Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Je še komu kurje meso odvratno?

Default avatar

Obrne želodec, ko vidim

Jaz ga ne morem jesti oziroma mi ob pogledu nanj začne dvigovati želodec. Jem svinjsko, goveje, ribje in celo zajčje meso. Perutnina mi pa ne leži že od malega. Fuj, pa tista koža na kuri. Bljak.
Default avatar

Barca

Jem, vendar le belo meso, kozo pa odstranim ze pred pripravljanjem.
Default avatar

popolnoma se strinjam s tabo

Popolnoma se strinjam s tabo. Tudi meni je kurje meso odvratno da bolj odvratno ne more biti.
Default avatar

antilopa

Meni pa je perutnina všeč. Ovčje meso zna biti čudno, predvsem vonj mislim.
Default avatar

tečna tašča

Polna rit, zato si ti dviguje. Če bi bila lačna , bi jedla še kaj drugega, pa za foro: polže, žabje krake, črve, kitajsko podgano, psa, mačko....Jaz bi od tega jedla vse, če bi bila lačna.
Default avatar

boldrik

antilopa je napisal/a:
Meni pa je perutnina všeč. Ovčje meso zna biti čudno, predvsem vonj mislim.
Njami jagnjetina! Če jo dam v pac in naslednji dan počasi spečem nepopisno diši!
Default avatar

antilopa

boldrik je napisal/a:
antilopa je napisal/a:
Meni pa je perutnina všeč. Ovčje meso zna biti čudno, predvsem vonj mislim.
Njami jagnjetina! Če jo dam v pac in naslednji dan počasi spečem nepopisno diši!
Potem je zate obisk Plitviških jezer. :)) Tam imajo dobro jagnjetino.
Default avatar

zadnjih 5 let

Ja, ne jem te farmsko rejene perutnine, ker mi je preveč posebnega vonja, meso po peki sluzavo. pa ker imam še na brbončicah v spominu okuse s tisto perutnino, ki smo jo sami brez hormonov in antibiotikov redili pred 30 leti pri starih starših. Je res, da je trajajo cca 2 meseca dlje do zaolne teže, kot dandanes, ampak tisto meso je bilo res risnega okusa.

Od današnje perutninejem in pripravljam le kopune ( skopljene peteline). Med 20-30 eur za enega celega do pol, s kozjanskega so najboljši, ker so tam avtohtoni. Specialiteta. Nikoli žal denarja.

Drugače pa od mesa jem le morsko in ovčje meso.
Default avatar

boldrik

antilopa je napisal/a:
boldrik je napisal/a:
antilopa je napisal/a:
Meni pa je perutnina všeč. Ovčje meso zna biti čudno, predvsem vonj mislim.
Njami jagnjetina! Če jo dam v pac in naslednji dan počasi spečem nepopisno diši!
Potem je zate obisk Plitviških jezer. :)) Tam imajo dobro jagnjetino.
Duly noted ;-)
Default avatar

khm...

Meni je vsako meso odvratno in mi smrdi. In to že iz zgodnjega otroštva dalje. Eni imamo to očitno kar prirojeno.
Default avatar

jaaaaa

tudi meni je ogabno, vse, videz kure, ko jo pripravljaš, okus pa sploh, mi gre kar na bruhanje...ne jem ne kurjega, ne puranjega, piščančjega...jem pa vse ostalo, svinjina, govedina, zajca, ribe, divjačina.
Default avatar

najboljše meso

Kure pri nas ne jemo, je premastna.

Piščančje meso pa mi je od vseh vrst mesa, najboljše. Najraje imam pečenega piščanca, ki se dobro uro vrti v pečici. Hrustljava kožica je nekaj najboljšega.... Pa pečene perutničke, bedrca.
Ni ga čez dobro začinjenega pečenega piščanca.
Default avatar

Obrne želodec, ko vidim

tečna tašča je napisal/a:
Polna rit, zato si ti dviguje. Če bi bila lačna , bi jedla še kaj drugega, pa za foro: polže, žabje krake, črve, kitajsko podgano, psa, mačko....Jaz bi od tega jedla vse, če bi bila lačna.
Ni problem v denarju ali polni riti. Eni ne prenesejo korenčka, drugi kolerabe, jaz pač ne kurjega mesa. Kje sem dobila tak odpor ne vem. Najbolj smrdi mi pa kurja juha. Oče jo ima rad, meni pa ves ta smrad od juhe pokvari dan.

Raje sem lačna kot ugriznem v kurje meso. Res. Vam ljubiteljem tega mesa se bo zdelo čudno. Tudi taki živimo, ja.
Default avatar

mmmmmmm

Mam ravno piščanca v pečici, mmmmm komaj čakam, da se speče.
Default avatar

Obrne želodec, ko vidim

Dober tek!

Jaz sem bila danes pri krompirju. Krompirjev golaž.
Default avatar

domače, domače

Kupljen piščanec mi smrdi po ribi.
Že nekaj let kupujemo domače piščance, 3 x letno, jih naročimo po cca 10, 15 komadov.
Hranjene izključno z ječmenom, koruzo in pšenico. Prosta reja, kolikor se pač ti mali piceki lahko sprehajajo. Preverjeno so lahko zunaj, se večkrat zapeljemo do reditelja, kao na kavico, in je vedno vse kot mora biti.
Kilaža med 2,5 in 3 kg, da imajo že malo maščobe na sebi. Kolje in očisti on, mi doma razkosamo ali damo zamrznit cele.
Meso vrhunsko, okus božanski.
Kupljen je pa...... bljak. Še pes ga ne poje. To tudi nekaj pove.
Default avatar

Se strinjam

najboljše meso je napisal/a:
Kure pri nas ne jemo, je premastna.

Piščančje meso pa mi je od vseh vrst mesa, najboljše. Najraje imam pečenega piščanca, ki se dobro uro vrti v pečici. Hrustljava kožica je nekaj najboljšega.... Pa pečene perutničke, bedrca.
Ni ga čez dobro začinjenega pečenega piščanca.

Res je! Kure nikoli ne jemo, tudi v juhi ne, ampak piščanec, sploh če dobiš kakšnega domačega (od kmeta) je pa nekaj najboljšega:))) Mi najbrž piščanca pojemo v 80%, le 20% ostane za npr. svinjino, govedino in ribe. Zajčjega mesa ne jemo, prav tako ne ovce, koze ali divjačine.

Ponavadi jemo pečenega piščanca, če je koža lepo zapečena in hrustljava, je odlična, ampak je precej kalorična. Jemo vse kose piščanca, ne le belo meso. Tudi pohan piščanec je super, ampak spet precej kaloričen, zato si ga redkeje privoščimo.
Default avatar

Yo_

Glede na to, da očitno misliš, da govedo, prašiči, kunci ipd. nimajo kože, je tvoj problem zelo lahko rešljiv. Kupiš perutninsko meso, kjer je koža že odstranjena. Big problem.