Forum.Over.Net

Starševski čvek

Lizing in kasko zavarovanje?

Default avatar

Analiza123

Kupujem avto, pa me zanima na koliko let je najbolje vzeti financiranje preko lizinga. Jaz ga mislim odplačat v roku 4 let, čeprav nekje ponujajo še enkrat toliko, tudi do osem let. Pa še nekaj me zanima za avto v vrednosti 10.000 €, koliko pride kasko zavarovanje. Koliko letno bi imela stroškov s takšnim avtom, registracija, servis, obvezno in kasko zavarovanje. Hvala za odgovor.
Default avatar

po moje približno

po moje cca. 500- 600 €.
Default avatar

NM.3w™

pozanimaj se ali ima lizingodajalec ali pa prodajalec kakšne ugodnosti pri kakšni zavarovalnici
znaš prišparati 25 - 30 % pri kasku
Default avatar

Analiza123

NM.3w™ je napisal/a:
Hvala, se bom pozanimala.
Default avatar

Gost

Cena kaska je odvisna od nove nabavne vrednosti avta, (eurotax) ne od trenutne cene. Je pa veliko odvisko koliko imaš bonifikacije, saj je lahko velika razlika. 50% bonifikacije ali 0. Včasih imajo res lizingodajalci ugodne variante zavarovanja vedno pa ne, pozanimaj se. Če ne kupuješ novega avta ne imej predolgdo dobo leasinga!
Default avatar

Analiza123

Gost je napisal/a:
Nov avto kupujem, ravno zato bom sklenila kasko zavarovanje. Imela ga bom vsaj pet let, mogoče še kako leto več, vendar ne več od osem let. Po tem času mislim, da se več ne splača,
Default avatar

lizing+kasko

Analiza123 je napisal/a:
Kasko je obvezen dokler je avto na lizing, to je zahteva lizing hiše, lizing na 5 let pomeni 5 let kaska.
Default avatar

donsepo

Jaz sem vzel pri Hypo leasing (dobiš tudi če nisi komitent) in res zahtevajo kasko za celotno obdobje lizinga. Najboljš je, če ne vlečeš preveč in odplačaš v 4-5 letih. Pa če razmišljaš med kreditom ali leasingom, se ti pri lizingu avto ne šteje v izračun, če še imaš majhne otroke v vrtcu.
Default avatar

Analiza123

donsepo je napisal/a:
Kot sem napisala bom vzela največ za pet let, po vsej verjetnosti bom vzela lizing za 4 leta. V tem času bom imela kasko, po preteku lizinga pa bom presodila, če ga bom še imela. Mogoče kvečjemu še kako leto, več pa prav gotovo ne. Kasko se izplača, takrat ko je avto nov, pravzaprav je takrat zaželjeno da ga skleneš.