Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Kampi, prikolice

Default avatar
Ali ste res vsi navdušeni nad kampiranjem in prikolicami. Jaz ne vidim nobenega čara v tem. Gneča, nobene zasebnosti, veliko priprav, skrbi in dela, skupne sanitarije in tudi poceni ni.
Default avatar
nekampistka je napisal/a:


Pri nas kakšne strašne gneče ni, imamo svoj prostor.
Zasebnosti imamo dovolj.Nekaj družbe imam rada tudi na morju.
Priprave? Niti ne, saj imamo prikolico v depoju, pripeljemo samo baldahin, predprostor , odeje in blazine.
Skupne sanitarije v našem kampu so vedno čiste in oskrbovane, nimam pripomb.Kamp je zelo lepo urejen,pavšal pa si delimo z bližnjimi , dopust tudi.Že na začetku se vsedemo, napišemo želje, se uskladimo in vse teče.
Default avatar
Sem spodaj napisala enako, kot ti. V kampiranju ob morju ne vidim užitka. Sploh ker kampi nimajo nobene pametne plaže.
Default avatar
Sem enkrat probal in videl, da to ni zame. Nevihtna noč, maček, prebavne motnje, WC in tuši tam nekje daleč, ko sem se vrnil nazaj, sem imel pa noge še bolj umazane, ves moker, vse vlažno. Družba mravelj in komarjev mi tud ne ustreza, klime ni bilo, nimaš se kam umaknit v zasebnost. Pa zdelo se mi je, da vsi samo nekaj posodo pomivajo, hodijo v trgovino, kuhajo v vročini. Skratka, meni ne leži, imam rad mal komoditete.
Default avatar
Dolga leta smo bili pavšalisti pa smo se naveličali....sedaj prikolico pripeljemo na morje za 3 tedne, imamo parcelo tik ob peščeni plaži, do morja je 15 m.
Ves dan smo v kopalkah, zvečer se uredimo in gremo ven na večerjico ali na dobro pico in kasneje na dolg sprehod ob morju.
Čeprav sem letovala že na vse možne načine, prikolice in svobode v kampu ne zamenjam za nič na svetu!
Meni je lepo, lepše ne more biti.
Default avatar
kampiranje pač ni za vsakega

nekateri radi kampiramo, drugi grejo v apartmaje, tretji v hotele, vsak po svoje ane, ne vem zakaj bi se jaz trudila razumet nekoga, ki dopustuje v apartmaju (tega res ne razumem) ... naj če mu paše.
Default avatar
saj je uzitek, vedno prazna cesta pred teboj, od starta do cilja. Vedno prvi v zastoju. Ko prides na cilj poklices starse, ki jih skrbi in ti rece mama, da ste le prisli, cel dan poslusam o popolnem zastoju proti Jadranu, prav na vasi relaciji in ti reces, ne, nic ne vem, celo pot je bila cesta cisto prazna pred menoj.
Default avatar
tako nekako je napisal/a:
hehehe dobra :)))
Default avatar
Jaz prikole ali avtodoma sploh ne jemljem kot tapravo kampiranje. Mi šotorimo. In vam tistim, ki pravite, da ni plaž, da so WCji daleč in kaj vem kaj še - pravim, da ne poznate tapravih kampov. Naš ima za moje pojme sanjsko plažo (za vsakega nekaj, skale, kamni, mivka, betonski pomol, lesen pomol..., itak pa imamo šotor kvečjemu 50 m od plaže in smo v glavnem v senčki pri šotoru, kadar smo "doma", vmes se hodimo pa kopat.
WC imamo dovolj blizu, zelo čist, tuši super.
Kuhat si pa itak povsod nekaj moraš, razen v hotelu, tisto je pa za moje pojme preveliko omejevenja.
Default avatar
Kampiranje je zakon...sonce, voda, zrak, svoboda...pripneš hiško na kolesih in brummmmm, te že več ni...in kampiranje ni samo kampiranje ob morju...je potepanje po evropskih mestih, je kampiranje ob jezerih, v Legolandu...uf, ne zamenjam za nič na svetu! Tudi najina otroka sta čisto navdušena nad kampiranjem. Komaj čakamo, da gremoooooo!
Default avatar
Tudi jaz sem po duši vedno in povsod za kampiranje. Tudi v snegu, če je bolj hladno. To doživljam kot (delno) igro preživetja.

Res pa nisem ljubitelj kampov, sploh ne ob morju poleti. Zame je kampiranje predvsem bivanje v naravi, stran od množic.
V gorah, v gozdovih, ob rekah in jezerih... po možnosti čisto na divje in sam(i), mogoče s prijatelji.

