Starševski čvek

Ljubezen do partnerja in ljubezen do otroka - ve se, koga ima ženska raje

Default avatar
Spodaj sem brala o eni, ki ima otroka že od prej, pa je zdaj v zvezi z moškim, ki ji je rekel, da se je moral marsičemu odpovedat zaradi njenega otroka. Ona pa mu je že na začetku veze povedala, da je njen otrok zanjo vedno na prvem mestu. Potem se je razvila živahna debata. Sama pa sem opazila, da je več žensk (morda tudi moških) napisalo, da je ljubezen do otroka eno, ljubezen do partnerja pa nekaj drugega. Da je to neprimerljivo. Da imaš do otroka pač starševsko ljubezen, do partnerja pa partnersko.

Zdaj vas pa sprašujem: torej, če sem samska ali pa vdova, pa imam otroka iz prejšnje veze, tega otroka ne morem postavljati na prvo mesto? Ko spoznam novega moškega? Mar naj imam raje tega novega moškega?
Da se ne bomo narobe razumeli: vem, da je ljubezen do otroka drugačna kot ljubezen do moškega (pa tudi, če je to celo pravi otrokov oče). Ampak, zapomnite si: za vsako mamo je otrok najbolj pomemben! Otrok je pomembnejši od moškega in resnica je tudi ta, da ima vsaka mama otroka raje kot partnerja ali moža. Tako pač je. Tako je naredila narava.

Verjamem, da moški to neradi slišijo, ampak je res.
Default avatar
Saj moški to dobro vemo, nas rabite samo za osemenitev in finance. Pa za pojokcat kakšni prasci smo, ker ne vzamemo tečnobne sveže ločene monklje z otrokoma.
Default avatar
Če bi pa bi spoznala novega moškega in rekla,da ti je moški pred otrokom,bi pa bila največja k... in ******.

Pa še res bi bilo.
Default avatar
"Ampak, zapomnite si: za vsako mamo je otrok najbolj pomemben! Otrok je pomembnejši od moškega in resnica je tudi ta, da ima vsaka mama otroka raje kot partnerja ali moža. Tako pač je. Tako je naredila narava."

Narava je tudi, da vas z veseljem zamenjamo za mlajšo Lepšo luknjico. Zato pa zgubljate vrednost z leti.Kaj češ......
Default avatar
Tole zgoraj je pa zelo daleč od resnice. Še kako veliko je takih, ki postavijo otroka na stranski tir, ko nekje na obzorju zavohajo nekega "princa na belem konju". Poznam ne samo eno tako, ki je otroka iz prejšnje zveze enostavno pustila pri starih starših in še zdaj se spomnim članka o eni, ki je zaradi novega **bača 2-letnega malčka pretepla do smrti. Tako da - ne pospološevat.

Na srečo je med obema skrajnostima dosti odtenkov in med njimi se niti ne tako redko najdejo taki, ki čisto lepo pašejo skupaj in čisto normalno funkcionirajo.
Default avatar
Jasno je, da je otrok na prvem mestu. Pametne zenske zato skrbimo tudi za oceta otroka in tako je vse simpl, ker je tudi za oceta otrok na prvem mestu.

Tukaj gre za tiste zenske, ki imajo tujega otroka. To je pa cisto drugace.
Default avatar
hmm ... ne vem no, če je to povsem res. Glede na komentarje meni poznanih žensk je tudi drugi pol žensk velik: namreč, da so najprej žene, šele potem matere ...
Default avatar
Ti si kar neko svojo resnico potegnila iz tistega. Noben ni govoril o tem da moraš imeti otroka manj rada ali več. Gre se za nek občutek
Default avatar
Mama, ki postavlja otroka na prvo mesto pred partnerjem, dela razdor. OBA starša morata delati na svojem odnosu, in če bosta srečna, bo otrok tudi srečen!! Ne reče, da to pomeni, da pustiš otroka doma in greš z novim fantom na morje. Ampak, če se v sporih vedno postaviš zaščitniško na stran otroka pravzaprav odrivaš partnerja iz vzgoje in posledično iz družine.
Default avatar
Vprašaj se koga prej pozdraviš ko prideš domov partnerja ali otroka? če je odgovor otrok potem je jasno zakaj partner jamra
Default avatar
oh ja je napisal/a:

