Starševski čvek

Javne dražbe premičnin

Default avatar

Mlaj

Zdravo. Mene so začele zanimati javne dražbe, predvsem premičnin. Zanima me, če se kdo izmed vas s tem bolj intenzivno ukvarja, da bi mi znal pojasniti nekaj reči v zvezi s tem. Naprimer ta dražba: http://www.sodisce.si/mma_bin.php?id=20 ... et=auction Zanima me: - je potrebno plačati varščino, ali samo 9.5.2016 ob 11 pridem na tisti naslov, in z ostalimi dražitelji povečujem ceno, dokler nekdo ne popusti, se je potrebno na dražbo prijaviti, ali vse skupaj vodi sodni izvršitelj, ali lahko ohraniš anonimnost (da kasneje ni morebitnih zamer), kako je s prepisom avtomobila, taktorja (delovnega stroja).. ali dobiš račun npr. od pralnega stroja (za garancijo), ali se samo za nepremičnine postopek vodi na sodišču, ali takoj po ogledu lahko odpelješ kupljeno premičnino, morebitne pasti????? Vem da sem dal kar nekaj vprašanj, a verjamem, da to zanima še kar nekaj ljudi, poleg tega pa menim, da je to lahko kar donosen posel.
Default avatar

ajej

donosen posel? Močno dvomim....
Default avatar

Mlaj

No, tudi če ni tako donosno, me vseeno zanima, da bi se morda kdaj katere udeležil.
Default avatar

ukulele37

kar se tiče premičnin ne vem nič, kar se tiče nepremičnin pa vem malo več...

zame to ni, ker si ne morem predstavljat, da bi se okoristila z nesrečo drugih (da bi npr eni bakici, ki ni plačala treh položnic, zmaknila stanovanje). no kaj takega uspe predvsem tistim ki so pri koritu (sodnikom in odvetnikom oz. njihovim prijateljem in žlahti). pri nepremičninah se lahko fajn zakomplicira in še leta ne moreš živet tam. pred dražbo moraš plačati 10 % kotizacije izklicne cene.
Default avatar

Gbhk

Jaz se drazbe ne bi nikoli udelezila, ker se zavedam, da je pri tem vedno nekdo prizadet, ne bi imela mirne vesti.
Default avatar

modrival

Gbhk je napisal/a:
Jah prizadet, kaj pa vem, včasih je pa upravičeno. Moj žlahtnik je na ta način ugodno prišel do BMW-ja od naše Hildice.:-))) Bi moral za to imet slabo vest?
.
.......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet...
...........................................................................................................................................................................................