Forum.Over.Net

Starševski čvek

Življenje pri partnerju doma

Default avatar

PikaPoka88

Pozdravljeni!

S fantom sva skupaj dve leti in čez kakšno leto ali dve, ko končam s faksom se bova verjetno vselila skupaj. To bo pri njemu doma, saj imajo veliko hišo in zgornje nadstropje je že tako ali tako njegovo. Najprej sem se strinjala, vedela sem, da si svoje hiše ne moreva (še) privoščiti, v stanovanje pa ne greva, saj sva oba celo življenje živela v hiši. Zdaj pa vedno bolj spremljam odnose pri njemu doma in me je kar malo minilo iti tja živet. Bojim se, da nikoli ne bom dobila občutka, da je zdaj to moj dom, čeprav bom tam živela in se nama bodo verjetno tam tudi otroci rodili. Rada bi imela svoj vrt, kakšen sadovnjak, zunaj klopco, gugalnico, rože.... Uglavnem, občutek imam, da ne bom mogla imeti nič od tega, saj imajo okolico že vse poštimano, vrt je zazidan in bolj majhen, nevem kje bo prostor še za mojega, ker ta je seveda taščin :) Sedaj bodo pri fantu zadaj hiše, kjer bo nekoč najin vhod naredili ograjo, in jaz sem si od vedno želela takšno leseno, na belo pobarvano in sem fantu rekla, kaj pa če bi tako naredili, pa je rekel da ne, da oni že imajo vse načrte kakšna bo in bo železna. Fant in njegova mama zunaj zelo rada vse urejata, in se bojim, da nikoli ne bom imela besede pri tem.
Zanima me, predvsem punce, ženske, kako ste se spopadale s tem, ko ste šle živet k partnerju? Ali dobiš potem kdaj občutek, ko se npr. pripelješ iz službe, da si res prišel domov ali si samo na 'obisku'?
Hvala za odgovore in lep sončkast dan!
Default avatar

Samoborka

Najbolj smešno je to, da si do zdaj živela v hiši in da preko tega ne moreš it. Drugo pa sploh, no comment!
Default avatar

odvisno od želje

Sem imela iste strahove. Pa potem malce popustiš, se malce prilagodiš in je vse lepo. Ne moreš pa imeti glavne besede na začetku. Če imaš željo za voljo tvojega fanta se vse da. Midva lepo živiva pri njemu
Default avatar

Danes zleht

Jaz osebno bi si vzela čas, da dobro spoznam celotno familijo in ne bi hitela z vselitvijo. Ali.pa z otroci, kot se rado zgodi.
Glede na prebrano, bi stopila korak nazaj.
Moj nasvet: nujno pojdita na svoje. Lažje je živeti v malem stanovanju kot v ječi.
Default avatar

Samoborka

Danes zleht je napisal/a:
To pa ona ne bi, ker je že celo življenje živela v hiši, a veš?
Default avatar

grow up!

Najprej se reši razvajenosti in življenja v pravljici, povohaj resnično življenje, potem pa sprejemaj tako usodne odločitve, kot je poroka/skupno življenje, in za nameček še pri drugih odraslih.
S fantom najprej pojdita nekam živet sama. Tisti iz hiš se nismo nenadoma posušili, ko smo se znašli v bloku brez vrtička in bele ograjce. Smešna si!
Default avatar

neskladne želje

Tvoje želje niso skladne z realnim stanjem. Ti bi rada živela v samostojni hiši, z vrtom, psom in belo ograjo.
Kljub temu, da boš doštudirala in imela možnost kaj zaslužit v življenju, pa si tipična oportunistka, ki misli, da so stroški za lastno streho stran metanja denarja in da ti mora hiša pasti brezplačno v naročje.
Zato se boš vselila v manjši blok oz. večstanovanjsko hišo z moževimi sorodniki, kjer meje ne bodo določene.
Zaradi tega boš trpela.
Pa ne zaradi drugih, ampak zaradi sebe in svoje lenobe.
Default avatar

4x9

Malo diplomacije uporabi pa bo šlo :) Saj tudi železna ograja čez cajt prerjavi in se zamenja z lepo belo leseno :)
Najuje je če se takoj udarite na nož.
Default avatar

NM.3w™

naj pa gredo tvoji starši živeti k njegovim, vidva pa v tvojo hišo
Default avatar

koliko je 21 plus 21?

