Starševski čvek

Javna tribuna: Učinkovita raba energije v našem domu

Default avatar
Pozdravljeni MONovci in Energetika Ljubljana,

danes se pogovarjamo o učinkoviti rabi energije v našem domu.

Pisali bomo o tem, kako si lahko s povezovanjem dobave več vrst energentov kot so toplota, zemeljski plin in elektrika ter z njimi povezanimi energetskimi storitvami zagotovimo udobje vseh virov energije na enem mestu, pa tudi o prednostih visoko učinkovite soproizvodnje energije in zakaj je dobro voziti avtomobile na metan.

Za vprašanja kot tudi za odgovore se zahvaljujemo.

Dobrodošli!
Priponke

Nasvet_pralni-stroj1.jpg
(25.4 KiB)

Default avatar
Kok stane, če pride svetovalec iz Energetike Ljubljana na dom, da vidi situacijo. Ali je to sploh mogoče naročiti.
Default avatar
Kašni so najbol varčni načini uporabe bele tehnike?
Default avatar
Ker boste izpostavljali same prednosti, me zanima tudi druga plat.

Zanima me, kakšne so slabosti vozil na metan. Začetna investicija? Kako varen je metan za skladiščenje? Kolikšna je cena porabe v primerjavi z električnim vozilom?
Hvala
Default avatar
Pozdravljeni,
imam toplotno črpalko za gretje in hlajenje vode v bazenu ter ogrevanje hiše s kurilnim oljem. Hiša je majhna in zelo dobro izolirana. Zanima me ali lahko to toplotno črpalko izkoristim tudi za gretje in hlajenje hiše? Črpalka je kar oddaljena od hiše (CCA 50M).
Default avatar
Živim v bloku na Fužinah. Imamo upravnika in ne razumem najbolj kako se obračuna ogrevanje. Včasih imam občutek, da neki ne štima.
Default avatar
Živjo, za menjavo dobavitelja, kako to kot posameznik urejaš? Odklop pa nov priklop? Pač če ti je ena ponudba bolj ugodna ane …. da ni preveč zapleten, k me je mal strah, da ne bi ostal brez elektrike. :)
Default avatar
mene pa znima zakaj so vozila na metan bolša od navadnih bencinarjev/dizlarjev?
Default avatar
Bral sem v reviji da z Energetiko LJ lahko pridem do boljšega zraka, nisem razumel čisto točno, lahko nekdo razloži?
lp
Default avatar
zurmič je napisal/a:
Pozdravljeni MONovci,

najboljši nasveti so seveda zastonj :)

V Energetiki Ljubljana se trudimo svojim strankam svetovati v skladu z njihovimi potrebami, to kar počnemo, delamo vse v njihovo korist, in to brezplačno. Preprosto nas pokličete na naš brezplačni telefon 080 2882 in z veseljem vam bomo odgovorili na vse in se z vami tudi dogovorili za brezplačen obisk.
Default avatar
Upam, da mi boste lahko pomagali, čeprav je bolj specifično vprašanje.

Hišo 120 kv.m. ogrevamo na elektriko s klasičnimi radiatorji na navadne ventile.
Za ogrevanje vode je dodaten bojler.

Imamo peč Thermo. Slika v prilogi.
Zanima me, kako je optimalna regulacija delovanja peči? Na koliko nastaviš temperaturo vode, je bolje vklaplati in izklaplati peč, kaj so vsi ti gumbi?
Radi bi optimizirali porabo, sedaj je bil strošek elektrike 240 Eur mesečno (feb mar).

Hvala!
Priponke

20160513_110158.jpg
(366.05 KiB)

20160513_110211.jpg
(382.72 KiB)

Default avatar
Ali pri vas naredite tudi vse potrebne projkete in inštalacije, če se odločimo, da gremo na plin? Priporočate, da gremo na zemeljski plin?
Default avatar
Pozdravljeni, želeli bi se priključiti na sistem daljinskega ogrevanja, a se nama s partnerjem zdijo postopki preveč zakomplicirani. Lahko poveste, čist preprosto – kaj je sploh potrebno narediti, da bi se priključili?
Default avatar
Imam hišo (kvadratura 120m). Hiša je dobro izolirana. Ogrevamo jo na kurilno olje. Na kurilno olje ogrevamo tudi vodo. Poleti uporabljamo peč samo za gretje vode. Ker je bojler zelo majhen 60L se peč neprestano zaganja in dogreva vodo. Zanima me ali bo manjša poraba elektrike in olja, če nastavimo tajmer in segrejemo vodo le popoldan (1x dnevno), saj nam načeloma to zadostuje.
Default avatar
a mogoče kdo ve ke so te polnilci za avto na metan?
lp
Default avatar
Letos gremo v prenovo plinske peči. Lani ste ponujali subvencije. Zanima me, ali imate to tudi letos, in kako poteka izplačilo subvencije.
Default avatar
V hiši imam potratneža, saj plačujem nenormalno ogromen znesek za elektriko. Na kakšen način naj ga poiščem glede na to, da imam večino naprav vgrajenih v omare ali knavf in nikakor ne moram priti do mesta kjer so vklopljeni?
Default avatar
Komplikator je napisal/a:
Pozdravljen. Skrb je odveč. Postopek menjave je enostaven in brezplačen. Najbolje, da pokličete brezplačno telefonsko številko 080 2882, kjer boste skupaj s sodelavkami izbrali zase najprimernejši paket, ki si jih predhodno lahko ogledate že na naši spletni strani http://www.bivanjudajemoutrip.si/#!/ene ... a-energija. Tu si lahko izračunate tudi prihranke, ki jih dosežete z menjavo dobavitelja, in od tu tudi oddate prijavo v akcijo.
Default avatar
Živim skoraj v Centru in se želim priključiti na vročevodno omrežje, ampak mi vsi pravijo, da je to precej drago. Koliko znese investicija za hišo dvojčka, smo pa tri družine notri?
Default avatar
Ponujate finančni najem … kaj točno se pod to smatra? kako pridobiš, kako je z obrestmi?