Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako je s tem v varni hiši?

Default avatar

Je res ali ne

Znanka, ki je v varni hiši in ima proste izhode nas je prosila za pomoč...češ, da nima niti za plenice za otroka...
Ni problem pomagati, bolj je problem preveriti kak je res in kaj ne...Iz izkušenj z njo pač ...Ali ima kdo kaj izkušenj s tem, ali morajo uporabnice same poskrbeti za plenice in druge stvari ali.......Po večini so itak brez službe in denarja...Pristojne osebe se po telefonu ne da dobiti in nasploh so informacije kako in kaj bolj težko dostopne. Hvala za pomoč.
Default avatar

custom

Po večini varne hiše teh dobrin ne zagotavljajo. Zagotavljajo posteljo.

Z dohodkom, ki ga dobijo osebe od države(socialna pomoč..) si kupijo, kar je potrebno.

Sam sem pa imel z dotično osebo iz varne hiše slabe izkušnje, saj me je zaradi stiske prinesla okoli.

Če človek res potrebuje in, če lahko pomagaš, odločitev je samo tvoja pa, če je v varni hiši ali ne.
Default avatar

simpl

Če vas (glede na izkušnje) skrbi, da bi od vas rada samo denar, pa bi ji vseeno radi
pomagali, potem ji enostavno kupite plenice.
Default avatar

beja

Vprašaj, v kateri varni hiši je, ker vsaka varna hiša ima objavljen kontakt na internetu (telefonska številka in/ali elektronska pošta). Povejte, za kaj gre in s kakšnim namenom to preverjate. Sicer vam podatkov o stanovalkah ne smejo izdajati, lahko pa povprašate, če obstajajo potrebe po plenicah.

Ja, uporabnice morajo same za vse poskrbeti, saj varna hiša ni hotel. Je pa res, da strokovna služba zelo pomaga, zbirajo razne donacije itd., tako da se težko zgodi, da bi bil kdo nepreskrbljen. Sploh za otroke je vedno poskrbljeno.

Sicer pa je normalno, da imajo uporabnice varnih hiš proste izhode, saj niso v zaporu.

Če ne morete pomagati tej osebi oz. razjasnite situacije ni možna, jo napotite na CSD za izredno denarno socialno pomoč. Na CSD so dolžni z njo iskati rešitve in ji pomagati, sploh ker gre za otroka.
Default avatar

knjiznicarka

Lepo je, da želiš kljub slabim izkušnjam z njo pomagati.
Glede stroškov bivanja je različno, načeloma morajo stanovalke nekaj plačati, če imajo svoje prihodke, ponekod, če jih nimajo, imajo do ureditve DSP brezplačno bivanje. Če dom zbira prostovoljne prispevke in materialne donacije, potem morda lahko nudi tudi plenice, ni pa to seveda nujno.
Ja, kar težek precep. Mogoče ji pa res kupiš direkt plenice - pa boš videla po odzivu, ali gre res za to ali te je samo hotela ožeti za par deset evrov.
Default avatar

Večer

Normalno, da te ženske normalno hodijo v službo in hkrati še plačujejo "najemnino" varni hiši in imajo ostale stroške, s tem povezane.
Default avatar

Je res ali ne

Hvala za prijazne nasvete in odgovore. To da ne bi imela izhoda sploh ni sporno, bolj nas je skrbelo ozadje, da ne bi nehote naredili kakšnega nepravega koraka. Otroku pa bomo seveda pomagali:)) Lep dan.