"Bojim se, da nikoli ne bom dobila občutka, da je zdaj to moj dom"

Saj tudi ni to tvoj dom. Tvoje je kar si sama ali s partnerjem ustvariš. Torej ali se boš prilagodila, ali pa si sama ustvari svoj dom, kjer boš lahko ti diktirala kako naj drugi plešejo. Odločitev je pa na tebi.
Default avatar

PikaPoka88

Dvomim, da bi nama bilo boljše v stanovanju. Jaz že 5 let živim v stanovanju v Ljubljani in se mi bo zmešalo. Takoj ko odpišem magistrsko... adijo! In kaj bi popoldan počela? Cele dneve hodila po mestu, na kavice... ne hvala. Oba sva navajena, da se popoldan, še posebno zdaj ko je lepo vreme, dela zunaj, na vrtu... To naju osrečuje in napolni z dodatno energijo. Cele dneve pa tudi ne želim preživeti v majhnem stanovanju. Tudi moj oče je prišel živet k mami in je šlo. Ampak se mi zdi, da je lažje če pride moški k partnerici kot obratno. K nam domov ne moreva, ker bo tu moj mlajši brat. Poleg tega, zakaj bi pri njih zgornje stanovanje samevalo, midva pa ždela v majhnem stanovanju. Strahove imam, ker ne vem, koliko časa bo trajalo, da bom tam začutila, da je moj dom.
Default avatar

bodi pametna

Predvsem ne vsiljuj lastnega mnenja, vse pride z leti se nimaš česa bati. Ja tudi jaz sem imela ne vem kakšne želje pa oh in sploh, pa mi je lastna mami rekla da ne boš igrala šefice ko prideš v drugo hišo, ker se bo sesulo. Sem jo poslušala in z možem živiva lepo in mirno življenje. Pač počasi svojo voljo uveljaviš, na tak ženski prikrit način. Če se seveda nočeš takoj skregat z vsemi. Meni je odlično uspelo, sem se z vsemi dobro razumela
Default avatar

PUMA

PikaPoka88 je napisal/a:
Če se že sedaj prepričuješ da tam nikoli ne bo tvoj dom, potem res ne bo. S takim pristopom ne boš nič storila.
Default avatar

neodraslo dete

ammm kaj bi avtorica sploh rada? bodi vesela da te dan danes kdo sploh še vzame pod streho, a ti si mislila da bosta njegova starša se kar ven izselila pod most ali kaj? Že to si lahko ful hvaležna da so sinu odstopili nadstropje da si lahko zastonj pri njem. Marsikdo mora plačevati kredit ali najem, pa lahko le sanja o zastonj nadstropju hiše.
Default avatar

podle lisice

no kar poslušaj stare podle lisice, kako so se uvalile v tuja gnezda.....
pa kako sicer pizdakajo čez tašče.
Je treba samo vprašanje okoli obrnit, pa se vidi, kakšne nedolžne ovčke so snahice......
Default avatar

kritična

Najbolj važna zadeva čez leto ali dve bo barva ograje. Bože mili, grow up, girl. pa poslušaj tele prikrite gospodarice v tujih bajtah, zna biti, da boš odletela kot knof iz gat prvo leto, po sedmih pa sigurno.
Default avatar

sem se sama izborila za ustvarjanje doma

Takole naredi, poslušaj me:

- lepo s sklonjeno glavo se vseliš
-bodi prijazna ustrežljiva
-zelo je važno da zanosiš s partnerjem v tej hiši, to ti bo omogočalo večjo moč v poznejših morebitnih sporih,na sodišču,CSD
- počasi začni uveljavljati svojo voljo, saj veš otroci rabijo svojo sobo, pa svoj štuk
- če slučajno njegovi starši (bohnedaj) umrejo, potem si najameš odvetnika, da ti svetuje kako pametno naprej.
-vedno drži s partnerjem, najmanj dokler njegovi niso pokojni, potem pa po pameti. Nikoli se ne postavi med njega in otroka. Vedno vedno naj bo otrok na tvoji strani, s tem ne mislim nič slabega do partnerja, ampak saj veš..nikoli ne rec nikoli, marsikaj se lahko zgodi.

Še enkrat , ne pozabi da ti je otrok lahko veliko orodje za pogajalsko moč. Ne rabiš me poslušati, ampak če hočeš sebi in svoji družini najbolje, je včasih treba iti prek trupel, za doseganje tujega žal tako je. In takrat boš začutila da je to tvoj dom.
Default avatar

draga avtorica,

Avtorica, prosim če nam daš kontakt tvojega princa na belem konju in njegove dobrosrčne familije.

Z veseljem nas polovica tukaj zamenja svojo nepremičninsko stisko, za tvoje brezskrbno življenje v tuji hiši.
Tudi železno ograjo bomo preboleli, so tudi že hujše stvari bile v življenju. Naši drediti in stanovanjski stroški so pa res malenkost proti beli barvi ograje.
Default avatar

nimam besed

Samoborka je napisal/a:
Zakaj tak sarkazem? Kaj te muči?
Default avatar

no-ja

sem se sama izborila za ustvarjanje doma je napisal/a:
Ojoj..................