Forum.Over.Net

Starševski čvek

Poceni sedmina

Default avatar

prosiiim

Dajte mi, prosim, kakšne predloge, kje v Mariboru oz. okolici bi se dalo dobiti bolj poceni hrano za sedmino, okoli 30 do 40 ljudi. Smo bolj ubogi pri denarju, ampak po pogrebu se je treba malo vsest in še kaj zmenit, se bolj poredko vidimo.

Hvala vam!
Default avatar

teta fani

Najprej moje sožalje. Poceni boste prišli skozi, če naredite v bližnjem farušu, vsaj pri nas je tega kar veliko, da v učilnici za verouk postavijo mize iz bljižne gostilne naročijo hrano lahko je samo obara pa domače pecivo pijačo imate svojo in lahko pridete za dobrih 100 eur skoz za 40 ljudi. Ali pa kak gasilni do je tudi varianta.
Default avatar

prosiiim

hvala! sploh nismo vedeli, da obstaja Pobreški hram
Default avatar

užaloščeni in lačni

Očitno je sedmina v veroučni učilnici zadnje časa kar pogosta.
Tudi pri nas se je prijelo, saj ni nepotrebne logistike, ker imajo že vsi parkirane avtomobile, zadeva je cenovno sprejemljiva in povsem neformalna. Sorodniki povabijo običajno kar vse, ki pridejo na pogreb. Nekateri se zadržijo samo na kavi in času, drugi pa ostanejo do večera. Pri nas prakticirajo samo pecivo in kavo, čaj ali sok, ker ni dovolj stolov, da bi vsi sedeli.
Pa saj bistvo ni žretje, temveč druženje tistih, ki so pokojnika poznali in mu izkazali zadnje spoštovanje. Najbrž je to tudi odvisno od župnika; nekaterim se to zdi neumno, drugi z veseljem pokramljajo s farani.
Default avatar

Gost

prosiiim je napisal/a:

Hrano naroči za manj ljudi, kot vas v resnici bo. Če vas bo 30, je plošč za 20 oseb več kot preveč.

Pa iskreno sožalje.
Default avatar

prosiiim

Gost je napisal/a:
hvala!

hvala tudi za to informacijo, saj v gostilnah res naložijo preveč hrane, sploh po pogrebu ti ni kaj dosti za jest
Default avatar

teta fani

Nikar se ne blemiraj in ne naročaj manj hrane kot vas je ker ne boš nič prišparala ker pogrinjke se ponavadi šteje. Lej če imate pozno pogreb potem ti poroti večeru paše jest. Morda res ne najabljižnjim samo kaj ko imaš kup priseskov ko pridejo na pogreb ravno zaradi pogrebščine. In če bo na vsakem koncu en lrompirček in kos mesa ma dej. Tajši nič ali kako cenejšo varianto kot pa 40 pogrinkov ter 25 kosil. če nimaš denarja naredite doma.
Default avatar

Gost

teta fani je napisal/a:

Verjemi da bojo vsi siti in se ostalo bo, če za 30 ljudi naroči hrano za 20 ljudi. To ni en krompirček in en kos mesa na mizi. In če se slučajno zgodi, da zmanjkuje, lahko se dodatno narocis, v čem je problem. Nam so vedno se gistinci priporočali tako.