Prehrana in kulinarika

Snežne kepe iz beljakov oz. "šnelovkrle" - vedno padejo skupaj....

Default avatar

Pika Polonca

Prosim vas za pomoč - kako vam uspe ohraniti čvrste in ne sesedene snežne kepe iz beljakov - z vanolijevo kremo !!

Pika
Default avatar

SILVIA

Beljak stepem z malo soli in malo sladkorja, da je čvrsto.. Zavrem mleko in dajam šnenokle (schnee nockl) ali snežne kepe po žlicah hitro notri ter pokrijem s pokrovko - kuham ca minuto, odkrijem obrnem kepe in še minuto kuham v odkriti kozici. To je to. Pa dober tek. LP Silvia
Default avatar

Stanka

Se dajo potem te kepice v hladno ali toplo kremo?
Default avatar

Babi

Vnuk jih ima rad v topli vanilijevi kremi. Zato posodo previdno dam v pecico malce pod gril, samo toliko, da se na kepicah naredi rumenkast oprh.

Mu je zelo fino; meni pa ne:( Lp
Default avatar

SILVIA

Stanka,
Vanilijeva krema se skuha na klasični način. Ko so kepe kuhane jih položim v globoko stekleno posodo in prelijem z vanilijevo kremo (vročo). Pustim, da se ohladi. LP Silvia