Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Snežne kepe iz beljakov oz. "šnelovkrle" - vedno padejo skupaj....

Default avatar

Pika Polonca

Prosim vas za pomoč - kako vam uspe ohraniti čvrste in ne sesedene snežne kepe iz beljakov - z vanolijevo kremo !!

Pika
Default avatar

SILVIA

Beljak stepem z malo soli in malo sladkorja, da je čvrsto.. Zavrem mleko in dajam šnenokle (schnee nockl) ali snežne kepe po žlicah hitro notri ter pokrijem s pokrovko - kuham ca minuto, odkrijem obrnem kepe in še minuto kuham v odkriti kozici. To je to. Pa dober tek. LP Silvia
Default avatar

Stanka

Se dajo potem te kepice v hladno ali toplo kremo?
Default avatar

Babi

Vnuk jih ima rad v topli vanilijevi kremi. Zato posodo previdno dam v pecico malce pod gril, samo toliko, da se na kepicah naredi rumenkast oprh.

Mu je zelo fino; meni pa ne:( Lp
Default avatar

SILVIA

Stanka,
Vanilijeva krema se skuha na klasični način. Ko so kepe kuhane jih položim v globoko stekleno posodo in prelijem z vanilijevo kremo (vročo). Pustim, da se ohladi. LP Silvia

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
cron