Starševski čvek

BIO KOKOSOVO MASLO (iz DM)

Default avatar
Za kaj vse se uporablja to maslo?
Default avatar
Za vse sorte, samo če ni odourless ( brez vonja), zna bit sladkast okus in vonj kokosa, ki ga ima to maslo, moteč pri več stvareh, kjer se lahko uporablja- naprimer od mazanja kože in las do kuhanja; jaz uporabljam takega brez vonja. Meni na koži ne diši, ker kislinski plašč kože in temepratura spremenita malce vonj in mi ni včeš, da vse okoli mene diši po tem kokosu. Je pa to olje zame najboljše za nego celega telesa - jaz ne uporabljam nobenih krem za telo ali obraz, ke rimam suho kožo in je po uporabi tako napita voljna in mehka, nezategnjena, najboljše mi je pa to olje za predel dekolteja - nobenih gub nimam, pa sem že čez 40, uporabljam pa že cca 10 let. Po tuširanju še na malo vlažno mokro kožo vtrem in je super.

Tudi pri izdelavi presnih tort je bolje, če uporabljaš takega prečiščenega brez vonja, ker ta okus in vonj po kokosu zelo rad prevlada nad ostalimi sestavinami.
Default avatar
Kokosovo maslo........... vauuu, finoča! Drag. In dosegljiv gospem, zato je ziher dober! :-((((
Pa arašidovo maslo - bruh!
Pa kaj še?
Kako ste lahko tako prizadeti?
Default avatar
Kensington je napisal/a:
Kakšno maslenje? Da se ne pripopaš na klopco? :-)))
Default avatar
vsepovsod je napisal/a:
Jaz ga tudi uporabljam namesto kreme za obraz in mleka za telo. Imela sem zelo suho kožo, zdaj pa se mi je popravila. Moti me edino vonj, ki se nekako spremeni, ko pride na toplo kožo. Nekak sladkast je. Bi pa imela tega brez vonja. Katerega imaš ti in kje ga kupiš? Bi bila vesela, če mi poveš. Hvala.
Default avatar
kokom je napisal/a:
A ti se pa mažeš po frači? Pa po kolenih?? En drug ga pa nima niti za futer!!
Default avatar
še ta udarec je napisal/a:
Jaz se mažem, kjer meni paše. A mi ga ti kupuješ, da se tako usajaš? To, da ga imam pa namesto kreme, pa se tebe ne tiče. To je edino mazilo, ki ga po bolezni prenaša moja koža. Zadovoljen?
Default avatar
kokom je napisal/a:
Ampak res...ljudje en na drugega pi..dijo,: "ti imaš preveč! jaz imam premalo" in si očitajo, kdo kaj lahko kupi - namesto, da bi vsi skupaj stopili in nastopili proti tistim, ki vse to povzročajo.
Jaz sem za, ampak žal mislim, da je slovenski narod tako razcepljen, da vsak poskrbi samo zase, kvečjem za prijatelja še, potem pa konec. In še ta slovenska pregovorna privoščljivost...žalost.
Default avatar
Mora pa Slovenka res bil bolna, da ji pomaga samo eksot ............... kva že???

AJAAA, kokosovo maslo! :-))))
Default avatar
spet en nateg je napisal/a:
koji ti je sršenjac u guzi - a ti ne skontaš, da če eni napišemo, da že 10 let to uporabljamo in deluje, da je dosti ceneje in boljše od mnogih maž, krem in oh in ah, tudi navadnih Solea in Nivea krem.. A tega ne zmoreš razumet? je treba takoj prijavljat, da je to za "gospe", ki imajo dnar?

Drago?? Si si kdaj pogledala pridelavo in koliko kokosov je potrebno za 1 kg kokosovega olja? Pa a ti kdaj pogledaš tvoje kremce in pomade, koliko je cena na kg - 70, 150, 250 in več eur?
Default avatar
KLINAC PALAC je napisal/a:
Hja, ene ne rabimo pri 40+ res nič drugega, kot to - pa gre denar raje za kaj drugega, kot za kremce, losjone, bla in bla in bla. Kožica pa lepša in bolja,kot pri 20-ih :P . A tudi tega ne boš hotela verjet? Sevede da ne, ker si prebrala na MON-u, a ne?

BTW - za vse nevedne: kokosovo olje je tudi naravni antiseptik, antialergik, antiinflamatorik in odličen zaveznik kože.
Default avatar
Tudi jaz ga uporabljam kot kremo oz mleko za telo. To ali pa olivno olje. Zaradi zelo občutljive kože.
Drugače vem, da se ga uporablja za mnogo stvari - v kulinariki naj bi bilo priporočljivo, za zobno pasto, balzam ... Je veliko tega na spletu, a se nisem poglabljala. Meni je važno, da ne srbi. :)
Default avatar
Uporaba za je napisal/a:
Dokler bo na svetu ena "fabrka" pozabi na BIO!!!
Default avatar
kokom je napisal/a:
me veseli :) izvoli inforamacijo o vrsti/znamki:

http://www.ekooaza.si/olja-kis-zacimbe- ... iona-610ml

http://www.alaja.si/kokosovo-olje-biona-800g-eko.html
Default avatar
pripravi hrane "na sladko"..torej: smoothiji, polenta in prosena kaša z mlekom, za pripravo palačink (namesto olja/masla: na ponev) ipd. Pa namesto vseh krem, losionov ipd umetnega sr..za celo telo. Pozimi in poleti krasno zaščiti otroško kožo na obrazu in rokah pa tudi za ustnice je boljše kot vsak balsam, labela ipd.
Default avatar
za vsesorte je napisal/a:
Katerega kupuješ, vedno enakega ali menjaš? So med njimi kašne razlike?
Default avatar
kokosi je napisal/a:
eko in v stekleni embalaži (če že gledam na zdravje potem naj bo to "v kompletu")..potem pa glede na ceno..zadnje čase ga kupujem v Hoferju