Starševski čvek

Kdo je že bil na tečaju varne vožnje?

Default avatar
Dajte mi malo povedat izkušnje, kaj in kako, se splača it na tečaj in kaj od tega odneseš?
Default avatar
Sem bila pri Kuzmiču in lahko rečem, da mi je bilo res noro všeč in predvsem zelo koristno. Imaš pa njihove avtomobile, tako da ti res ni škoda ne bremze tiščat :)
Default avatar
A ni tako, da greš s svojim avtom?
Default avatar
vožnja amzs je napisal/a:
Je tako.
Default avatar
Ali je varijanta da si avto tam izposodiš? So zato kkšni posebni stroški še potem?
Default avatar
Amzs vransko je napisal/a:
Default avatar
Bila na Vranskem s svojim avtom. Štos je ravno v tem, da greš s svojim avtom, da ga "začutiš" in znaš odreagirat v zoprnih situacijah. Na Vranskem imajo začetni tečaj, ko so hitrosti nekje do 50 ali 60 km/h in nadaljevalnega, ko se vozi 80-90 km/h, kot je nam povedal inštruktor. Vse skupaj traja cca. 8ur in priznam, da sem bila na koncu precej izmučena. Je bila pa to ena najbolj pametnih investicij.
Default avatar
Tečaj varne vožnje priporočam.

Prej se mi je samo zdelo, da avto po več letih samostojne vožnje obvladam, ampak tu se me naučili novih "trikov" obvladovanja avtomobila in odvadili nekaterih starih razvad. Dobil sem tudi boljši občutek za avto in samozavest.

Sedaj lahko vozim hitreje in varneje - rekel bi, da sedaj vsak dan privarčujem okrog 5-10 minut pri svoji vožnji v službo in domov.
Default avatar
A v Logatcu je tudi kaka lokacija za ta tečaj varne vožnje, od amzs -ja?
Default avatar
lort je napisal/a:
Kako daleč se pa voziš v službo?
Kolega vozi ful hitro in prehitro, jaz vozim ful počasi in vse po omejitvah ali manj, pri razdalji 50-60km je razlika takšna, da on dobi kavo, ko se jaz vsedem za mizo.

Đabe ti vse te prišparane minute, če se ti zgodi, da ne prideš domov...
Default avatar
Pozdravljeni,
AMZS izvaja tečaje varne vožnje v Centru varne vožnje na Vranskem. Tečaji varne vožnje so "vlaganje v voznika". Vsi zavarajumo svoje vozilo, skrbimo za pnevmatike na vozilu, nenazadnje opravljamo tekoče servise, da je vse v najlepšem redu. Koliko pa damo nase kot voznika, ki je ključni dejavnik v segmentu prometne varnosti?

Tečaji so namenjeni vsem starostnim skupinam in se razlikujejo po zahtevnosti. Na intenzivnem tečaju, ki traja osem ur z odmorom za kosilo, na poligonskem delu opravimo šest različnih vaj (kritične situacije v prometu). Pri tem pri vsaki vaji najprej le to napovemo, primerjamo z realnimi situacijami in iščemo težave s katerimi bi se lahko soočali. Sledi trening, ki se izvaja na drsečih podlagah (simulacija steptanega snega), tako, da je obraba pnevmatik neznatna. Vsekakor si lahko v centru vozilo sposodite, vendar je smisel, tako kot je bilo že zapisano, v tem, da preizkušate svoja vozila, spoznavate aktivno varnost v vozilih in ugotovite, kako delujejo vaše pnevmatike na omenjeni površini.
V tečaju dokazujemo, da je znanje osnova za varno vožnjo, vendar se moramo zavedati, da na uspešnost obvladanja vozila najbolj vpliva hitrost. Udeleženci, preko vaj, ponovitev ugotovijo in se zavejo učinka minimalno povišanih hitrosti in težavnosti, ki s tem nastopajo.

Vsekakor tečaj varne vožnje priporočam vsakemu, saj je vožnja vozila, kot vsak drug delovni proces, učenje in nadgradnja znanja.
Na spodnji povezavi si lahko ogledate vse tečaje, ki jih na Centru varne vožnje opravljamo. Prav tako so ob tečajih navedene cene. Le te so za člane AMZS nižje od 20%-30%, odvisno od vrste članstva.
še povezava: https://www.amzs.si/cvv.
Manuel Pungertnik
Inštruktor varne vožnje AMZS
Default avatar
logatec? je napisal/a:
V Logatcu nima AMZS, ima nekdo drug ... tukaj si poglej http://www.varnavoznja.eu/

Jaz sem bla v Logatcu in je blo super :) ce se odlocis za Logatec si vzami za instruktorja Sladjana :) ko se prijavis in zberes datum ti pise zraven kdo vodi tisti dan :)