Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Captur vs Peugeot 2008

Default avatar

ena firbcna

Menjam avto. Zdaj imam majhno kišto s še manjšim prtljažnikom. Najprej sem gledala kar karavane, ampak to mi je predolg avto. In sedaj sem v fazi SUV različic, ki imajo opcijo, da se prtljažnik podaljša v globino (ta mora bit daljši od tega, ki ga imam zdaj), ker grem občasno tudi po kakšni bolj luknjasti cesti, če gremo npr. v hribe. Malo me sicer skrbi kako se tak avto drži na avtocesti, v tem primeru bi bil karavan zagotovo boljši. Nimam izkušenj ne z Renaulti ne s Peugeoti, za slednje imam sedaj samo eno mnenje, da niso ok, ampak nič konkretnega. Bo pa rang mojega nakupa okrog 15.000 +-2000. In ne bi rabljenega avtomobila. Kakšen nasvet, priporočilo?
Default avatar

ena firbcna

V bistvu tudi meni Captur ni najbolj ljubek, čeprav bi se dalo najti kakšno lepšo različico, če je ves v eni barvi. Picasso mi je pa prevelik - enoprostorci niso zame, potem sem prej za karavana.
Default avatar

kaškaj

Kaj pa Renault qashqai?

Ali Opel Mokka?

Oba sta SUV-a, ne vem pa, kako je s prtljažnikom to kar omenjaš.
Default avatar

Peachess

Peugeot 2008 je se kar ok. Samo ne uzet z robotskim menjalnikom.
Default avatar

Peachess

kaškaj je napisal/a:
Kaj pa Renault qashqai?

Ali Opel Mokka?

Oba sta SUV-a, ne vem pa, kako je s prtljažnikom to kar omenjaš.
Renault qashqai? Seriously? :D
Default avatar

antilopa

kaškaj je napisal/a:
Kaj pa Renault qashqai?

Ali Opel Mokka?

Oba sta SUV-a, ne vem pa, kako je s prtljažnikom to kar omenjaš.
Nissan pa res.
Default avatar

joj jo j joj

Kakšne vi kupujete da mrak pade na oči.15 jurjev za kripo.Dokler imajo bedaki denar kramarji tržijo
Default avatar

ena firbcna

joj jo j joj je napisal/a:
Kakšne vi kupujete da mrak pade na oči.15 jurjev za kripo.Dokler imajo bedaki denar kramarji tržijo
Nisem zasledila nasveta kaj bi pa ti kupil/a? Sem odprta za nasvete, ker se na avtomobile ne spoznam najbolje.
Z avtobusom se vozit ne morem, ker imam do najbližjega 5 kilometrov, občasno se peljem v tujino, ne pa ravno pogosto, potrebujem večji prtljažnik in ful mi je fajn pri novem avtu to, da imam mir z mehaniki vsaj par let pa da me ni strah, da mi bo kolo padlo dol na avtocesti. Tudi to se mi je namreč že zgodilo.
Zato sem vprašala za nasvet, cenovni rang je pa okviren glede mojih zmožnosti in potreb. Hvala vsem, ki ste nasvet tudi dali.
Default avatar

sama samska

počakaj do večera, ko dečki pridejo gor, boš dobila polno pametnih nasvetov :)
Default avatar

ena firbcna

Tega se "bojim", ja. Ker poznam fante, ki bi raje vzeli BMW z 250.000 km kot novega Forda :)
Default avatar

bmw ..in 250 tisoč

Bmw z 250 tisoč je boljši od vsakega forda.To vam govori nekdo,ki je probal vse sorte avtov.Ajdi recimo sedaj imam 4 leta bmw 520 d avtomatik ,kupil sem ga z 190 tisoč kilometri.Sedaj ima prevoženih 360 tisoč.V teh štirih letih sem menjal samo zavore,olje ,filtre in amorizer motorja ter menjalnika.Drobiž.S tem ,da je avto sedaj še kot iz fabrike,brez ene same napake.In na vašem mestu jaz ne bi bil preveč siguren v nove forde ,ki jim po štirih letih rjavijo pragovi in renoje,ki dobesedno razpadajo.In še in še raznih znamk sem imel.Nazadnje novega pasata,ki mu je po treh letih crknilo vse kar lahko crkne.
Prav smilijo se mi ljudje,ki dajejo celo bogatstvo za razne šajtrge a sam se vozim kot aga v nekaj jurjev vrednem avtu visokega razreda.Denar pa trošim za lepše užitke kot je nakup renoja iz tovarne.
Default avatar

