Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Je Ergo zavarovalnica OK?

Default avatar

ergo

Doslej smo imeli doma vse zavarovano pri Triglavu, zdaj pa kar naprej poslušam o zavarovalnici Ergo, ki naj bi bila trenutno zelo ugodna. Ima kdo izkušnje - pri njih bi se nezgodno zavarovali in zavarovali hišo. Pogoje smo že malo pregledali, samo kaj je potem, ko dejansko pride do kakega škodnega dogodka? Ima kdo kako izkušnjo? S Triglavom smo bili doslej vedno zadovoljni. Je za menjati? So OK?
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

opozoriti velja, da je dobro, da ne primerjate le cene, ampak tudi, kakšna je zavarovalna vsota, katera kritja imate vključena, kaj zavarovanje ne krije, ali je in kako visoka je franšiza - od vsega tega je namreč odvisno, ali je zavarovanje dobro ali ne. Za podrobnejšo obrazložitev vam prilagamo sledečo povezavo na članek http://vsebovredu.triglav.si/drobni-tis ... vanje-doma, kjer si lahko preberete še več o tej temi. Tudi za nezgodna zavarovanja morate vedeti, kaj potrebujete (kdo se zavaruje, katera kritja želite: nezgodna smrt, invalidnost, dnevno in bolnišnično nadomestilo, kakšna je zavarovalna vsota). Pomembno je, da je zavarovanje narejeno po vaši meri, šele nato lahko primerjate zavarovanja različnih zavarovalnic.

Lep pozdrav,
Default avatar

micanika

Pred dnevi sem naredila zavarovanje pri ERGO.
Za isto zavarovanje kot pri Triglavu, torej polni kasko in obvezno, sem plačala 110 € manj.
Asistenca, pravna pomoč.....ni da ni !
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

zavarovanj pri različnih zavarovalnicah ne velja primerjati le po ceni, saj se pogoji, obseg in premije še posebej kasko zavarovanj in asistence lahko močno razlikujejo od zavarovalnice do zavarovalnice. Premija je odvisna od obsega jamstva ter od posameznih omejitev:

- odbitna franšiza,
- število dogodkov v jamstvu,
- letni agregat,
- tudi "drobni tisk"...

Nekaj o tem si lahko preberete tudi na tej povezavi http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/7- ... varovanjih .

Lep pozdrav,
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

konkretnega primera ne moremo komentirati, želimo pa ponovno podati priporočilo, kako ravnati, ko se odločate za določeno zavarovanje in zavarovalnico. Dobro zavarovanje je tisto zavarovanje, katerega pogoji se najbolj skladajo z vašimi potrebami. Premisliti morate vsaj, katere nevarnosti so krite, katere dele premičnine oziroma nepremičnine zavarovanje krije, kakšne so višine kritij, zavarovalne vsote, morebitna franšiza, ali gre za zavarovanje za novo ali dejansko vrednost ipd. Zato je pomembno, da si vzamete čas in natančno pregledate pogoje. Če potrebujete kakšno dodatno informacijo ali pojasnilo, se posvetujte z zavarovalnim zastopnikom ali z zavarovalnico.

Lep pozdrav,
Default avatar

Ergo :(

Pozdravljeni,
Strinjam se da je zavorovalnica Ergo med cenejšimi, vendar je partner bil udelezenec v prometni nesreci 13.7.2016. Voznik, ki je povzrocil prometno nesreco je krivdo priznal pa se prica, ki je vse videla je dala izjavo. Do danes 28.3.2017 se ni zadeva resila, ceprav je bil partner v prometni nesreci poskodovan in imel operacijo na kolenu.Toliko o zelo poceni zavarovalnici Ergo!!!!!
Lahko bi pisala do jutri kaksne nesmiselne odgovore smo se dobili pa ni vredno.
Triglav najboljsa in naj korektnejsa zavarovalnica.
Lp pa srecno vsem voznikom.
Default avatar

preberi vse

Še en primer ... pri dveh različnih zavarovalnicah ... pri obeh sklenjena "ista" stvar - avto asistenca.

Pri AS-u dobiš nadomestni avto za 3 dni, na Triglavu pa ga imaš dokler ti tvojega ne uredijo (iz prve roke povem, da sem imel nadomestni avto 12 dni).
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

še enkrat bi radi dodali priporočilo, da je ob sklepanju zavarovanj dobro natančno preveriti zavarovalna kritja. Že samo pri avtomobilski asistenci pri Zavarovalnici Triglav lahko izbirate med tremi paketi (asistenca, asistenca PLUS in asistenca COMFORT), ki krijejo nadomestno vozilo za različna časovna obdobja. Zato ne moremo govoriti o asistenci na splošno. Toliko bolj je treba preverjati posamezna kritja, kadar primerjate ponudbo različnih zavarovalnic.

Lep pozdrav,
Default avatar

Power

Časi ko si zavaroval vse pri eni zavarovalnici so minili Ljudje smo postali pozorno In primerjamo kaj nam ponukalo zavarovalnice .. Trenutno ERGO Zavarovalnica je izredno konkurencna saj je cenejsa V poprečnu za 200 EUR po polici kar ni malo ...! In ljudje to vidimo nismo OVCE da nas lahko farbajo ...
Kam hudica gre ta denar pri Slovenskih Zavarovalnicah se vprasamm ...! Koliko direktorjev je treba ZIVETI ali pa so tam nastavljeni bivši politiki ki pojma nimajo z zavarovalnistvom ...!?
Default avatar

EXIT

Višina premije ni vse, najnižja cena ne pomeni da so tudi najboljši pogoji. Osebno imam izkušnje npr. ko pri zavarovalnici, kjer je bila premija nižja je bilo nemogoče da cenilec prizna škodo, medtem ko v drugem primeru z zavarovalnico kjer je bila premija res da nekoliko višja je cenilec samo pogledal zapisnik o škodi ter ga brez ugovarjanja potrdil. Trdno sem prepričan da je razlika predvsem v tem.
Default avatar

alex1969

Spoštovani,
Delamo z zavarovalnico Ergo več let in nimamo slabih izkušenj kar je zavarovano ob škodi priznajo in plačajo škodo
Default avatar

nesreca ne počiva

Glede na to, da imamo enak primer in tudi še čakamo odškodnino. Me zanima a li ste dobili? koliko? in ali ste urejali sami ali preko odvetnika vse potrebno?

hvala in srečno
Default avatar

HTJ

Moje izkušnje so take, da so vse zavarovalnice slabe. Še najboljši je Triglav, je pa dražji. Ostali niso vredni pol q... Bolj nekakšna legalna goljufija kot resno zavarovalništvo.

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav