogoče ti bodo oni povedali, kako to naredijo:))
Verjetno misliš Pad Thai. Na netu je polno receptov.
Pad Thai, ko že ime pove, je tajska jed. Japonski rezanci (Undon) so pa nekaj čisto drugega. Res pa je, da oboje prodajajo na odprti kuhinji in oboje je super.
Default avatar

dfsšd

Niso to široki riževi rezanci? Pa por in limona v kosih in piščanec? No, meni to ni bilo nič posebnega.