Forum.Over.Net

Starševski čvek

štedilnik na drva

Default avatar

pečarica

A se kdo spozna na te štedilnike? Namreč stvar je sledeča. Namen imamo podreti pozidan štedilnik na drva. Je kar velik, zraven ima še pečico, štedilnik na elektriko in plin (vse se skupaj drži). Je kar nekaj železa okrog. Mojster, ki bi štedilnik podrl in odpeljal stran material bi nam zaračunal 200€. Se vam zdi ta znesek visok ali nizek ali normalen?
Default avatar

Lorealka a

Meni se zdi znesel zelo nizek.
Default avatar

pečarica

Lorealka a je napisal/a:
Hotela sem reči, da je pozidanega bolj malo. Veliko je železa. Ali kdo odkupuje železo, morda veš?
200€ se ti zdi res malo?
Default avatar

Lorealka a

ja res, zdi se mi zelo malo, vse to podreti, tudi ce ni veliko zidanega, saj ni neke mega razlike. Za zelezo se pozanimaj, nam hodi iskat nekdo, ki ima odpad in smo veseli, da pobere in nam ni treba placat, da se ga znebimo. Ce nam tisti kaj placa ne vem, ker to ga vedno moz poklice, verjetno ne placa, vem pa ne.

Drugace pa se pozanimaj, mogoce ti to kdo odkupi, taki zidani stedilniki so zakon.
Default avatar

pečarica

Lorealka a je napisal/a:
Ja so zakon dokler vleče kot je treba. Ko pa se zaradi njega skoraj zadušiš, da je cela hiša v dimu, pa ni več ok. Ven je treba z njim. Mene samo zanima, ker je kar nekaj železa, če bi kaj manj plačala, če bi železo vzel kdo drug? Ali pa če bi z njim sama lahko kaj zaslužila?
Default avatar

Lorealka a

pa je kriv stedilnik, da se vam kadi ali kamin mogoce? Saj samo sprasujem, tudi jaz ga nimam, imam elektricno plosco in si zelim imeti se eno letno kuhinjo, kjer bi imela stecilnik na drva.
Default avatar

pečarica

Lorealka a je napisal/a:
Ja, je kriv star štedilnik. Noter je ogromno kanalov in preden se to segreje, je noro,se kadi ko hudič. Zato ga imamo namen zamenjat. Je pa res kar nekaj železa in če bi lahko kaj zanj dobila zakaj pa ne?
Default avatar

BAKIBAKI

Lepo prosim, če mi poveste na koga se sploh lahko obrnem glede delne odstranitve zidanega štedilnika. Imamo namreč kotnega (v kotu je dimnik) in bi se rada znebila le starega zidanega kombiniranega štedilnika plin/elektrika, štedilnik na drva pa bi obdržala. Prosim za nasvet. Hvala
Default avatar

železo je poceni

pečarica je napisal/a:
Če bi staro železje odpeljala na Dinos, bi sicer nekaj malega zanj dobila... a ni omembe vredno.
Jaz se s tem ne bi ukvarjala...
Default avatar

pečarica

železo je poceni je napisal/a:
Ja po moje je res najbolje, da to vse podre in odpelje tisti, ki bo to delal.