Bi taka mama potem iz vode ali iz ognja rešila moža, ne pa otroka - če bi imela možnost rešiti SAMO ENEGA???
Default avatar
pri živalih je tako, da samice skrbijo za mladiče in so jim na prvem mestu, samce imajo v glavnem samo za razplod. samcev mladiči v glavnem ne zanimajo, eni jih pa tudi prav sovražijo in jih pobijejo, če pridejo blizu.
Moški se obnašajo kot živalski samci. Ženske pa bi po patriarhalni logiki morale najprej skrbeti za moškega, če kaj ostane pa še za otroke. Večina dela tako, ene imajo pa rajši otroke kot dedce.
Bolje pa bi bilo, če bi bolje skrbelo za otroke.
Default avatar
oh ne je napisal/a:
Tega ne vem, moreš vprašati tako misleče ženske. Ni pa mišljenih tako drastičnih situacij, sem prepričana. Drugače pa ženske zagovarjajo, da je najprej zakon, nato otrok, ker bodo v zakonu vse življenje, z otrokom pač ne - njihova utemeljitev.
Default avatar
živali, moški in ženske je napisal/a:
Tudi to je daleč od resnice, ker pri veliko živalskih vrstah kar lepo oba starša skrbita za naraščaj - od nam dobro znanih lastovk naprej. Torej niti v živalskem svetu ni edina izbira ali-ali, ampak je sodelovanje. Partnerstvo v pravem pomenu.
S stališča ohranitve vrste, za tisto, ki sprašuje, katerega bi potegnili iz vode, to je pa čisto druga situacija. Tukaj se pomaga
- pri živalih bolj perspektivnim, kar je gotovo mladič pred odraslo živaljo
- pri ljudeh šibkejšim, kar je gotovo otrok pred odraslim človekom.
Default avatar
Bi taka mama potem iz vode ali iz ognja rešila moža, ne pa otroka - če bi imela možnost rešiti SAMO ENEGA???

Tako mati kot oče bi rešil otroka namesto partnerke-ja.
Default avatar
V mojem primeru sem prepricana, da bi tudi moj moz najprej poskrbel za otroka in sele potem zame. Jaz mislim da je to stvar osebne zrelosti... Otrok je bitje v razvoju, logicno da ima neke druge potrebe. Vsaka odrasla oseba lahko poskrbi zase, otroka pa je potrebno zascititi (recimo v primeru nekega novega partnerja, nevarnosti, neprrimernih odnosov ipd...).
Je pa pri moskih in pri zenskah mozno bolj ali manj zrelo vedenje.
Default avatar
1233211235 je napisal/a:
1. da novi partner ni isto oče otroka
2. meni bi bilo nerodno ob vsem tem pisati glede manjše luknjice.... S tem mečeš slabo luč na moško populacijo,ker vsi pa vendarle ne razmišljajo le s spodnjo glavo.
3. moja vrednost z leti raste! Pa tvoja?
Default avatar
1233211235 je napisal/a:
tič z leti tudi vse bolj usiha. in potem mora bit denarnica za kompenzacijo vedno večja.
če pa iščeš ženske samo s pomočjo denarnice, se pa vedno ve, da te lahko vsaka komot zamenja za bolj globoko....
Default avatar
PUMA je napisal/a:
Jaz najprej pozdravim psa.
Default avatar
in zakaj prikrajšate moža/partnerja ... za otroka iin ga peljete v naročje drugega moškega ??
aja, ker na tronu ste pa ve ... pol pa spet ve ... pa kup gnoja ... otrok, ....