Čeprav so mi tudi poletni kampi za par dni bolj pri srcu, kot hoteli. Sicer imam kar rad oboje, a srce bolj vleče v naravo.
Default avatar
Meni je pa smešno, kako nekateri osirate to kampiranje, če vam ni pogodu, poleg tega pa še enostransko gledate češ to je vse, kar si nekateri privoščijo, nobenega udobja, nobene zasebnosti, etc.
Smešno mi je zato, ker nekaterim je kampiranje všeč in si omogočimo neko obdobje v letu, ki ga temu namenimo. Recimo 14 dni kampa in vsega, kar spada zraven (in nas očitno ne moti): skupni wc, skupni tuš, kao nič zasebnosti (čeprav tega nisem opazila, nikoli naletela na kakšno vsiljivost, opazovanje, gledanje v krožnike)...
To pa ne pomeni, da pozimi kampiramo, ko gremo smučat. Nekateri si takrat privoščimo udobje hotela npr. Tako da ne nas gledat tako zviška.
Pa še to...tako osirate skupne wc-je tisti, ki najemate apartmaje, na koncu pa mislite, da apartma, ki ga najamete in za tiste stare jogije, na katerih so spale hrvaške babice preden so jih strpali v dom in oddali njihova stara in slabo opremljena stanovanja, so pa očiščeni in dezinfecirani po kirurško...malo morgen. Pa ko greste na plažo, ne greste lulat v javni wc, a ne? Ker je skupni za celo plažo, vi ste pa packoni in se ušššč kar v morje...
Default avatar
jaz sem picko ti si packo je napisal/a:
Mislim, da nas večina tistih, ki nismo navdušeni nad kampiranjem, ne osira drugače misleče, ampak smo podali le svoje izkušnje in mnenja. Logično je, da smo ljudje različni, imamo različne želje in pričakovanja in fajn, da je tako, pa naj gre za okuse pri hrani, načinu bivanja, počitnicah ...
Default avatar
Tudi jaz nisem za kampiranje. Predvsem zato, ker ne maram gneče in ker želim imeti svoj wc in kopalnico ter vsaj neko osnovno zaščito pred dežjem. Zame idealen dopust je nekje na samem, v kakšni hiški (lahko tudi starejši, čeprav smo zadnja leta v obnovljenih) ob morju, kjer je velika senčna terasa in plaža, kjer ni gneče. V kampih (z izjemo res majhnih in precej prvinskih:-)) je vseeno bolj polno. Kar je sicer čisto ok za tiste, ki si želijo družbe, jaz pa je imam med letom dovolj, zato imam takrat raje mir in lepo naravo. Prijatelji so strastni kampisti in res uživajo na takšenem dopustu. Kakorkoli že - kdor uživa tako, mu res privoščim. Jaz bom vseeno drugače:-)
Aja, se pa strinjam, da kampiranje kljub splošnemu prepričanju sploh ni poceni. Če pa želiš še malo boljšo parcelo v urejenem kampu ali celo mobilno hiško (kar potem v bistvu sploh ni pravo kampiranje), je pa to res drago.
Default avatar
Mene pa zanima kam bodo šli letos vsi, ki so osirali hr obalo in hvalili islamske destinacije. Se bojim, da bo letos hr pokala po šivih. Drugače pa jaz sem poleti v kampu pozimi v hotelu vendar je kamp čistejši. V prikolici spimo samo mi v hotelu pa so spali suhi, debeli da se je potenje kar cedilo.....otroci polulani, telesnih tekočin na sedežni ni da ni. V apartmaju ne sedem na kavč, dokler ga ne pokrijem z svojo rjuho.
Default avatar
Zame je tudi pravo kampiranje tisto s šotorom. In mi je fajn, ker s šotorom potujeva, nisva vezana na nobene rezervacije prenočišč, ustaviva se, kjer se nama zdi, večinoma so povsod po Evropi krasni kampi, mnogi lepši in bolje opremljeni od hrvaških (o katerih je tule največ govora). Ker seveda nekateri dopusta ne enačimo z morjem in gremo tudi kam drugam kot na (hrvaško) obalo. Če se izogneš višku sezone, po kampih ni gneče, sanitarije so večinoma povsod urejene, ljudje se znajo obnašat po kampih (prijazno pozdravijo, ne galamijo pozno v noč in take stvari), skratka, nobenih težav. Edino kak dež zna včasih nagajat, ampak zaradi vseh prednosti to pač vzameš v zakup.
Default avatar
Kampiramo že celo življenje, zato sem tega navajena. In mi je všeč. Nobene želje nimam dopusta preživeti v nekem stanovanju, apartmaju... Rada sem pač cel dan zunaj, lepo v sencki. V kampu ne rabim klime, televizije...luksuza. Imam pa svojo posteljo, na kateri ne spi vsak teden kdo drug.
Default avatar
vse je odvisno od starosti in življenjskega stila sicer, ne toliko od financ, zato je smešno, ker mnogo ljudi povezuje kampiranje zgolj s financami.
No, jaz sem kampirala s starši, mi je bilo ok, nisem bila pa nekaj navdušena.
Z možem in potem z otroki smo hodili najprej v apartmaje, potem smo najemali hišo ob morju, zadnje case pa spet hodimo v kamp zaradi svobode pri izbiri termina in ker hodimo na morje počivat in nabirat energijo- to potrebujemo vedno bolj, smo 50+. To je samo v poletnem dopustu. Za smučanje še vedno apartma, če gremo na potovanje običajno hotel.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net