Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Je še komu kurje meso odvratno?

Je še komu kurje meso odvratno?

Jaz ga ne morem jesti oziroma mi ob pogledu nanj začne dvigovati želodec. Jem svinjsko, goveje, ribje in celo zajčje meso. Perutnina mi pa ne leži že od malega. Fuj, pa tista koža na kuri. Bljak.

Pa probaj od tačrne kokoške je ful dobr

https://www.google.si/search?q={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Drne+koko{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1i&rlz=1C1TEUA_enSI539SI539&biw=1777&bih=847&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjHpoDQvtLMAhWMEiwKHUjvAmEQ_AUIBygB&dpr=0.9#imgrc=kjU8OAve9BhQyM{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A

Jem, vendar le belo meso, kozo pa odstranim ze pred pripravljanjem.

nova
Uredništvo priporoča

Popolnoma se strinjam s tabo. Tudi meni je kurje meso odvratno da bolj odvratno ne more biti.

Meni pa je perutnina všeč. Ovčje meso zna biti čudno, predvsem vonj mislim.

Polna rit, zato si ti dviguje. Če bi bila lačna , bi jedla še kaj drugega, pa za foro: polže, žabje krake, črve, kitajsko podgano, psa, mačko….Jaz bi od tega jedla vse, če bi bila lačna.


Njami jagnjetina! Če jo dam v pac in naslednji dan počasi spečem nepopisno diši!


Njami jagnjetina! Če jo dam v pac in naslednji dan počasi spečem nepopisno diši![/quote]

Potem je zate obisk Plitviških jezer. :)) Tam imajo dobro jagnjetino.

Ja, ne jem te farmsko rejene perutnine, ker mi je preveč posebnega vonja, meso po peki sluzavo. pa ker imam še na brbončicah v spominu okuse s tisto perutnino, ki smo jo sami brez hormonov in antibiotikov redili pred 30 leti pri starih starših. Je res, da je trajajo cca 2 meseca dlje do zaolne teže, kot dandanes, ampak tisto meso je bilo res risnega okusa.

Od današnje perutninejem in pripravljam le kopune ( skopljene peteline). Med 20-30 eur za enega celega do pol, s kozjanskega so najboljši, ker so tam avtohtoni. Specialiteta. Nikoli žal denarja.

Drugače pa od mesa jem le morsko in ovčje meso.


Njami jagnjetina! Če jo dam v pac in naslednji dan počasi spečem nepopisno diši![/quote]

Potem je zate obisk Plitviških jezer. :)) Tam imajo dobro jagnjetino.[/quote]

Duly noted 😉

Meni je vsako meso odvratno in mi smrdi. In to že iz zgodnjega otroštva dalje. Eni imamo to očitno kar prirojeno.

tudi meni je ogabno, vse, videz kure, ko jo pripravljaš, okus pa sploh, mi gre kar na bruhanje…ne jem ne kurjega, ne puranjega, piščančjega…jem pa vse ostalo, svinjina, govedina, zajca, ribe, divjačina.

Kure pri nas ne jemo, je premastna.

Piščančje meso pa mi je od vseh vrst mesa, najboljše. Najraje imam pečenega piščanca, ki se dobro uro vrti v pečici. Hrustljava kožica je nekaj najboljšega…. Pa pečene perutničke, bedrca.
Ni ga čez dobro začinjenega pečenega piščanca.

Ni problem v denarju ali polni riti. Eni ne prenesejo korenčka, drugi kolerabe, jaz pač ne kurjega mesa. Kje sem dobila tak odpor ne vem. Najbolj smrdi mi pa kurja juha. Oče jo ima rad, meni pa ves ta smrad od juhe pokvari dan.

Raje sem lačna kot ugriznem v kurje meso. Res. Vam ljubiteljem tega mesa se bo zdelo čudno. Tudi taki živimo, ja.

Mam ravno piščanca v pečici, mmmmm komaj čakam, da se speče.

Dober tek!

Jaz sem bila danes pri krompirju. Krompirjev golaž.

Kupljen piščanec mi smrdi po ribi.
Že nekaj let kupujemo domače piščance, 3 x letno, jih naročimo po cca 10, 15 komadov.
Hranjene izključno z ječmenom, koruzo in pšenico. Prosta reja, kolikor se pač ti mali piceki lahko sprehajajo. Preverjeno so lahko zunaj, se večkrat zapeljemo do reditelja, kao na kavico, in je vedno vse kot mora biti.
Kilaža med 2,5 in 3 kg, da imajo že malo maščobe na sebi. Kolje in očisti on, mi doma razkosamo ali damo zamrznit cele.
Meso vrhunsko, okus božanski.
Kupljen je pa…… bljak. Še pes ga ne poje. To tudi nekaj pove.

Res je! Kure nikoli ne jemo, tudi v juhi ne, ampak piščanec, sploh če dobiš kakšnega domačega (od kmeta) je pa nekaj najboljšega:))) Mi najbrž piščanca pojemo v 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, le 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ostane za npr. svinjino, govedino in ribe. Zajčjega mesa ne jemo, prav tako ne ovce, koze ali divjačine.

Ponavadi jemo pečenega piščanca, če je koža lepo zapečena in hrustljava, je odlična, ampak je precej kalorična. Jemo vse kose piščanca, ne le belo meso. Tudi pohan piščanec je super, ampak spet precej kaloričen, zato si ga redkeje privoščimo.

Glede na to, da očitno misliš, da govedo, prašiči, kunci ipd. nimajo kože, je tvoj problem zelo lahko rešljiv. Kupiš perutninsko meso, kjer je koža že odstranjena. Big problem.

New Report

Close