MatijaRode

Pozdravljena,
Glede na opis željenih lastnosti bi ustrezal tudi C-max. Lahko se te dni oglasite pri meni, pogledate, ter mogoče tudi poizkusite. Ob tem pa mogoče najdemo še kakšno drugo možnost. Če pride v poštev mogoče tudi par mesecev star avto.
Lp Rode Matija
Summit avto
051/634 826
Default avatar

ena firbcna

Imam kolegico s starejšim BMW-jem, pa je imela v zadnjem letu kar dva konkretna servisa in strošek večji kot sem ga imela jaz s svojo "kištico" v enajstih letih. Pa je samo Ford ;) Ne menjam zato, ker mi avto ne dela več, niti ni sledu o kakšni rji, ampak ker nujno potrebujem več prostora v prtljažnem prostoru. Pri starejših, pa naj bo katerakoli znamka, vedno obstaja riziko, da bo čas za menjavo kakšnega vitalnega dela.

G. Rode, Ford bi bil seveda prva izbira, če bi imeli model kot ga iščem. C maxa sem gledala, pa je preveč družinski, zato sem misel na enoprostorca dala na stran. Dejansko sem imela ves čas v mislih B maxa, dokler nisem ugotovila, da ima manjši prtljažnik v globino kot Fiesta. Bližje mi je potem Focus karavan.
Ampak kot sem rekla, gledam še druge znamke primerljivega cenovnega razreda, če je kje model, ki bi bil tisto kar res potrebujem, sem pa upala, da se bo oglasil kdo, ki ima Capturja ali 2008, da pove kaj iz svojih izkušenj.
Default avatar

goihd'

Tudi naši kolegi imajo BMW-ja. Sicer ga hvalijo, ko mora nepričakovano na popravilo, pa zmeraj zelo potiho povedo. Pa ko ostanejo kje na cesti z njim.
Default avatar

mehanik1

težko te je razumeti, kaj sploh hočeš.....fiesta ima majhen prtljažnik, potem govoriš o karavanih, ki imajo vsi nad 500 litrov prtljažnika, pa da so predolgi....
tirej...tvoja fiesta je cca 4 metre dolga......karavani so med 4,5 in 4,7 metra, vmes so kaki kaškaji, kapturji itd z okoli 4,3 metra.

predlog...imaš tudi citroen kaktus.... pa tudi vse avte nižjega srednjega razreda, ki niso karavani.....vsi imajo večji prtljažnik kot fiesta, so krajši kot karavani, prtljažniki pa v večini večji kot pri fiesti in manjši kot pri karavanih. So pa vsi lepo povečljivi z podiranjem klopi, mogoče ima hdo tudi pomično zadnjo klop, poleg tega imajo tudi pet vrat, kar pomeni, da se na prtljažniku odpira tudi zadnja šipa, kar zelo poveča uporabnost prtljažnika.
Tako imaš focusa, megana, škoda rapid spaceback, kia ceed in še morje drugih. vse za tam nekje do 15, 16 jurjev....če iščeš bencinarja, lahko tudi ceneje.
Default avatar

ena firbcna

Hvala lepa za nasvet.
Težko me je razumeti, ker še sama ne vem točno kako bi skombinirala svoje želje, da se ne bi potem tokla po glavi.
Potrebujem večji prtljažnik v globino brez podiranja klopi, ker rabim oboje hkrati, karavana sem omenila izključno zaradi dolgega prtljažnika, ampak sem se fino navadila na enostavno parkiranje, ker je avto majhen, od tod zadržki. Karavan me malo skrbi tudi zato, ker grem parkrat leto v kakšne hribe, kjer se voziš po kakšnem luknjastem makadamu in ne vem kako se v tem primeru obenesejo dolgi avtomobili. S tega stališča sem zato začela gledat te mešance s terenci, ki zaenkrat, vsaj tisti, ki imajo možnost, da se klop premakne v globino, še najbolj ustrezajo mojim željam. Pri teh me sicer skrbi kako se držijo avtoceste. Skratka sami problemi. Predvsem bi pa rada izmed teh znamk nižjega srednjega razreda našla nek optimum, kar se tiče servisiranja. Pri Fordu mi je fino, da v nobenem primeru stroški menjave kakšnih delov niso bili tako, da bi me usekal infarkt, niti nisem imela v dobrih desetih letih kakšnih večjih težav z njim, ampak nimajo pa točno tistega kar bi rada imela :)